Založ si blog

Fiasko Ukrajincov pri Chersone-Rusi postupujú

Stalo sa to na Tendrovskej kose. Je to pieskovo- nánosový výbežok v ústí Dnepra do Čierneho mora. Kúsok zeme, ktorý bol v časoch mieru veľkou vtáčou rezerváciou. Neobývaný, hospodársky bezvýznamný ; a vojensky tiež veľmi nie. – No jeho symbolický význam pre banderovcov je, zdá sa, veľký. Je totiž na ľavej, „ruskej“ strane Dnepra.

Včera sa na tento kúsok zeme pokúsilo dostať 5 člnov s príslušníkmi ukrajinskej námornej pechoty. Na príkaz samotného hlavného veliteľa OS UA generála Syrského tam mali vztýčiť ukrajinskú zástavu a príp. sa pokúsiť vytvoriť i malé predmostie, hoci len na kratší čas. – Akcia sa však nevydarila. Ruské pozorovacie drony zbadali, čo banderovci chystajú a keď sa tí priblížili k pobrežiu, spustili na nich paľbu guľomety, mínomety, granátomety a salvové raketomety -známe „solncepjoky“. Tri z rýchlych člnov banderovcov boli zničené na vode, jeden sa dostal k pobrežiu ale bol tam tiež zlikvidovaný. Po akcii zostalo 20 mŕtvych a jeden ranený Ukrajinec. Toho si ruskí vojaci vzali do zajatia ako tzv. „jazyka“. Iba jednému jedinému člnu sa podarilo utiecť späť na „ukrajinskú“ stranu.

– Zo symbolu Syrského víťazného nástupu sa razom stal symbol fiaska, ťažkej porážky a hlúpeho hazardovania so životmi mladých Ukrajincov. Syrskij iba potvrdil, že prezývka mäsiar je na neho ako uliata.

Ukrajincom sa neveľmi darí aj pokiaľ ide o ďalšie symboly ich „peremogy“. Rusi už úplne ovládli Rabotino a okolie, – obec, ktorej oslobodenie bolo hlavným triumfom letnej ukrajinskej protiofenzívy. Ukrajinské ozbrojené sily opustili aj ďalšie lokality, o ktoré sa bojovalo. Napríklad Orlovku a najmä Berdiči, kde banderovci narýchlo vybudovali sieť zákopov a opevnení. Vojaci OS UA ustúpili smerom na Novopokrovskij a Umanskij.

Pri Berdiči Rusi zlikvidovali ďalšie dva americké Abramsy. Spolu s troma predchádzajúcimi zhorenými Abramsami je to už 5 zlikvidovaných tankov Abrams z celkového počtu 31.

Obec Georgijevka je pod paľbou ťažkých ruských salvových raketometov „solncepjok“. Pokračuje útok na Pervomajskoje . V zaporožskom úseku frontu sa OS RF pokúšajú o ovládnutie celého tzv. vremevského výbežku. Pod sústavným ruským raketovým ostreľovaním je Orechovo. Okrem rakiet Rusi aplikujú aj kĺzavé letecké bomby FAB. V avdejevskej sekcii Rusi čistia Bogdanovku a Krasnoje /Ivanskoje/.

V smere Svatovo-Kremennoje sa uhášajú ohniská odporu v obci Terny, Tabajevka a v Serebrjanskom lese. Bojuje sa aj v okolí Sinkovky, no bez väčších územných ziskov. V Kupjansku a Krasnom Limane vládne napätá atmosféra pred búrkou. OS UA nevedia, kde a kedy Rusi zaútočia s plnou silou.

Náladu banderovcov zlepšujú aspoň skazky CIPSO pri ukrajinskej tajnej službe SBU. Každý deň do médií púšťajú fantastické správy o tom, ako Rusi denne strácajú 1-2 či dokonca 3 bojové lietadlá. Za posledný mesiac by ich mali byť desiatky. Zem v okolí frontov by vlastne mala byť plná vrakov ruských lietadiel. Frontoví ukrajinskí vojaci takýmto skazkám neveria-no svetové médiá áno. Veď ich denne cituje napr. aj tento „pravdivý“ portál…

-Od mediálnych skaziek späť do vojnovej reality. Pokus banderovcov o získanie nového predmostia na Tendrovskej kose a neustále obnovované pokusy o opätovný prienik do Kryniek podľa vojenských analytikov svedčia o snahe Syrského a spol. zaujať svet novým propagandisticky využiteľným pokusom o prechod cez Dneper a následný už skoro bájny „útok na Krym“. Dôkazom tohto „strategického“ zámeru je preškolovanie rôznych zložiek OS UA na námornú pechotu a posilňovanie jej počtov z radov nových brancov. Na rieke Ingulec trénujú banderovci nováčikov v zručnostiach, potrebných na prekonanie väčšieho vodného toku.

Nuž uvidíme, čo za prekvapenie chystá generál Syrskij. Vraví sa-nová metla dobre metie, len sa rýchlo zoderie…

Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Mocenský vývoj sveta v [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Systém Patriot, PVO

USA majú viac ako 1 100 Patriotov. Poskytnúť ich Ukrajine však vyzývajú spojencov

30.04.2024 22:49

Poľsko aj Grécko už americkej výzve povedali nie.

požiar

V Čani horeli obydlia, oheň sa rozšíril do zberného dvora. Dym bolo vidno aj z Košíc

30.04.2024 21:43

Požiar sa šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli plasty.

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2012842x
Priemerná čítanosť článkov: 4414x

Autor blogu

Kategórie