Založ si blog

Slučka okolo Avdejevky sa sťahuje

Včera sa podľa nezávislých vojenských pozorovateľov z Ruska i zo zahraničia /čínske a alternatívne americké zdroje/ ruským silám podarilo úplne obsadiť priemyselnú zónu „Avdejevsk“ v strategickom meste Avdejevka. Priemyselná zóna v oblasti stanice Jasinovataja 2 bola úplne očistená od ukrajinských bojovníkov. Oblasť bola pred 8 rokmi súčasťou DNR. V rámci tzv.protiteroristickej operácie ju Kyjev pred 8 rokmi získal a opevnil. Z Avdejevky potom ostreľoval dlhé roky panelákové sídliská v Donecku.

Rusom sa podarilo prelomiť opevnenia, ktoré Ukrajinci dlhé roky v Avdejevsku vybudovali. Ukrajinským ozbrojeným silám nepomohli železobetónové bunkre, ani kazetová munícia a ani početná prevaha nad útočiacimi ruskými údernými jednotkami.

Rusom pri dobytí zóny Avdejevsk najviac pomohol kvalitný prieskum, ale aj súhra pechoty, tankov a delostrelectva. Ak by sa Rusom podarilo obsadiť celú Avdejevku, eliminovalo by sa dlhoročné nebezpečenstvo ostreľovania pre miliónový Doneck ako taký. Oslobodenie Donecka od dennodenného ukrajinského ostreľovania by bol silným propagandistickým tromfom Putina pred chystanými prezidentskými voľbami.

Ruskí vojenskí pozorovatelia hlásia, že podľa informácií ruskej rozviedky začali Ukrajinci v meste masívne rabovať obchody a byty. Je to podľa nich predzvesť skorého stiahnutia sa z Avdejevky ako takej. Hovorca ukrajinských pozemných síl V.Fitjo upozorňuje na nový nápor ruských ozbrojených síl aj na kupjanskom fronte. Rusi útočia v smere na dedinu Sinkovka, nachádzajúcu sa blízko pri rieke Oskol. Ak by sa Rusom podarilo preniknúť k Oskolu, znamenalo by to priame ohrozenie samotného mesta Kupjansk.

Túto informáciu s dvojdňovým oneskorením priniesla už aj Pravda, s odvolaním sa na americký inštitút pre výskum vojny. – Páni trolovia, už to teda nie je hoax ? Páni trolovia – neospravedlníte sa ?

Pokiaľ ide o celkový vývoj na fronte, situácia sa zmenila na vojnu dronov. Veľký počet dronov pomáha Ukrajincom pri Chersone posielať na ľavý breh Dnepra stále nové a nové samovražedné výsadky námornej pechoty. Roje ruských dronov včera atakovali Kyjev. V odpovedi na tento útok sa Ukrajinci /v asi tretinovej sile/ pokúsili dnes v noci o revanš. Kým Rusi poškodili v Kyjeve energetické zariadenia, Ukrajincom sa v Podmoskoví podarili zásahy do obytných budov. V Tule jeden ukrajinský dron vletel miestnym obyvateľom do obývačky. Jeden človek bol pri tom zranený.

Začína sa zimná frontová sezóna. Čo Kyjevu a Moskve prinesie ? Uvidíme v najbližších dňoch.

O /ne/vylodení Červenej armády na Hokkaido

07.06.2024

O máločom sa na Slovensku vie tak málo, ako o vyloďovacích operáciách Červenej armády na Ďalekom východe-na Sachaline, na Kurilách a na Hokkaido. Blogovanie nie je platforma, aby sa o týchto aktivitách ČA na konci 2.sv.vojny písalo podrobnejšie. Preto tu a teraz poskytnem aspoň pár heslovitých informácií. ZSSR na základe prísľubu z Jalty /i keď v rozpore so [...]

O vylodení v Normandii nás učí už aj akási pani Holubová

06.06.2024

Keď už aj postaršia napudrovaná pani Holubová s bujnými do blond prefarbenými vlasmi dnes na ktorejsi z televízií mudrovala o vylodení Angloameričanov v Normandii, povedal som si, prečo by som aj ja neprispel so svojou trochou do studnice vedomostí pre našu najmladšiu generáciu. Vopred sa ospravedlňujem, -na rozdiel od pani Holubovej ja nie som odborník na diplomatický protokol [...]

Čo nové na ukrajinskom fronte ?

30.05.2024

Chvíľu som sa odmlčal, lebo Pravda začala o vývoji na ukrajinskom fronte prinášať celkom čerstvé a tu a tam aj vecné informácie, bez hrubého ideologického banderovského balastu a dezinformácií ukrajinskej tajnej služby /SBU-CIPsO/. V posledných 2-3 dňoch sa však zase začali množiť staré zlozvyky našich médií /vrátane Pravdy/ : robenie somára z komára, výmysly o [...]

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 462
Celková čítanosť: 2054255x
Priemerná čítanosť článkov: 4446x

Autor blogu

Kategórie