Založ si blog

Bulharská demokracia-náš vzor

Bulharský vládny režim patrí od polovice r.2023 v rámci východoeurópskych režimov servilných voči Západu k tým najservilnejším. Bulhari sú dnes pre Brusel a Washington modelom, ako sa má správať kolónia, naplno oddaná svojmu imperiálnemu pánovi. Nič, čo bulharský režim urobí, nebudí na Západe nevôľu. Nič z toho, čo sa deje v Sofii, Západ nekritizuje, všetko mu zdá O.K., všetko sa sedí s hodnotami „európskej demokracie“.

Nazdám sa, že aj my, ak chceme byť vzornými európskymi demokratmi, musíme ísť bulharskou cestou. Aspoň v niečom. V niečom inom by sme zase mali kráčať skôr poľskou cestou. Napríklad tak, ako pri „demokratickej očiste médií“ od novinárov minulej vlády p. Morawieckeho postupuje Poľsko. /5 dní po nástupe k moci vyhádzal D.Tusk všetky Morawieckeho manažmenty verejných médií/.

No ale poďme k bulharskému vzoru demokracie. Včera extrémne prozápadný režim Bulharska urobil jedinečný krok. Po polroku koexistencie s inak zmýšľajúcim prezidentom stratil trpezlivosť s rozhodnutiami umierneného euroskeptického prezidenta Rumena Radeva /obviňovaného z prokremelskej rétoriky. A tak sa v parlamente uzniesol, že mu podstatne okreše už aj tak zväčša iba symbolické právomoci. Ako sa vládna pro-bruselská koalícia uzniesla, tak sa aj stane. Armádny generál Radev, ktorý bol donedávna z titulu prezidentskej funkcie /zvolený najprv v 2017 a potom v 2021 zvolený v priamych voľbách nanovo/ hlavným veliteľom armády a mal právo vracať do parlamentu zákony, už tieto právomoci nemá.

V Bulharsku sa odohráva „demokratická“ koncentrácia moci v rukách prozápadných „bulharských demokratov“. A čo na to „demokratická“ EU, EK a EP ? Nič. Ani slovo kritiky, ani náznak spochybňovania právneho štátu. A bože uchovaj, aby sa čosi hovorilo o ohrozených eurofondoch či hlasovacom práve Bulharska. Ešteže to. Veď je všetko v poriadku. Bulharsko je vzor ten pravej demokracie.

Priatelia, pamätajme si tento bulharský príklad. A ak by sa u nás na Slovensku v r.2024 nedajbože dostal do funkcie prezidenta protivládne orientovaný eurohujer Korčok, -skúsme ísť na neho prostredníctvom spomenutej bulharskej finty. Okrešme mu v NRSR /kde majú Smer, Hlas a SNS väčšinu/ právomoci až na úplne nevyhnutné minimálne minimum.

-EU, EK, EP a USA budú musieť veci akceptovať tak, ako v Bulharsku. Alebo že by nie ? Že by som sa mierne mýlil ?

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2015077x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie