Založ si blog

„Prelomený front“ a hora horiacich Leopardov

„Naše“ médiá dnes zase povinne prepisujú lži, dodané im monopolným dodávateľom lží z MI6 a CIPSO/SBU. Víťazné bonbóniky o tom, ako sa Ukrajincom podarilo prelomiť front a ako vraj Rusi v panike utekajú cez vlastné mínové polia. Kde sa to stalo, výrobcovia lži radšej nešpecifikovali. Z Rakúska do našich potravinárskych supermarketov vozia polozhnité ovocie. Zo Západu do našich informačných supermarktetov vozia odstáte a lacné lži.

Samotní Rakúšania pritom papkajú práve dovezenú čerstvučkú zeleninu a ovocie. A samotní Američania pritom papkajú čerstvé a nefejkované informácie priamo z frontu-ak je treba tak aj z ruských zdrojov. The New York Times sú plné fotiek HORY ZHORENÉHO ŠROTU. Hora panciera pozostáva zo 6+1 zničených nemeckých tankov Leopard 2 a vychválených amerických pancierovaných bojových vozidiel pechoty značky Bradley. Na zábere z NYT je 6 vrakov pokope,-jeden cez druhého a jeden stojí opodiaľ. Vrakovisko je pod operačnou kontrolou ruských vojsk.

Odborné periodikum Military Watch Magazine zdôrazňuje, že na dokumentačných záberoch ruského GŠ vidieť nielen zhorené tanky Leopard 2A4, ale tiež jeden zhorený a jeden znefunkčnený tank Leopard 2A6. Tank Leopard 2A6 je totiž najmodernejší nemecký tank. Je to pýcha nemeckého zbrojného priemyslu a NATO sa naň v event. priamom boji s armádou RF veľmi spoliehalo. Nuž, už sa naň až tak spoliehať nebude môcť. Rusi ukázali, že aj tento tank je „horľavý“. Britský tank Challenger 2, ktorý je takisto vo výzbroji OS UA do bojov zatiaľ nasadený nebol. A asi ani veľmi nebude. Bude sa priamym stretom s Rusmi vyhýbať, lebo jeho zničenie by bolo pre sebavedomie Britov a NATO vôbec veľmi ťažko zvládnuteľné.

Jeden celkom pojazdný tank Leopard 2 je v ruskom „zajatí“. Trofejný tank vezú do ruskej fabriky na tanky na Urale / „Uralvagonzavod“/, aby ho tam inžinieri podrobne preskúmali a na základe identifikácie jeho silných a slabých stránok upravili parametre ruských tankov T-90 M /Proryv/ resp. upravili technológiu boja Rusov s Leopardmi.

Straty banderovcov na bojovej technike majú doplniť nové dodávky z USA za 2,1 mld USD. Má ísť o rakety do PV komplexov Patriot, drony Puma a rakety Hawk. Zbrane a muníciu však ešte treba zakontrahovať a potom v vyrobiť. Agentúra Bloomberg odhaduje, že sa na Ukrajinu dostanú až za niekoľko mesiacov, možno aj 1-2 rokov.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štefan Harabin

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade. Danko áno

05.05.2024 12:42, aktualizované: 13:10

Migaľ podotkol, že ak by SNS trvala na tomto kandidátovi, v Hlase si k tomu budú musieť sadnúť.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018474x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie