Založ si blog

Kde je pravda-milí novinári ?

Dnes skôr správa zo zázemia ako z frontu.

-Nič v zlom, milí naši novinári, len mám trochu iné informácie o osude českej iniciatívy „Milión nábojov pre Ukrajinu“. Vy tu na tomto portáli poskytujete rozsiahly článok o tom ako sa rôzne krajiny Západu zapájajú do českej muničnej zbierky. Citujete i ľudí z MO ČR, – no v médiách v Česku sú aj trochu odlišné informácie.

-Podľa splnomocnenca vlády ČR pre obnovu Ukrajiny pána Tomáša Kopečného to s tou českou muničnou zbierkou pre Ukrajinu nevyzerá až tak ružovo. Konkrétne:

  • pôvodná rétorika hovorila o poskytnutí munície Ukrajine v priebehu dní až týždňov; – pán Kopečný hovorí, že reálny termín bude rádovo niekoľko MESIACOV;
  • pôvodný počet kusov nábojov mal byť vyše 1 milióna; pán Kopečný hovorí už iba o 800 tisícoch, -aj to za predpokladu, že sľuby dané českej vláde boli myslené seriózne;
  • Ukrajina si myslela a myslí, že muníciu dostane darom; zodpovední predstavitelia EU ale hovoria o tom, že zadarmo bude iba menšia časť munície; za väčšiu časť munície si bude musieť Ukrajina zaplatiť …

Takže s tou českou iniciatívou je to ako s tým hlásením Rádia Jerevan. Oproti pôvodnému hláseniu nejde o súdruha ministra na luxusnej limuzíne, ale o opitého Váńu Smerďokina na hrdzavom bicykli.

Pokiaľ ide o donbaský front, medzi analytkmi sa veľa diskutuje o ničení amerických tankov Abrams. Tieto tanky boli dodané banderovcom iba za podmienky, že ich použijú v krajnej núdzi. Krajná núdza teraz asi nastala-na fronte pri Avdejevke a Berdiči. Drahé americké tanky tam teda boli nasadené-ale skôr než mohli čosi zmeniť, zhoreli. USA uvádzajú 2 zničené a jeden poškodený Abrams. Ruské sily majú dokumentáciu na 5 zničených tankov. Čert vie, kde je pravda, – na vojne pravdivé štatistiky nehľadajte.

Ruské velenie v diskusii o drahých tankoch priznalo, že do bojov boli už nasadené aj moderné ruské tanky T-14 Armata. Rusi ich však tiež šanujú na mimoriadne situácie krajnej núdze. Do bojov okrem starších sovietskych a ruských tankov nasadzujú radšej tanky T-90M Proryv. Dôvod ? Sú oveľa lacnejšie než Armaty. Ekonómia ani v podmienkach vojny nepustí.

To isté platí aj o raketách. V GŠ OS RF sa diskutovalo o odvete Nemecku, ak by nemeckým personálom riadené nemecké rakety Taurus zničili Krymský most. Na ÚZEMÍ NEMECKA by následne boli raketami Zirkon zničené 4 najdôležitejšie dopravné uzly a 11 dôležitých mostov a križovatiek. Na ne by ale z úsporných dôvodov miesto Zirkonov udreli Iskandery. V zálohe by boli Sarmaty, ktoré sa už tiež dostali k špeciálnym útvarom ruských raketových a kozmických síl.

Z politického hľadiska Rusi považujú odhalené odposluchy nemeckých generálov o možnom útoku na Krymský most za pomoci nemeckých rakiet a personálu za porušenie dohôd o znovuzjednotení Nemecka z 1990. Nemecká vláda vtedy sľúbila, že z nemeckého územia už žiadny útok na Rusko nikdy nepríde. Uplynulo čosi viac ako 30 rokov a Nemci už na svoje sľuby pozabudli ? Schloz zatiaľ vraví, že nie. No ale veď uvidíme.

Vývoj na frontoch ukazuje, že sa Ukrajincom už čiastočne podarilo stabilizovať ich línie a núdzovo sa v nových pozíciách ako-tak opevniť. Posily OS UA dokonca na niektorých miestach uskutočňujú protiútoky a snažia sa vrátiť do opustených pozícií pri Rabotine, Verbovoje Malajskej Tokmačke a i.

Ruské sily -dokonca s použitím ukoristených amerických Javelinov, Starlinkov a na ukoristených amerických Bradleyoch – útočia na ukrajinské samohybné delá a pechotné oddiely územnej obrany pri Kleščevke, Kurdyumovke, Georgievke a Maksimilianovke.

Ukrajinskí dôstojníci v rozhovoroch so západnými spravodajcami uvádzajú, že príčinou neutešeného stavu na fronte nie je iba sila OS RF ale najmä nedostatočná koordinácia a logistika ukrajinskej armády. Branný výbor Verchovnej rady Ukrajiny napriek tomu vyzýva k neústupnosti v boji. Podľa výboru majú ukrajinskí vlasteneckí vojaci iba dve možnosti, ako sa dostať z frontu – po konečnom víťazstve nad Rusmi alebo ako zmrzačení či padlí v boji. – Čo je pravdepodobnejšie, -to nech posúdi každý sám.

Príkladom takejto praxe je trestná rota na smrť odchádzajúcich pešiakov, zložených z brancov, ktorí sa vyhýbali povolávacím rozkazom alebo sa dopustili kriminality. Celú takúto rotu 41. samostatnej pešej brigády OS UA, mašírujúcu k ruským pozíciám v oblasti Sinkovky stihol za pár minút veľmi „smutný osud“. Z posledných chvíľ tejto roty zostalo iba amatérske video, nájdené v smartfóne jedného z padlých vojakov. Smutné video.

O /ne/vylodení Červenej armády na Hokkaido

07.06.2024

O máločom sa na Slovensku vie tak málo, ako o vyloďovacích operáciách Červenej armády na Ďalekom východe-na Sachaline, na Kurilách a na Hokkaido. Blogovanie nie je platforma, aby sa o týchto aktivitách ČA na konci 2.sv.vojny písalo podrobnejšie. Preto tu a teraz poskytnem aspoň pár heslovitých informácií. ZSSR na základe prísľubu z Jalty /i keď v rozpore so [...]

O vylodení v Normandii nás učí už aj akási pani Holubová

06.06.2024

Keď už aj postaršia napudrovaná pani Holubová s bujnými do blond prefarbenými vlasmi dnes na ktorejsi z televízií mudrovala o vylodení Angloameričanov v Normandii, povedal som si, prečo by som aj ja neprispel so svojou trochou do studnice vedomostí pre našu najmladšiu generáciu. Vopred sa ospravedlňujem, -na rozdiel od pani Holubovej ja nie som odborník na diplomatický protokol [...]

Čo nové na ukrajinskom fronte ?

30.05.2024

Chvíľu som sa odmlčal, lebo Pravda začala o vývoji na ukrajinskom fronte prinášať celkom čerstvé a tu a tam aj vecné informácie, bez hrubého ideologického banderovského balastu a dezinformácií ukrajinskej tajnej služby /SBU-CIPsO/. V posledných 2-3 dňoch sa však zase začali množiť staré zlozvyky našich médií /vrátane Pravdy/ : robenie somára z komára, výmysly o [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 462
Celková čítanosť: 2054076x
Priemerná čítanosť článkov: 4446x

Autor blogu

Kategórie