Založ si blog

Vymeňme vedenie RTVS ! Nová vláda Poľska to stihla do 5 dní od nástupu k moci.

Dnes nová poľská vláda odvolala správnu i dozornú radu verejnoprávnej poľskej televízie, rozhlasu a tlačovej agentúry a a tiež ich manažment. Odôvodnila to tým , že názory verejnoprávnej televízie neodrážajú názory vlády a poslancov novej predstaviteľov novej štátnej moci. Naďalej totiž podporujú dnes už bývalé vládne strany a hania novú vládu D.Tuska. – Tak ako RTVS u nás v SR.

Vláda D.Tuska však vie, čo je pre uchopenie moci najdôležitejšie. JE TO OVLÁDNUTIE VEREJNOPRˇAVNYCH MÉDIÍ. Je to dôležitejšie ako zmeny v polícii či v justícii. Je to dôležitejšie, ako štátny rozpočet. Poliaci to vedia-my nie.

Na zmenu vo vedenie verejnoprávnych médií stačí v Poľsku rozhodnutie vlády. Odvolanie starého a menovanie nového manažmentu je v rukách ministra kultúry. Poľská legislatíva umožňuje rýchly proces. Naša slovenská legislatíva nie. Naša nová slovenská moc však nielenže nemôže takto rýchlo konať ale nemá ani vôľu meniť legislatívu, aby to takto rýchlo, – po poľsky- mohla urobiť. Prečo ? Zlé jazyky tvrdia, že sa bojíme Bruselu…

-A ajhľa, Poľsko sa Bruselu v tomto prípade nebojí. Brusel mocenský puč vo vrejnoprávnych poľských médiách toleruje. Brusel je ticho. Brusel nehrozí odobratím eurofondov, či hlasovacích práv. Poľskí europoslanci sú totiž ticho. Neintrigujú proti Poľsku po chodbách EK a EP. Nepíšu protipoľské udavačské listy. Europoslanci za súčasnú opozíciu sú síce nahnevaní, ale nie až tak, aby nerešpektovali výsledky demokratických volieb. Nie až tak, aby si kakali do vlastného hniezda. Nie až tak, -aby sa z nich stali sprostí vlastizradcovia.

Slovenskí europoslanci za OLaNO, KDH, SaS sú iní. Špinia pod seba, opľúvajú a zrádzajú Slovensko. Sme menší ako Poľsko. Nie však iba rozlohou a počtom obyvateľstva, ale hlavne tým, že naša súčasná opozícia je malá duchom a malá morálkou. Naši opozičníci sú nuloví vlastenci.

Naša vládna moc má veľa nepriateľov. Doma aj v zahraničí. Napriek tomu by sa však nemala báť ani Bruselu ani domácich zradcov. Mala by sa vydať poľskou cestou. A konečne v tom našom verejnoprávnom mediálnom hniezde upratať. Čím skôr, tým lepšie pre Slovensko.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2015035x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie