Založ si blog

The New York Times napísali, v našich médiách zmazali-Rusi obsadzujú Krasnoje /Ivanskoje/

Zaujímavé, ako silná je SBU. Dokáže vybaviť kadečo nielen v krajine banderovcov, ale aj u nás, na Slovensku. Alebo že by to vybavili dlhé ruky z NYT ? Tak či onak, dielo sa im podarilo. Len či sa takto jednoducho -jedným klikom, podarí dostať zo zajatia aj tých 850-1000 ukrajinských vojakov, o ktorých zajatí v Avdejevke písali NYT.

Dnes máme pekne okrúhle vyročie neustavného puču proti demokraticky zvolenej vláde prezidenta Janukoviča. Verchovná rada najprv vyhnala z parlamentu väčšinu členov Janukovičovej strany a potom si menšina – už nikým nekonfrontovaná – odsúhlasila odvolanie prezidenta z funkcie.Kto bol proti-skončil s guľkou hlave, v najlepšom prípade zbitý takmer na smrť a hodený do smetnej nádoby. V Odesse neskôr bolodokonca pár desiatok oponentov banderovského režimu za živa upálených.

Pokiaľ ide o stav na frontoch, postup OS RF pokračuje po dobytí Lastočkina a Pobedy ďalšími smermi. Ukrajinci najnovšie očakávajú, že hlavný úder bude teraz smerovať na Kupjansk. Preto sem premiestňuje posily z Kramatorska a Dnepropetrovska. /Ešte včera však banderovci čakali ofenzívu na Zaporožie-velenie OS UA zjavne nevie, čo skôr brániť…/. Intenzívne boje prebiehajú pri Georgievke a Krasnogorovke. Bojuje sa aj pri Kremennej, Svatove a Krasnolimansku. Čerstvé správy z frontu hovoria o prelomení frontu a bojoch v dedine Krasnoje /Ivanskoje/. Rusku tu nasadilo 11. výsadkársku brigádu a 150. motostreleckú brigádu. Zdá sa, že je otázka času, kedy OS RF dedinu ovládnu.

Pri postupe na Kupjansk našli ruskí vojaci v knižnici banderovského štábu zaujímavý materiál. Bol to price list /cenník/ za darovanie orgánov. Vidieť z neho, koľko dolárov dostane banderovec, ktorý donesie na stanovené miesto funkčný orgán, vybraný z tela zraneného alebo čerstvo usmrteného spolubojovníka resp. zajatého ruského vojaka.

Vo vedení Ukrajiny rastie panika pokiaľ ide o možnosti Rusov obsadiť nielen Kupjansk ale aj Charkov. Občania Charkova cítiaci sa ako Ukrajinci, hlboko pod cenu predávajú svoje byty a utekajú na Západ. Velenie územnej obrany hľadá a cvičí starčekov, ktorí z Charkova sotva odídu. Penzisti majú byť živými štítmi pre banderovské elitné brigády.

Po územných stratách strácajú banderovci dôveru Západu. V bojoch o dedinu Pobeda boli zničené tri nemecké tanky Tiger. /Tie isté, aké dostane od nemeckých pánov za odmenu armáda českej republiky/. Americké tanky Abrams boli potichu stiahnuté z územia Ukrajiny do Poľska. USA sa obávali, aby sa ich nezmocnili Rusi a neokopírovali si z nich “ zázraky americkej techniky“.

Rusom sa tento týždeň podľa Forbes podaril zaujímavý kúsok. Pomocou dronu zničili „nezničiteľný“ americký odmínovací systém M1150 Assault Breacher Vehicle /ABV/. Je to odmínovacie zariadenie založené na podvozku tanku M1 Abrams, vybavené dlhým mínovým pluhom a predĺženými náložami. Američania toto ABV doteraz považovali za najlepšie odmínovacie zariadenie na svete a veľa si od neho pri ničení ruských mínových polí na Ukrajine sľubovali.

Smolu so svojou technikou mala aj Veľká Británia, ktorej vybuchla inovovaná strategickí raketa Trident. Veľa strachu tým Briti Rusom veru nenarobili…A aby toho nebolo málo, proti vojenskej technike zo Západu sú aj myši. Tie sa naučili obhrýzať EKOLOGICKÉ kábliky na technike NATO, dodanej a uskladňovanej na Ukrajine. Malé „ruské“ myši tak znehybnia techniku NATO lacnejšie a rýchlejšie ako zbrane OS RF. Zaujímavé, že kábliky na pôvodne „primitívnej“ sovietskej alebo ruskej technike myšiam vôbec nechutia…

Ukrajinci si dodávajú odvahu tým, že už tretí deň umieľajú úspešný zásah Himarsov proti slávnostne nastúpenej ruskej jednotke, chystajúcej sa defilovať pred generálom Mojsejevom. Chyba dôstojníkov, ktorí chceli defilé na otvorenom poli, stála život 60 vojakov. Ten istý tragický prípad SBU a aj naše médiá „prebalili“ a dnes z neho ponúkajú rimejk. Vraj sa dnes obdobný prípad stal v rovnakej oblasti, s rovnakým počtom obetí -tentokrát ale nie pri defilé ale pri poradovom nácviku. Hlúposť, akej neuverí ani absolvent pomocnej školy. Tak či onak, -zbytočná smrť, ktorá bola navyše vojensky nezmyselná. – Vinníci budú za chybu potrestaní, no životy mladým ruským vojačikom už nikto nevráti…

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

EÚ / Slovensko / SR /

Stovky ľudí v Bruseli roztiahli obrovskú vlajku EÚ. Nečakane prišla von der Leyenová, pozdravila aj Slovákov

01.05.2024 19:48

Stovky ľudí si v bruselskom parku pripomenuli 20. výročie rozšírenia Európskej únie roztiahnutím obrej vlajky EÚ.

Nożykova synagóga

Na varšavskú synagógu hodili tri Molotovove koktaily. Duda aj Sikorski útok odsúdili

01.05.2024 19:30

Izraelský veľvyslanec v Poľsku Jakov Livne uviedol, že "nehorázne antisemitské útoky ako tento nemožno dnes tolerovať".

Výstava / Ruská propaganda / Tank / Abrams M1A1 /

Moskva vystavuje západnú vojenskú techniku ukoristenú v bojoch na Ukrajine. Skvelý nápad, komentoval Peskov

01.05.2024 18:30

Rusko kritizuje dodávky západných zbraní a vojenského vybavenia na Ukrajinu a považuje ich za dôkaz priameho zapojenia NATO do konfliktu.

Robert Fico v ZKW Slovakia s. r. o.

Nočná práca prináša zdravotné riziká a nízke ohodnotenie: Fico vyzval zamestnávateľov na zmenu

01.05.2024 17:15

Slovensko dnes síce oslavuje aj dvadsiate výročie vstupu do Európskej únie, Fico si to však chce pripomenúť až vo večernom galavečeri a sľubuje zásadný prejav.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2013769x
Priemerná čítanosť článkov: 4416x

Autor blogu

Kategórie