Založ si blog

Žobravá česká vláda by mala zájsť za Kim Čong-unom do KĽDR

Česká vláda sa rozhodla pomôcť vo vyzbrojovaní banderovcov žobraním. Českí emisári chodia po svete, vymetajú armádne sklady v NATO ale aj v krajinách mimo NATO. Ich cieľom je pozbierať kadejaké zvyšné delostrelecké granáty /najrôznejších kalibrov, typu a veku/ a ponúknuť túto zmesku pánovi Zelenskému. Autistický „Pán z Brna“-český premiér Fiala odhaduje, že sa „chytrým“ Čechom takto podarí do konca roka získať pre banderovcov viac než 1 milión kusov delostreleckej munície.

Odporúčam pánovi Fialovi, aby si do žobravého itinerára doplnil Kórejskú ľudovodemokratickú republiku /ďalej KĽDR/. Aby zdvorilo požiadal vodcu KĽDR Kim Čong- una o prijatie a a ak mu žiadosť kladne vybavia, aby požiadal súdruha Kima o predaj aspoň tretiny toho počtu delostreleckej munície, akú dostala od Kima armáda Ruskej federácie.

Krajiny EU sľúbili Zelenskému asi 1 milión kusov delostreleckej munície. Rok sa s rokom stretne a NATO zatiaľ dodalo Ukrajine asi 30-40% sľúbeného množstva. České žobranie má Ukrajine dodať znovu onen magický 1 milión kusov munície.

– Ak to porovnáme s tým, čo dostala len za JEDEN MESIAC september ruská armáda z KĽDR, je to smiešne málo. KĽDR poslala do RF iba v septembri 2023 v 6700 kontajneroch viac ako 3 milióny kusov nábojov kalibru 152 mm a navyše ešte pol milióna 122 mm raketových hlavíc. – Tomu sa povie bratská pomoc. To veru už nie je vymetanie starých skladov a rojčenie o milióne ako v prípade českých „pepíkov“. To je posilnenie Ruska ako hrom.

Redaktor tohto portála p. Repa vyzýva vládu SR, aby sa do vymetania armádnych skladov a do obnovy vojenskej pomoci Ukrajine zapojila aj SR. Pán Repa tým vyzýva vládu SR, aby upustila od svojho vládneho programu a aby v rozpore z vôľou väčšiny občanov, ktorí sa nedávno zúčastnili parlamentných volieb konala inak, než to od nich Slováci požadujú. Vraj bez vojenských dodávok mier na Ukrajinu nepríde. – Ale príde, pán Repa, príde. Postačí, aby si Ukrajina a Rusko bez akýchkoľvek zásahov zvonku sadli k tomu istému rokovaciemu stolu, za akým sedeli vo februári 2022 v Bielorusku alebo k tomu istému stolu, ku ktorému si sadli v marci 2022 v Istanbule. Stačí, aby NATO a EU dali od Ukrajiny ruky preč a nechala východoslovanským bratom, aby sa medzi sebou pokonali.

Bohužiaľ, zatiaľ je Západ na Ukrajine namočený do vojny proti Rusku až po uši. Nemalá finančná a zbrojná pomoc naďalej tečie do rúk Zelenského. No Ukrajine to nijako nepomáha. Vývoj na frontoch je priaznivý v prospech Ruska. Včera a dnes sa napríklad OS RF podarilo priblížiť na menej ako 1000 metrov ku mestečku Časov Jar. Rusi sa Časov Jaru nedávnou už čiastočne zmocnili- no ukázalo sa, že to nebolo natrvalo. Že to bol iba prieskum bojom. Mestečko /kedysi so 14 tisíc obyvateľmi/ je v blízkosti Arťomovska a ak by ho Rusi dobyli, potom už potiahnu priamo na Kramatorsk.

Ruské ozbrojené sily postúili aj inde. Napríklad to, že obsadili obec Orlovka potvrdili aj Ukrajinci. Rusi už obsadili aj centrum Krasnogorovky. Bojujú pri Leninskoje, Vodjanoje a i.

Včera sme tu spomínali úmysel GŠ OS UA urobiť z Pokrovska náhradý „festung Avdejevka“. Poznamenali sme, že to opevňovanie Pokrovska bude treba urobiť rýchlo, – aby tam neprišli Rusi skôr než bude pevnosť dokončená. Po dnešnej noci sa zdá, že kompletné opevňovanie už Ukrajinci nestihnú. Rusi totiž začali s masívnym ostreľovaním tohto mesta. Má to byť príprava na nastávajúcu pozemnú ofenzívu. Pri nočnom ostreľovaní bolo o.i. zničené aj miesto, kde spali poľskí vojaci. Bývalý Palác kultúry. Hlásené bolo množstvo mŕtvych aj ranených.

Ukrajinský GŠ dnes potvrdil stratu dediny Stepnoje ale aj návrat ukrajinskej námornej pechoty do pozícií na ľavom brehu Dnepra – pri známej obci Krinky. Ukrajina zjavne hľadá miesta, ktoré sú mimo centra pozornosti Rusov a aktivitou v takejto oblasti sa pokúša odľahčiť miesta, ktoré sú pod ruským náporom.

Nemusí to byť iba Ukrajina. Príkladom odvádzania pozornosti je aj provokovanie Rusov v oblasti Podnesterska. Bábková vláda Moldavska z poverenia Západu obnovila vyhrážky intervenciou v Podnestersku, nezávislej republike, kde okrem 485 tisíc ruskojazyčných obyvateľov žije aj 220 tisíc občanov Ruska. Zjazd podnesterských poslancov na všetkých úrovniach samosprávy /parlament, okresy a obce/ prijal výzvu Śtátnej dume RF, aby RF posilnilo ochranu krajiny pred čoraz pravdepodobnejším útokom moldavskej a ukrajinskej armády na Podnestersko. Poslanci žiadajú početné posilnenie 2000 ruských mierových síl a ich prezbrojenie modernými zbraňami.

Na záver ešte malá perlička. Macronov plán rozmiestniť na Ukrajine vojakov z členských krajín EU/NATO podporila okrem Francúzska verejne a otvorene iba jedna krajina. Čo myslíte, ktorá ? – Áno, jedna z tých „najväčších a najsilnejších“ – Litva….Uff, Rusko má zdatného nepriateľa…

Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Mocenský vývoj sveta v [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

pivo, pivovary

Strana piva môže byť v rakúskom parlamente, rekordne jej rastú preferencie

01.05.2024 08:37

Stranu piva používajúcu aj skratku BIER (pivo) založil v roku 2015 v podstate zo žartu lekár a punkrockový hudobník.

Robert Fico na nočnej zmene

Fico absolvoval nočnú zmenu: Klobúk dole pred všetkými zamestnancami

01.05.2024 08:24

Predseda vlády Robert Fico oslávil 1. máj prácou a absolvoval nočnú zmenu z utorka na stredu s pracovníkmi závodu ZKW Slovakia.

Reuss, Reuß, ríšski občania

Poslancov chceli zajať a vládu zastreliť. V Nemecku sa začal proces s "ríšskymi občanmi"

01.05.2024 08:00

Na lavicu obžalovaných sa posadilo prvých deväť sprisahancov z 27-člennej skupiny okolo princa Reußa, ktorí za prípravu prevratu čelia obvineniu z vlastizrady a terorizmu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2013160x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie