Založ si blog

Rusi dnes zničili tri americké tanky Abrams

Americké tanky Abrams boli donedávna ďaleko od frontu,-ako posledná ukrajinská línia obrany. Po páde Avdejevky prišlo však aj na ne. Prvýkrát boli spozorované na avdejevskom fronte pri Berdiči asi 1,5km od ruských pozícií. Ukrajinci sa za ich pomoci pokúsili preraziť naspäť do Avdejevky. Nepodarilo sa.

-Dnes, po prvý raz od začiatku ich ukrajinskej anabázy došlo k najhoršiemu. Zázrak americkej tankovej techniky – tank Abrams padol na Ukrajine po prvýkrát „hrdinskou smrťou.“ Ako uvádzajú správy z frontu, podopreté videami, tank Abrams M1 zlikvidovali bojovníci zvaní „Čierni husári“ zo skupiny „Otvažnyje“. Vojaci 150. brigády zasiahli tank najprv kamikadze dronom a potom ho dokončili granátometom. Dron vyradil aktívnu obranu a granátomet panciere, pasívnu obranu tanku. Čierni husári sa teraz môžu tešiť okrem vyznamenaní aj na 10 mil.rubľov, ktoré „lovcom“ čo prví ulovia Abramsa, sľúbil známy ruský herec Ivan Ochlobystin.

V priebehu dňa ruská armáda oznámila zničenie ďalších dvoch tankov Abrams /oblasť Marijinky/ a plus jedného nemeckého tanku Tiger. Ukazuje sa, že jediné, čo doposiaľ nedovolilo americké Abramsy ničiť, bola ich neprítomnosť na fronte. Bolo ich skrývanie hlboko v útrobách ukrajinských a poľských vojenských skladov. Teraz však už Zelenskému a spol. tečie do topánok-a tak prestíž-neprestíž, treba vrhnúť na front všetko, čo strieľa. Aj drahocenné Abramsy.

Vývoj na frontoch je vcelku stabilný. To značí, že ruská armáda pomaly postupuje a začisťuje územia, na ktoré sa po páde Avdejevky dostala. Je to prípad Pobedy, Lastočkina, Rabotina, Tonenkoje, Stepovoje, Berdiči, Orlovky a časti Časov Jari. Jedným z cieľov napredovania je asi vodná nádrž Karlovskoje.

Český generál Šedivý /bývalý náčelník GŠ armády ČR a t.č. kandidát za Europoslanca/ upozorňuje, že po páde Avdejevky sa už Rusi pohybujú na území, ktoré v minulosti ešte neobsadili. Rusi teda prenikli za čiaru prieniku Ukrajincov počas tzv. letnej protiofenzívy. Ukrajinci na tomto území nemajú podľa Šedivého žiadne silnejšie opevnenia. Toto potvrdzuje aj bývalý ukrajinský prokurátor Lucenko. Ak Rusov niečo zdržiava, tak je to terén a klíma. Zraniteľný je najmä Kupjansk, odkiaľ je potom možné útočiť či začať obkľučovať Charkov. Charkov, spolu so Slavjanskom a Kramatorskom sú posledné ako-tak brániteľné bašty Východnej Ukrajiny. Banderovci sa o ne budú musieť oprieť, ak nechcú zažiť všeobecný kolaps na fronte ako celku.

Ukrajine k obratu v bojoch zmena hlavného veliteľa Zalužného za Syrského zatiaľ veľmi nepomáha. Syrskij je smutný hrdina. Na ukrajinských sociálnych sieťach sa druhý krát za týždeň objavili správy o jeho opitosti na verejnosti. Najprv to bolo pri návšteve odvodových stredísk v Ľvove a teraz pri inšpekcii frontu neďaleko Kupjanska.

Depresívne nálady vyplývajúce z postupu Rusov nútia etnických Ukrajincov uvažovať o úteku do bezpečnejších častí na Západnej Ukrajine. Ukrajinská verchuška uteká najviac z Charkova a Odessy. Kým v Charkove ceny bytov v dôsledku toho padli o vyše polovicu, v Odesse sa ponuka zvýšila o 40% a byty nelacnejú ale paradoxne mierne stúpajú. Po predávajúcich etnických Ukrajincoch sa postupne dostávajú do rúk etnických Rusov z mesta Odessa alebo okolia.

Blížiaci sa front akoby na východe Ukrajiny spôsoboval prirodzené etnické čistenie obyvateľstva. Ukrajinci, ktorí do pôvodne ruskojazyčných oblastí prišli po vzniku nezávislej Ukrajiny pred cca 30-35 rokmi teraz svoj nový domov opúšťajú a vracajú sa do pôvodnej domoviny v Haliči, Volyni a ostatných častiach Západnej Ukrajiny…

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2013954x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie