Založ si blog

Zelenskij testuje: horľavosť Leopardov – a trpezlivosť Ukrajincov

Zelenskij pri stretnutí s kanadským premiérom vyhlásil, že jeho armáda zatiaľ rusko-ukrajinský front iba testuje. V zákulisí pritom vraj chystá najväčšiu ale naozaj tú najväčšiu vojenskú bitku v ľudských dejinách po 2.sv.vojne. Svet ešte bude zízať…!

Neviem, čo banderovci testujú pri Zaporoží. Zvonku to vyzerá tak, ako by v spolupráci s nemeckým Krauss Maffei Wegmann skúšali horľavosť tankov Leopard. Priebežné výsledky testov sú jasné: Leopardy horia. Denne po 8-10 kusov. Zelenskyj Ukrajincov upokojuje: „máme ďalšie tanky“. Na začiatku „veľkej“ protiofenzívy mali OS UA údajne až 600 tankov. To by malo vydržať na dva mesiace horenia. A potom ? Bude ako bude: zbrojovky na Západe vyrobia ďalšie pancierové „kombajny“.

Nuž veď hej. Vďaka Západu /bohužiaľ, aj Slovensku/ bude mať Zelenskij dosť tankov na testovanie. Horšie to ale bude s tankistami. Záujem mladých Ukrajincov o rýchlokremáciu je stále menší. Ochota umierať /denne po stovkách/ za „slávu Ukrajiny“ klesá. Byť „herojom Ukrajiny“ je fajn, ale žiť ďalej je ešte viac fajn.

V posledných troch dňoch padlo pri bojoch v okolí Arťomovska /Bachmutu/ vyše 2500 Ukrajincov. Ruskí vojaci hovoria, že v poslednom čase nachádzajú na územiach, ktoré opustili Ukrajinci deaktivované míny s odkazmi v ruštine: „Vy a my sme bratia. Nechceme vojnu tak ako vy. Modlime sa spoločne za skorý mier“.

Kým Zelenskij hovorí o testovaní frontu, generálny štáb ukrajinskej armády aj dnes hovorí o postupnom ďalšom obsadzovaní Donbasu Rusmi a ostreľovaní ukrajinského tyla dronmi a raketami. A periodikum 19 Forty Five píše, že ničenie najmodernejšej techniky NATO pri ukrajinskej „protiofenzíve“ svedčí o sile Rusov aj v event. priamom strete s NATO. USA chceli Ukrajine poslať svoje „luxusné“ Abramsy. Už nepošlú. Boja sa straty imidžu, ak pri Zaporoží zhoria rovnako ako Leopardy.

Zelenskij aj podľa NYT vraj zatiaľ skutočnú ofenzívu iba testuje. Zelenského testovanie sa, či už to on chce alebo nie, mení na TESTOVANIE TRPEZLIVOSTI Ukrajincov so Zelenským samotným. Nekonečnú božskú trpezlivosť má iba Pán Boh. Trpezlivosť ľudská dlho nevydrží. Zelenskij sa o tom onedlho sám presvedčí.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

lešť

Vojaci si v Lešti preverili svoju pripravenosť v rámci cvičenia Strong Cohesion 2024

29.04.2024 12:01

Na cvičení sa zúčastnilo takmer 1 500 vojakov šiestich armád NATO so 400 kusmi vojenskej techniky.

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010386x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie