Založ si blog

Dnes v noci začala agresia USA a spol. proti Jemenskej republike

Včera večer a dnes v noci v rozpore s Chartou OSN a bez mandátu BR OSN začali USA. UK, Austrália, Kanada a Holandsko vojenskú agresiu proti Jemenskej republike. Je to medzinárodný zločin veľkého kalibru. Svet na to musí nejako, aspoň diplomaticky reagovať. Rusko takúto reakciu už aj začalo. Požiadalo o zvolanie BR OSN na dnes, 12-januára.

USA a spol. obhajujú svoje letecké a raketové útoky na min. 12 cieľov v Jemene tým, že drony vojensko-politickej organizácie tzv. Huthiov na protest proti izraelskej agresii voči Palestínčanom zasiahli lode, vezúce v Červenom mori rôzny materiál do Izraela. Útoky Huthiov boli vyjadrením solidarity s ľudom Palestíny, vystaveným izraelskej genocíde. Formálne neboli v súlade s medzinárodným právom a preto k nim BR OSN prijala odsudzujúce stanovisko, podporení aj Ruskom a Čínou.

Útok na lode, spojené s Izraelom si bezpochyby vyžiadal istú medzinárodnú reakciu. Dokonca aj vojenskú, pokiaľ by sa odohrala tam, kde ku konfrontácii došlo, -teda v Červenom mori. USA a spol. mohli tu na mori drony a rakety likvidovať a lode s tovarom brániť. Aj to by však malo byť podopreté stanoviskom BR OSN. Iná vec ale je útok na ciele na území suverénnej Jemenskej republiky, na jej mestá a prístavy vrátane hlavného mesta Sanaá. Iná vec je, keď americké bombardéry a rakety ničivo zasiahli proti budovám a civilistom v suverénnom štáte. – Toto sa nedá nazvať inak, ako zbabelý zločin, nemajúci žiadnu oporu v medzinárodnom práve. USA a ich anglosaskí spojenci zahájením vojny proti Jemenu opak ukázali, že pre nich medzinárodné právo a suverenita iných štátov nič neznamenajú a že v záujme svojich svetovládnych ambícií im nič nie je sväté.

Vojna USA proti Jemenu má okrem svetovládnej ambície ešte aj jeden iný, rýdzo americký vnútropolitický rozmer. Súvisí s blížiacimi sa voľbami prezidenta v USA. Vyhliadky súčasného prezidenta Bidena na znovuzvolenie nie sú príliš ružové. Americkým prezidentom pri znovuzvolení tradične pomáha nejaká tá vyhratá vojna. Biden bohužiaľ počas svojho mandátu žiadnu vojnu nevyhral – naopak, vyzerá to tak, že jednu veľkú vojnu proti Rusku na ukrajinskom bojisku prehráva ba asi aj prehrá.

V aktuálnej mizérii by Bidenovi pomohlo hocijaké víťazstvo. Nad kýmkoľvek, len aby sa ním dalo oháňať, argumentovať pred americkými voličmi. Môže to byť aj víťazstvo nad takým outsiderom, akým je Jemen. Američania nie sú znalci zemepisu. Nevedia, aký je Jemen silný. Akú má armádu a či vôbec nejakú má. Američanom je jedno koho ich prezident Biden porazí. Nech je to akákoľvek nula, -len nech je to víťazstvo. Jemen oslabený občianskou vojnou a vojnou so Saudskou Arábiou, -Jemen navyše prepojený na nenávidený Irán, -to je ten pravý adept na lúzerskú pozíciu a teda aj na Bidenovu úspešnú predvolebnú kampaň. – Takže Jemen…V Pentagóne a Bielom dome padlo rozhodnutie. Teraz už Američanom a ich spojencom nezostáva iné, – len ten Jemen poraziť.

-Nuž teda – svet sa oddnes ocitol v ďalšej americkej vojne. Koľko takýchto vojen za záujmy USA ešte naša krehká planéta pretrpí ?

Na začiatok vojny v Jemene dnes ráno reagovala na najvyššej úrovni a s veľkým znepokojením aj Ukrajina. Nie že by ju trápilo porušenie medzinárodného práva zo strany USA a utrpenie Jemencov. Nie. Im robí starosti čosi iné. Je to negatívny dopad novej americkej vojny na ich vojnu, ktorú na základe mandátu Západu vedú proti Rusku a na ktorú berú od USA peniaze. Ukrajina žiarlivo posudzuje pomoc, akú USA a spol. miesto na Ukrajinu lifrujú do Izraela. Nuž a teraz ju budú lifrovať ešte aj do vojny proti Jemenu. Ukrajina sa bude musieť pri cicaní americkej prasnice podeliť o výživu s ďalším hladným krkom.

Pre Ukrajinu je odštartovanie vojny s Jemenom zlá udalosť. Veliteľ ukrajinského pozemného vojska gen Sirskij už predbežne prepočítal. o koľko delostreleckých nábojov, rakiet a materiálu a peňazí Ukrajina zásluhou Jemenu príde. Zelenskij sa posťažoval, že jemenská kríza oddiali dolárové tranže zo Západu a že Ukrajina nebude mať vo februári ani na dôchodky.

V aktuálnej situácii na ukrajinskom bojisku to bude pre Kyjev ďalšia „jóbovka“. Nuž čo. Zelenskij a spol. si musia zvyknúť. Nie ukrajinské vedenie ale americký pán sám rozhodne, či je Ukrajina pre „svetovú demokraciu“ dôležitá, kedy a ako je dôležitá. A na koľko miliárd dolárov túto jej dôležitosť USA momentálne ohodnocujú. .

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010681x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie