Založ si blog

Fiasko Ukrajincov pri Chersone-Rusi postupujú

Stalo sa to na Tendrovskej kose. Je to pieskovo- nánosový výbežok v ústí Dnepra do Čierneho mora. Kúsok zeme, ktorý bol v časoch mieru veľkou vtáčou rezerváciou. Neobývaný, hospodársky bezvýznamný ; a vojensky tiež veľmi nie. – No jeho symbolický význam pre banderovcov je, zdá sa, veľký. Je totiž na ľavej, „ruskej“ strane Dnepra.

Včera sa na tento kúsok zeme pokúsilo dostať 5 člnov s príslušníkmi ukrajinskej námornej pechoty. Na príkaz samotného hlavného veliteľa OS UA generála Syrského tam mali vztýčiť ukrajinskú zástavu a príp. sa pokúsiť vytvoriť i malé predmostie, hoci len na kratší čas. – Akcia sa však nevydarila. Ruské pozorovacie drony zbadali, čo banderovci chystajú a keď sa tí priblížili k pobrežiu, spustili na nich paľbu guľomety, mínomety, granátomety a salvové raketomety -známe „solncepjoky“. Tri z rýchlych člnov banderovcov boli zničené na vode, jeden sa dostal k pobrežiu ale bol tam tiež zlikvidovaný. Po akcii zostalo 20 mŕtvych a jeden ranený Ukrajinec. Toho si ruskí vojaci vzali do zajatia ako tzv. „jazyka“. Iba jednému jedinému člnu sa podarilo utiecť späť na „ukrajinskú“ stranu.

– Zo symbolu Syrského víťazného nástupu sa razom stal symbol fiaska, ťažkej porážky a hlúpeho hazardovania so životmi mladých Ukrajincov. Syrskij iba potvrdil, že prezývka mäsiar je na neho ako uliata.

Ukrajincom sa neveľmi darí aj pokiaľ ide o ďalšie symboly ich „peremogy“. Rusi už úplne ovládli Rabotino a okolie, – obec, ktorej oslobodenie bolo hlavným triumfom letnej ukrajinskej protiofenzívy. Ukrajinské ozbrojené sily opustili aj ďalšie lokality, o ktoré sa bojovalo. Napríklad Orlovku a najmä Berdiči, kde banderovci narýchlo vybudovali sieť zákopov a opevnení. Vojaci OS UA ustúpili smerom na Novopokrovskij a Umanskij.

Pri Berdiči Rusi zlikvidovali ďalšie dva americké Abramsy. Spolu s troma predchádzajúcimi zhorenými Abramsami je to už 5 zlikvidovaných tankov Abrams z celkového počtu 31.

Obec Georgijevka je pod paľbou ťažkých ruských salvových raketometov „solncepjok“. Pokračuje útok na Pervomajskoje . V zaporožskom úseku frontu sa OS RF pokúšajú o ovládnutie celého tzv. vremevského výbežku. Pod sústavným ruským raketovým ostreľovaním je Orechovo. Okrem rakiet Rusi aplikujú aj kĺzavé letecké bomby FAB. V avdejevskej sekcii Rusi čistia Bogdanovku a Krasnoje /Ivanskoje/.

V smere Svatovo-Kremennoje sa uhášajú ohniská odporu v obci Terny, Tabajevka a v Serebrjanskom lese. Bojuje sa aj v okolí Sinkovky, no bez väčších územných ziskov. V Kupjansku a Krasnom Limane vládne napätá atmosféra pred búrkou. OS UA nevedia, kde a kedy Rusi zaútočia s plnou silou.

Náladu banderovcov zlepšujú aspoň skazky CIPSO pri ukrajinskej tajnej službe SBU. Každý deň do médií púšťajú fantastické správy o tom, ako Rusi denne strácajú 1-2 či dokonca 3 bojové lietadlá. Za posledný mesiac by ich mali byť desiatky. Zem v okolí frontov by vlastne mala byť plná vrakov ruských lietadiel. Frontoví ukrajinskí vojaci takýmto skazkám neveria-no svetové médiá áno. Veď ich denne cituje napr. aj tento „pravdivý“ portál…

-Od mediálnych skaziek späť do vojnovej reality. Pokus banderovcov o získanie nového predmostia na Tendrovskej kose a neustále obnovované pokusy o opätovný prienik do Kryniek podľa vojenských analytikov svedčia o snahe Syrského a spol. zaujať svet novým propagandisticky využiteľným pokusom o prechod cez Dneper a následný už skoro bájny „útok na Krym“. Dôkazom tohto „strategického“ zámeru je preškolovanie rôznych zložiek OS UA na námornú pechotu a posilňovanie jej počtov z radov nových brancov. Na rieke Ingulec trénujú banderovci nováčikov v zručnostiach, potrebných na prekonanie väčšieho vodného toku.

Nuž uvidíme, čo za prekvapenie chystá generál Syrskij. Vraví sa-nová metla dobre metie, len sa rýchlo zoderie…

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101460x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie