Založ si blog

Rakety NATO zaútočili na Sevastopol: Rusom v PVO sa nedarilo a zaspali…

Dnešná noc nebola pre PVO RF práve najúspešnejšia. Cez PVO Sevastopola prenikli z 10 rakiet 3 a poškodili v južnej časti najväčšieho krymského lodno-opravárskeho závodu dve lode a niekoľko budov a zariadení v prístave. Zranených bolo takmer 30 ľudí, z toho 4 stredne ťažko. Úrady zatiaľ obete na životoch nehlásia. Raketový útok bol koordinovaný s útokom troch hladinových bezposádkových člnov. Všetky tri vodné drony boli podľa gubernátora Sevastopola zničené ešte na mori.

Rakety na Sevastopol boli podľa ruskej rozviedky vypálené z oblasti Odessy. Išlo zjavne o rakety s plochou dráhou letu Storm Shadow britskej výroby vypálené buď zo zeme alebo s SU-34 /vtedy by išlo o rakety vzduch-zem/. Sú to rakety dlhého resp. stredného doletu. Takéto rakety majú OS UA vo svojom arzenáli výlučne z dodávok krajín NATO, najmä USA ale aj Francúzska a V.Británie. Rakety s plochou dráhou letu nemajú dokonca v rukách ani Ukrajinci ale tamojší poradcovia a špecialisti NATO. Podrobnejšia špecifikácia ich druhu a pôvodu sa v Sevastopole práve uskutočňuje.

Nech už expertíza určí taký či onaký druh rakety, isté je jedno: išlo o rakety NATO, ktoré boli na UA dodané práve za účelom útoku na Rusko. Raketový útok na Sevastopol je teda VEDOMÝM útokom NATO na Rusko. Keby RF mala čosi ako článok 5 /aký je v stanovách NATO/ musela by ho po dnešku aktivovať, čiže by musela vstúpiť do otvorenej vojny s NATO. Našťastie, myslenie elity v Kremli je zatiaľ iné, ako vo Washingtone a Bruseli.

Naše médiá sa už pár dní vzrušujú nad tým, že pár úlomkov z ruských dronov čo zničili zariadenia v ukrajinských dunajských prístavoch sa dostalo na územie Rumunska. Novinári šibrinkujú s článkom 5 charty NATO. Dosť hlúpa propaganda. Lebo tak Rumunsko ako aj velenie NATO toto konanie Ruska nepovažuje za VEDOMÉ ale skôr náhodné. NATO poslalo do RF vážne varovanie a tým to pre vojakov skončilo.

Situácia s útokom rakiet NATO na Sevastopol je odlišná. Útok bol vedomým aktom. Neobstojí výhovorka, že Sevastopol je na Kryme a Krym väčšina štátov sveta považuje za ukrajinské územie, okupované Ruskom. Sevastopol je medzinárodnoprávne totiž čosi iné ako Krym. Má na základe stále platných zmlúv medzi UA a RF dočasnú exteritorialitu. Ruská Čiernomorská flotila má zmluvu o prenájme vojenského prístavu a námorných opravární ešte na viac ako 10 rokov. To je formálna stránka veci. Reálna stránka je, že Sevastopol a Krym sú už takmer 10 rokov súčasťami Ruskej federácie. Na základe rozhodnutia ústavných orgánov Sevastopola a Krymskej republiky a na základe ľudového hlasovania. Darmo budú škrabáci na Západe hľadať ospravedlnenia raketového útoku – ide o vedomú a jasnú agresiu NATO proti Rusku. Aj keď ospravedlňovanú dobrými motívmi.

Čo bude nasledovať ? Jastraby v Kremli iste budú požadovať exemplárny raketový protiúder buď na Kyjev alebo na miesto odpalu rakiet – Odessu. Ibaže tu je problém. Nie vojenský ale politický. Kým populácia Sevastopolu a Kryma je pre banderovcov populáciou nepriateľskou, etnicky ruskou – populácia v Odesse je pre Rusov bratská, etnicky ruská. Útok na Odessu by bol čímsi ako „priateľská paľba“ -no vlastne ani to nie, lebo by nebol náhodný lež zámerný. Odpoveď OS RF na raketový útok NATO by mohla byť aj v podobe priamej likvidácie logistických uzlov NATO, odkiaľ sa rakety NATO dostali do rúk banderovcov. Lenže pozor-tieto uzly sú už v členských krajinách NATO: od Pobaltia, cez Poľsko, Slovensko, Rumunsko až po Bulharsko. Takáto, vojensky plne opodstatnená reakcia OS RF by už nebola ničím iným ako predohrou tretej svetovej, čiže termonukleárnej vojny. Politici v Kremli to vedia a zrejme zastavia ruským generálom ruky žiadostivé po pomste.

Odpoveď Kremla na raketový útok na Sevastopol bude podľa mňa podobná tým v minulosti. Bude rozložená do viacerých dosť „delikátnych“ krokov. Odpoveď však príde. Vlastne už aj prišla. Je ňou rokovanie Putina s Kim čong unom pri Vladivostoku…

V posledných dňoch sa hromadia ukrajinské útoky v smere na Krym: pomocou vzdušných a hladinových /vodných/ dronov, pomocou vyloďovacích rýchlych člnov, a teraz už aj pomocou moderných rakiet zem-zem. Je to signál, že banderovci rezignovali na úspešný pozemný útok na Krym. Prichádza obdobie dažďov a oni to už nijako nestihnú-naopak, budú mať čo robiť s udržaním existujúcich pozícií. Najmä v oblasti Kupjanska a Charkova. Za takejto situácie sa Zelenskij a jeho banderovskí generáli rozhodli riadiť sa heslom, že keď nič iné, tak to na tom Kryme aspoň trochu zasmradíme. Keď nemôžeme hrýzť, budeme aspoň brechať. Útoky na infrašstruktúru ale aj civilné ciele Ruska na Kryme a inde sa budú stupňovať. Čím menší postup „ofenzívy“ tým častejšie budú takéto útoky, akým bol aj najnovší útok na Sevastopol.

Nuž uvidíme, čo to prinesie. Dúfajme, že v Kremli budú mať pevné nervy a veci sa neskončia aktivovaním akéhosi „pomyselného“ článku 5 ruskej vojenskej doktríny. Lebo ak áno, bolo by zle. veľmi zle. A aj u nás, na Slovensku…

PS: „Rusko je príliš blízko NATO. Mali by sme konať !“ /-Presťahovať Rusko ?/

/Julia -Sabina Jojaová, expertka na medzinárodnú bezpečnosť /skôr NEBEZPEČNOSŤ/ z Inštitútu Blízkeho Východu vo Washingtone a z Georgetownskej univerzity/. – Takíto „ľudia“ – neľudia ako expertka Jojaová nás skôr-neskôr vystavia hrôzam Tretej svetovej vojny.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2014049x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie