Založ si blog

Zelenskij testuje: horľavosť Leopardov – a trpezlivosť Ukrajincov

Zelenskij pri stretnutí s kanadským premiérom vyhlásil, že jeho armáda zatiaľ rusko-ukrajinský front iba testuje. V zákulisí pritom vraj chystá najväčšiu ale naozaj tú najväčšiu vojenskú bitku v ľudských dejinách po 2.sv.vojne. Svet ešte bude zízať…!

Neviem, čo banderovci testujú pri Zaporoží. Zvonku to vyzerá tak, ako by v spolupráci s nemeckým Krauss Maffei Wegmann skúšali horľavosť tankov Leopard. Priebežné výsledky testov sú jasné: Leopardy horia. Denne po 8-10 kusov. Zelenskyj Ukrajincov upokojuje: „máme ďalšie tanky“. Na začiatku „veľkej“ protiofenzívy mali OS UA údajne až 600 tankov. To by malo vydržať na dva mesiace horenia. A potom ? Bude ako bude: zbrojovky na Západe vyrobia ďalšie pancierové „kombajny“.

Nuž veď hej. Vďaka Západu /bohužiaľ, aj Slovensku/ bude mať Zelenskij dosť tankov na testovanie. Horšie to ale bude s tankistami. Záujem mladých Ukrajincov o rýchlokremáciu je stále menší. Ochota umierať /denne po stovkách/ za „slávu Ukrajiny“ klesá. Byť „herojom Ukrajiny“ je fajn, ale žiť ďalej je ešte viac fajn.

V posledných troch dňoch padlo pri bojoch v okolí Arťomovska /Bachmutu/ vyše 2500 Ukrajincov. Ruskí vojaci hovoria, že v poslednom čase nachádzajú na územiach, ktoré opustili Ukrajinci deaktivované míny s odkazmi v ruštine: „Vy a my sme bratia. Nechceme vojnu tak ako vy. Modlime sa spoločne za skorý mier“.

Kým Zelenskij hovorí o testovaní frontu, generálny štáb ukrajinskej armády aj dnes hovorí o postupnom ďalšom obsadzovaní Donbasu Rusmi a ostreľovaní ukrajinského tyla dronmi a raketami. A periodikum 19 Forty Five píše, že ničenie najmodernejšej techniky NATO pri ukrajinskej „protiofenzíve“ svedčí o sile Rusov aj v event. priamom strete s NATO. USA chceli Ukrajine poslať svoje „luxusné“ Abramsy. Už nepošlú. Boja sa straty imidžu, ak pri Zaporoží zhoria rovnako ako Leopardy.

Zelenskij aj podľa NYT vraj zatiaľ skutočnú ofenzívu iba testuje. Zelenského testovanie sa, či už to on chce alebo nie, mení na TESTOVANIE TRPEZLIVOSTI Ukrajincov so Zelenským samotným. Nekonečnú božskú trpezlivosť má iba Pán Boh. Trpezlivosť ľudská dlho nevydrží. Zelenskij sa o tom onedlho sám presvedčí.

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Devínsky amfiteáter, dron, hrad Devín

Taraba vs. Vallo. Minister chce vyvlastniť hrad Devín, spomína aj vzácny amfiteáter. Kritizuje mesto, že sa nestará o pamiatky

27.07.2024 16:00

Primátor odkazuje ministrovi, že si hrad vziať nedajú a minister nevie, o čom hovorí.

paríž, police, OH

Polícia v prvý deň olympijských hier v Paríži zmarila protest proti zmene klímy

27.07.2024 15:48

Aktivisti plánovali obsadiť most Pont des Arts cez Seinu, kde sa len pár hodín predtým konal otvárací ceremoniál olympijských hier.

gaza, izrael, palestína

Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynulo najmenej 30 ľudí

27.07.2024 15:16

Nálety sa udiali v čase, keď sa izraelskí vyjednávači pripravovali na stretnutie s medzinárodnými sprostredkovateľmi, aby prediskutovali navrhované prímerie s Hamasom.

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101873x
Priemerná čítanosť článkov: 4463x

Autor blogu

Kategórie