Založ si blog

Prečo zatiaľ zlyhala ofenzíva: Zelenského a NATOvské výhovorky

Veľká ukrajinská ofenzíva sa zasekla. Prečo ? Na to môže mať každý svoj vlastný názor. Tu sa pokúsim zhrnúť dôvody, aké na ospravedlnenie zlyhania ukrajinskej a teda aj NATOvskej ofenzívy proti Rusku používajú politológovia,. politici, vojenskí analytici a experti na Západe a v Kyjeve. Aké výhovorky používajú ?

1/ Zlé počasie, ktoré znemožňuje plné nasadenie špičkovej panecierovej techniky NATO: predovšetkým Leopardov a Bradley-ov.

2/ Míny. Strašne veľa mín. A to asi skúsení plánovači z NATO nenaplánovali.

3/ Neschopnosť ukrajinských vojakov aj po pomerne dlhom zácviku zvládať tak jemnú a presnú vojenskú techniku, ako je technika NATO.

4/ Dôsledok technických úprav, ktoré západní špecialisti na technike NATO urobili, aby sa v prípade zajatia neocitli technologické tajomstvá Západu v rukách Rusov. Tieto úpravy znížili funkčnosť inak vynikajúcej západnej techniky.

5/ Rusi používajú na paralyzovanie elektronicky resp. počítačovo riadenej západnej techniky účinné prostriedky rádio-elektrického boja.

6/ Nedostatočná letecká podpora ukrajinských pozemných síl. Ofenzíva sa mala začať až po dodaní amerických F-16 a doplnení zásob rakiet a útočných dronov.

7/ Prefíkanosť Ukrajincov, ktorí vrhli „výstavnú“ západnú techniku a 5 brigád do útoku na falošných miestach hlavného smeru ofenzívy; tým odlákali pozornosť Rusov od skutočných hlavných smerov ofenzívy, kde OS UA použijú odskúšané sovietske tanky a BVP za pomoci 25 brigád a stoviek tankov.

8/ Vydávanie prieskumu bojom za začiatok ofenzívy. Veľká ukrajinská protiofenzíva však ešte nezačala. Nevie sa dňa a ani hodiny, kedy začne – no keď vraj začne, bude svet na ňu hľadieť v nemom úžase. Úspech tejto ofenzívy potom vyústi do konečnej porážky Ruska a do toho, že Rusko bude prinútené prijať kapitulačné podmienky podľa návrhu Kyjeva.

Zoznam dôvodov či výhovoriek, pre ktoré Veľká ukrajinská protiofenzíva stagnuje sa každý deň rozširuje a spresňuje. V Kyjeve i na Západe sú pomerne tvoriví propagandisti. Takže o zábavu máme aj do budúcnosti postarané.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010329x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie