Založ si blog

Časov Jar na spadnutie-maskovanie dronovými a izraelskými útokmi čosi naznačuje

OS RF sa dnes nadránom dostali už iba na 300 metrov od obranných pozícií OS UA v strategickom meste Časov Jar. Do tohto mesta sa uchýlili hlavné sily OS UA po páde Avdejevky.

S blížiacom sa pádom Časov Jaru sa však deje čudná vec. V rozboroch ukrajinských a západných analytikov hodnota mestečka rapídne klesá. Už nie je až tak strategicky významné, už je iba takticky významné a ak by padlo, stane sa z neho pre kyjevských expertov asi len obyčajná hromada rozvalín.

Boje o Časov Jar sa dnes zvádzajú v Bogdanovke, Krasnom, Kleščevke a v poslednom páse lesa pre činžiakmi Časov Jaru. Časov Jar je zaujímavý tým, že je na plochom teréne predsa len istou vyvýšeninou a tým, že otvára cestu na Kramatorsk a Slavjansk. Rusi pri jeho dobývaní postupujú krok za krokom, podľa GŠ OS UA zatiaľ na útoky použili čaty a iba nedávno pechotu v sile roty.

Eventuálny pád Časov Jaru asi Kyjevom zase riadne zamáva. Preto GRU a SBU zorganizovali niekoľko hybridných akcií. Teda akcií, kde popri istom vojenskom význame do popredia vystupuje ako určujúci – význam propagandistický. Troma bezpilotnými lietadlami s dlhým doletom napadli včera Ukrajinci dva objekty na území Tatarstanu. V jednom prípade poškodili fasádu ubytovne pre robotníkov energozávodu a v druhom prípade zariadenie rafinérie. Obete na životoch neboli, iba 12 zranených a škody na budovách tiež nie sú „devastačné“ /v rozpore s tým, čo o tom píšu Ukrajinci a aj Pravda/. Podstatné na akcii je jej propagandistické vyznenie /išlo o prienik cca 1000 km na ruské územie/ a odlákanie ukrajinskej verejnej mienky od frontových nepríjemností smerom ku úspechom diverznej činnosti banderovcov.

Vývoj na ukrajinských frontoch nie je dobrý. Preto kyjevský šéf Zelenskij, – trochu bokom od pozornosti našich médií – minulý týždeň popustil z podmienok na mierové rokovanie. Už nechce od Rusov, aby sa stiahli na hranice z 1991. Na začiatok mu postačí už aj ústup na pozície spred začiatku ŠVO /február 2022/. Publicisti na Západe sa tiež trochu posunuli. Už nie sú kategoricky proti akejkoľvek zmene hraníc. Už zdôrazňujú, že neakceptovateľná je iba násilná a jednostranná zmena hraníc. To značí, že zmena hraníc mierovou diplomatickou cestou, na ktorej sa obe strany dohodnú rokovaním, by bola predsa len čosi iné…

V tieni udalostí na ukrajinskom fronte sa prudšie vyvinuli aj veci na akoby paralelnom bojisku – na Blízkom východe. Izrael si včera a predvčerom dovolil čosi, za čo by iný národ a iný štát zaplatil jednoznčným odsúdením BR OSN a dosť možno aj intervenciou vojsk OSN do krajiny. Izraelu však humanitárne bombardovanie medzinárodnou koalíciou nehrozí. -Hoci to, čo Izrael urobil, – podnikol raketový útok na diplomatické zastúpenie Iránu v Sýrii a povraždil členov humanitárneho tímu OSN, ktorý priniesol do Gazy potraviny, – takéto dva nehorázne vojnové zločiny – by boli dôvodom k vyhláseniu vojny. Nielen vojny Izraela s Iránom ale aj vojny Izraela s celým civilizovaným medzinárodným spoločenstvom. Ide však o Izrael a o vyvolený národ Židov, ktorí v ňom žijú. -A tak sa nič, okrem pár tvrdších diplomatických vyjadrení, ale že úplne nič nedeje.

No malo by sa. Aj na úrovni slovensko-izraelskej by sa malo. Toto je minimálne na prerušenie diplomatických vzťahov medzi Izraelom a SR. Avšak nič také nebude. Čo bude ? Dá sa napríklad očakávať, že Irán sa pokúsi o odvetu prostredníctvom Hizballáhu a Húsiov a to bude všetko.

Irán a jeho spojenec Rusko sa na dnes na viac nezmôžu. Vedia, o čo USA ide. Aj v Sýrii či Gaze ide v prvom rade o Rusko. Ide o to, vyprovokovať v Palestíne a Sýrii druhý front. Ide o to, aby Irán, ktorý je dôležitým spojencom Ruska, začal bojovať vo vlastnej vojne a na pomoc a dodávky Šáhidov a inej munície Rusom nemal čas.

Rusi a Iránci to vedia. Preto ich kroky budú síce tvrdé ale aj tentoraz najmä strategicky rozvážne. Rusi a Iránci vedia, že aj tu čas napokon hrá v prospech konečného všestranne vyváženého mieru. Na Ukrajine i v Palestíne a v Sýrii.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2014571x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie