Založ si blog

Nemcom sa zase vojny zachcelo

Poslanci nemeckého Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmermann /FDP/, Sarah Nanni /Die Grunen/ a Roderich Kiesewetter /CDU/ vyzvali nemeckú vládu, aby ihneď poskytla do boja proti Rusku najmodernejšie rakety s plochou dráhou letu Taurus /KEPD 350/. Majú dlhý dolet nad 500 km a sú schopné prekonať aj tú najhustejšiu PVO. Odpaľovať ich možno z lietadiel F-15, Tornado, Eurofighter, Saab. Podľa poslancov za Zelených a za CDU by mali poslúžiť nielen v boji za „oslobodenie Ukrajiny“ a napr. na zničenie krymského mosta, ale aj na priamy útok na Moskvu a iné mestské centrá a priemyselné zariadenia Ruska.

Údaje výrobcu Taurusu sú pôsobivé. Ak však budú Taurusy také „kvalitné“ ako tanky Leopard, Rusi sa z vojenského hľadiska nemajú čoho báť. Vec má ale nielen vojensko-technický ale aj globálny politický, ba až morálny rozmer.

Vyhlásenie nemeckých poslancov preto vzbudilo rozhorčenie nielen v Rusku, ale aj v USA. Známy americký disident, bývalý analytik CIA Larry Johnson na kanály YouTube Dialogue Works vyslovil presvedčenie, že títo nemeckí poslanci sú duševne chorí. Odporučil, aby boli vyšetrení kvalifikovanými odborníkmi.

Niektorí Nemci už zrejme zabudli na tvrdú ruskú príučku spred takmer 😯 rokov a koledujú si o novú. Pre nás Slovákov je dôležité, aby sme sa novom germánskom ťažení Drang nach Osten nijako nepodieľali. Aby sme sa dištancovali od všetkých vojnových aktov, či ich už vykonajú Nemci priamo alebo prostredníctvom nastrčených organizácií typu NATO alebo nedajbože EU.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010678x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie