Založ si blog

The New York Times napísali, v našich médiách zmazali-Rusi obsadzujú Krasnoje /Ivanskoje/

Zaujímavé, ako silná je SBU. Dokáže vybaviť kadečo nielen v krajine banderovcov, ale aj u nás, na Slovensku. Alebo že by to vybavili dlhé ruky z NYT ? Tak či onak, dielo sa im podarilo. Len či sa takto jednoducho -jedným klikom, podarí dostať zo zajatia aj tých 850-1000 ukrajinských vojakov, o ktorých zajatí v Avdejevke písali NYT.

Dnes máme pekne okrúhle vyročie neustavného puču proti demokraticky zvolenej vláde prezidenta Janukoviča. Verchovná rada najprv vyhnala z parlamentu väčšinu členov Janukovičovej strany a potom si menšina – už nikým nekonfrontovaná – odsúhlasila odvolanie prezidenta z funkcie.Kto bol proti-skončil s guľkou hlave, v najlepšom prípade zbitý takmer na smrť a hodený do smetnej nádoby. V Odesse neskôr bolodokonca pár desiatok oponentov banderovského režimu za živa upálených.

Pokiaľ ide o stav na frontoch, postup OS RF pokračuje po dobytí Lastočkina a Pobedy ďalšími smermi. Ukrajinci najnovšie očakávajú, že hlavný úder bude teraz smerovať na Kupjansk. Preto sem premiestňuje posily z Kramatorska a Dnepropetrovska. /Ešte včera však banderovci čakali ofenzívu na Zaporožie-velenie OS UA zjavne nevie, čo skôr brániť…/. Intenzívne boje prebiehajú pri Georgievke a Krasnogorovke. Bojuje sa aj pri Kremennej, Svatove a Krasnolimansku. Čerstvé správy z frontu hovoria o prelomení frontu a bojoch v dedine Krasnoje /Ivanskoje/. Rusku tu nasadilo 11. výsadkársku brigádu a 150. motostreleckú brigádu. Zdá sa, že je otázka času, kedy OS RF dedinu ovládnu.

Pri postupe na Kupjansk našli ruskí vojaci v knižnici banderovského štábu zaujímavý materiál. Bol to price list /cenník/ za darovanie orgánov. Vidieť z neho, koľko dolárov dostane banderovec, ktorý donesie na stanovené miesto funkčný orgán, vybraný z tela zraneného alebo čerstvo usmrteného spolubojovníka resp. zajatého ruského vojaka.

Vo vedení Ukrajiny rastie panika pokiaľ ide o možnosti Rusov obsadiť nielen Kupjansk ale aj Charkov. Občania Charkova cítiaci sa ako Ukrajinci, hlboko pod cenu predávajú svoje byty a utekajú na Západ. Velenie územnej obrany hľadá a cvičí starčekov, ktorí z Charkova sotva odídu. Penzisti majú byť živými štítmi pre banderovské elitné brigády.

Po územných stratách strácajú banderovci dôveru Západu. V bojoch o dedinu Pobeda boli zničené tri nemecké tanky Tiger. /Tie isté, aké dostane od nemeckých pánov za odmenu armáda českej republiky/. Americké tanky Abrams boli potichu stiahnuté z územia Ukrajiny do Poľska. USA sa obávali, aby sa ich nezmocnili Rusi a neokopírovali si z nich “ zázraky americkej techniky“.

Rusom sa tento týždeň podľa Forbes podaril zaujímavý kúsok. Pomocou dronu zničili „nezničiteľný“ americký odmínovací systém M1150 Assault Breacher Vehicle /ABV/. Je to odmínovacie zariadenie založené na podvozku tanku M1 Abrams, vybavené dlhým mínovým pluhom a predĺženými náložami. Američania toto ABV doteraz považovali za najlepšie odmínovacie zariadenie na svete a veľa si od neho pri ničení ruských mínových polí na Ukrajine sľubovali.

Smolu so svojou technikou mala aj Veľká Británia, ktorej vybuchla inovovaná strategickí raketa Trident. Veľa strachu tým Briti Rusom veru nenarobili…A aby toho nebolo málo, proti vojenskej technike zo Západu sú aj myši. Tie sa naučili obhrýzať EKOLOGICKÉ kábliky na technike NATO, dodanej a uskladňovanej na Ukrajine. Malé „ruské“ myši tak znehybnia techniku NATO lacnejšie a rýchlejšie ako zbrane OS RF. Zaujímavé, že kábliky na pôvodne „primitívnej“ sovietskej alebo ruskej technike myšiam vôbec nechutia…

Ukrajinci si dodávajú odvahu tým, že už tretí deň umieľajú úspešný zásah Himarsov proti slávnostne nastúpenej ruskej jednotke, chystajúcej sa defilovať pred generálom Mojsejevom. Chyba dôstojníkov, ktorí chceli defilé na otvorenom poli, stála život 60 vojakov. Ten istý tragický prípad SBU a aj naše médiá „prebalili“ a dnes z neho ponúkajú rimejk. Vraj sa dnes obdobný prípad stal v rovnakej oblasti, s rovnakým počtom obetí -tentokrát ale nie pri defilé ale pri poradovom nácviku. Hlúposť, akej neuverí ani absolvent pomocnej školy. Tak či onak, -zbytočná smrť, ktorá bola navyše vojensky nezmyselná. – Vinníci budú za chybu potrestaní, no životy mladým ruským vojačikom už nikto nevráti…

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Boris Susko, minister spravodlivosti

Susko dostal od EK mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s EK vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101678x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie