Založ si blog

Syrskij má zachrániť Zelenského

Po dlhom, predlhom otáľaní vymenil Zelenskij v pozícii najvyššieho armádneho veliteľa OS UA generála Zalužného za generála Syrského. Pre Zalužného to malo znamenať post veľvyslanca Ukrajiny v Londýne. Zalužnyj to však odmietol. Čo to ale bude znamenať pre to najdôležitejšie-pre priebeh bojov na Ukrajine ? Podľa toho, čo o tom hovoria ukrajinskí a ruskí analytici, pôjde v stručnosti o nasledovné:

  • Syrského slabinou je jeho ruský pôvod. Syrského rodičia dodnes žijú v meste Vladimir v Ruskej federácii. Syrského otec je plukovník ruskej armády vo výslužbe. V Bielorusku ihneď po Syrského menovaní ukázali fotky z roku 2013, na ktorých vtedy generálmajor Syrskij oslavuje Deń Ruska. Po 2014 sa ale Syrskij zmenil. Prerušil styk s rodičmi a z ruského sovietskeho dôstojníka sa stal /podľa exprezidenta RF Medvedeva/ zradca a hoci sa po ukrajinsky hovoriť iba učí, je z neho čistokrvný „Ukrajinec“. Syrského syn nebojuje za Ukrajinu na fronte. Žije v Austrálii na vysokej nohe. Jeho večierky sú v tamojšej komunite povestné.
  • Generála Syrského prezývajú v ukrajinskej armáde „generál 200“. Toto hanlivé označenie si vyslúžil zato, že výsledkom každej vojenskej operácie, ktorej velil, boli státisíce mŕtvych. Syrského vinia za fatálnu porážku v debaľcevskom kotli. Podobne tragicky končil tiež jeho boj o Mariupol a naposledy aj boj o „Bachmut“ t.j. o Arťomovsk. Syrskému ukrajinskí vojaci pripisujú zodpovednosť za zbytočnú smrť 200 tisíc ukrajinských vojakov. Možno ich v skutočnosti bolo menej, možno viac. No legenda o ľuďoch ako Syrskij je už taká. Dakedy až surrealistická.

  • Na rozdiel od Zalužného nemá Syrskij žiadne politické ambície. Vždy poslušne do bodky plnil príkazy z hora. Predpokladá sa, že tomu bude aj potom, čo sa dostal na najvyššiu vojenskú funkciu. Zelenskij od Syrského očakáva, že bez reptania splní jeho rozkaz za žiadnu cenu nedovoliť obsadenie Avdejevky ruskými silami. Od momentu nástupu do funkcie začal Syrskij tento Zelenského príkaz plniť. Už dnes sa smerom k Avdejevke z posledných záloh a z iných častí frontu začali na Avdejevku valiť tisíce ukrajinských vojakov. Ich úloha bude taká istá ako v Debaľceve, Mariupole či Bachmute /Arťomovsku/ – za cenu akokoľvek vysokých obetí nevydať Avdejevku Rusom. Urobiť aj za cenu desiatok tisíc mŕtvych Ukrajincov z Avdejevky symbol ukrajinskej neústupčivosti a hrdinstva. – Ukrajinskí vojaci sa obávajú, že príchod Syrského-to je signál ešte väčšieho krviprelievania a z vojenského hľadiska ešte nezmyselnejšieho odporu. So Syrským názory politika Zelenského prevládnu nad názormi vojenských technokratov.

Nuž milovníci hrdinských a maximálne krvavých bitiek sa majú na čo tešiť. Syrskij je pre Zelenského posledná nádej. Chce, aby zvýšenie krvavých obetí z radov Ukrajincov presvedčilo Západ, že sa oplatí znovu naštartovať prevádzku peňazovodu z Bruselu no hlavne z Washingtonu do Kyjeva.

Zelenskij hrá s dogmatikom Syrským vysokú hru. V politickej rulete vsadil Zelenskij na Syrského posledné žetóny. Buď to Zelenskému so Syrským vyjde alebo to definitívne a fatálne nevyjde. Iné možnosti už vládca v Kyjeve vlastne ani nemá. -Hop alebo trop…

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2017849x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie