Založ si blog

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver.

V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú USA na naplnenie svojich vlastných armádnych skladov potom, čo z nich zbrane a muníciu odoslali na Ukrajinu.

13,8 mld dolárov sa použije na nákup nových zbraní pre Ukrajinu. – Skutočnú vojenskú pomoc bude predstavovať iba táto suma. Zbrane zabezpečované z nej sa na Ukrajinu budú dostávať postupne v 2024-2025 roku. . Väčšinu z nich bude totiž ešte potrebné vyrobiť.

11,3 mld dolárov použijú USA na financovanie aktivít nie ukrajinskej ale americkej armády na Ukrajine / výcvik personálu ukrajinských síl americkými inštruktormi, úhrada nákladov na americké základne na Ukrajine, v Poľsku, Rumunsku, Bulharsku…, špionážne a navádzacie satelity, prostriedky elektronického boja, platy pre amerických operátorov amerických rakiet, artilérie, rozviedka a pod./.

No a naostatok sa 7,8 mld dolárov použije na podporu ukrajinskej ekonomiky /poradenstvo amerických ekonomických poradcov, asistencia pri privatizácii ukrajinského majetku, preverovanie efektívnosti míňania amerických peňazí ukrajinskými úradmi, boj s ukrajinskou korupciou a i./ a zvyšok bude deponovaný v USA ako rezerva.

Suma sumárum, Ukrajinci dostanú na zbrane asi pätinu až štvrtinu z americkej pomoci. Drvivú väčšinu použijú na nákup zbraní a munície z USA. Niečo viac ako devätina sa použije na pomoc ukrajinskej ekonomike -ale tak, že z nej budú platení kadejakí americkí konzultanti a supervízori. Jednoducho povedané, Ukrajina bude iba zámienkou, aby sa doláre z amerického rozpočtu dostali k Američanom podnikajúcim v zbrojárstve alebo v ekonomickom poradenstve.

Dolárová pomoc USA pre Ukrajinu prispeje k zbohatnutiu niektorých ľudí v USA ale v konečnom dôsledku aj ku ešte intenzívnejšiemu utrpeniu ľudu Ukrajiny. Aj vďaka pomoci USA zomrú alebo sa zmrzačia na fronte ďalšie tisíce Ukrajincov. Škoda.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2016852x
Priemerná čítanosť článkov: 4413x

Autor blogu

Kategórie