Založ si blog

Horí-no nie na Kryme . Horí v New Jersey /USA/

Banderovské médiá vymysleli aj dnes dve nové absurdnosti. Vraj ich rakety zasiahli a zničili Saky- jedno z poľných letísk a veliteľský post na Kryme. Ruské velenie to dementovalo. Oznámilo, že dve ukrajinské lietadla SU-24M vypálili na Saky štyri rakety Storm Shadow. Všetky britské rakety však ruská PVO zneškodnila ďaleko od letiska.

Banderovci publikovali /dokonca s fotkou/ aj ďalšiu bomba-správu. Vraj „ich“ americký Patriot zostrelil ruskú hypersonickú raketu Kindžal. Na fotke, ktorú priložili, bager vyberá nevybuchnutú hlavicu údajného Kindžala. Ruskí vojenskí korešpondenti sa tejto „informácii“ iba zasmiali. Ak by Patriot zostrelil raketu Kindžal, hlavica Kindžala by bola pri zásahu zničená. Tá hlavica na fotke je však nepoškodená. A môže to byť hlavica akejkoľvek rakety, nie Kindžala. Podľa analytikov by jedinou možnosťou ako sa dostať k nepoškodenej hlavici by bolo, ak by Kindžal zasiahol cieľ, no jeho hlavica s náložou by v dôsledku výrobnej chyby nevybuchla. Takáto možnosť je ale extrémne nepravdepodobná.

Americké /napr. ABC 7, CBS News…/, západné i ruské médiá ale dnes ráno priniesli zábery s iného miesta, na ktorom horí. Horí rozsiahly priemyselný areál, horia sklady so zbraňami, muníciou, uniformami, ochrannými materiálmi a iným armádnym materiálom a letiskové sklady. Letiskové sklady sú v Elizabeth, New Jersey, teda neďaleko New Yorku v USA. Sklady slúžia pre uskladnenie materiálu z vojenského terminálu neďalekého letiska Newark Liberty International Airport.

Uskladnené zbrane, munícia a materiál tu boli podľa neoficiálnych informácií pripravené na transport na Ukrajinu. Z neznámych príčin /náhoda, neopatrnosť, sabotáž/ vybuchli a teraz budú niekoľko hodín, možno aj dní horieť. Požiar totiž dosiahol štvrtý stupeň t.j. nedá sa uhasiť a treba počkať, kým „prirodzene“ dohorí.

Okolie letiska je uzavreté. Americká vláda na udalosť uvalila prísne embargo. Ako vidieť z fotografií, ktoré dnes ráno z New Jersey unikli, neurobili to včas a dôkladne. Čosi sa na verejnosť predsa len dostalo. Nie však /zatiaľ/ do našich médií…

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 21:03

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2016494x
Priemerná čítanosť článkov: 4412x

Autor blogu

Kategórie