Založ si blog

Prečo USA 1.júna začínajú inváziu do Peru ?

Dňa 1.júna vstúpi oficiálne vyše 700 amerických vojakov /zaradených pod Southcom, Južné velenie Pentagonu/ na územie Peru. Formálnym dôvodom je pozývací list, ktorý napísala nelegitímna peruánska „prezidentka“ Dina Boluarteová veľvyslankyni USA v Peru Lise Kennaovej a prostredníctvom nej Kongresu USA. V tomto liste sa uvádza, že Peru prosí USA, aby svojou prítomnosťou chránili oblasti ťažby nerastných surovín, ktoré sú dôležité pre aj pre priemyselnú výroby a vývoj v USA a v ďalších krajinách Západu a ktoré sú v zmiešanom vlastníctve korporácií z USA a miestnych s USA kolaborujúcich oligarchov.

Medzi kolaborantov z USA patrí samozrejme aj „dočasná prezidentka“ D. Boluarteová, ktorá sa dostala k moci po nezákonnom puči oligarchiou ovládaného parlamentu, namierenému proti demokraticky zvolenému prezidentovi P- Castillovi. Američanmi dosadený režim kolaborantky D.Boluarteovej mnohé štáty Strednej a Latinskej Ameriky neuznávajú-napríklad Mexiko, Argentína, Venezuela, Bolívia a z výhradou aj Brazília. Režim D. Boluarteovej drží zákonného prezidenta Peru P. Castilla vo väzení a odpor ľudových más, ktorý ho podporuje, zlomil krvavými represáliami. Oficiálne desiatky, neoficiálne stovky odporcov USA a ich slúžky D. Boluarteovej boli jej armádou zastrelené. Napriek tomu sú mnohé oblasti Peru, najmä v okolí baní a domorodých indiánskych komunít v rukách Peruáncov verných zákonnému prezidentovi Pedrovi Castillovi.

Americké invázne jednotky pôjdu práve do týchto teritórií. Nebudú osamotené. Na 11 peruánskych vojenských základniach sú ďalšie stovky vojakov USA, dlhodobo tam bojujúcich za „ochranu demokracie“ a kvôli výcviku a „operačnej súčinnosti“ s armádou vernou „prezidentke“ D.Boluarteovej.

Nechutnosti, aké páchajú americkí poradcovia a armádni špecialisti na východnej pologuli /na Ukrajine, v Sýrii, Jemene, Somálsku, Iraku, Líbyii, Kosove…/ majú teda svoje horúce paralely aj na pologuli západnej. Svetovládne USA sa pomocou vojenskej sily snažia zmocniť sa cudzích zdrojov: peruánskych baní na vzácne nerasty práve tak ako ukrajinských polí, pokrytých úrodnou černozemou.

-Svet to zatiaľ Američanom trpí. Dokedy to však takto zostane, -to je otázka. Vývoj konfliktu na Ukrajine naznačuje, že táto /rečnícka/ otázka bude onedlho zodpovedaná: uspokojivo pre dve tretiny populácie našej planéty.

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Neverte ruským trolom !

26.03.2024

Verte skazkám o ukrajinskom tanku, čo zlikvidoval naraz tri ruské. Neverte autorovi tohto blogu. Neverte ruským trolom, že sa situácia okolo Časov Jaru stáva pre OS UA kritickou a že ich tam OS RF berú do klieští. Neverte, že tam horia lesy, posledný úkryt ukrajinskej pechoty. Neverte ani správam z Kleščevky samotnej, ktorú OS RF včera začali obsadzovať. Verte, že situáciu [...]

Nie je pravda, že rakety zasiahli centrum

25.03.2024

Nie je pravda, že rakety zasiahli centrum riadenia tadžických pastierov kôz. Nie je pravda, že okolo Časov Jaru sa uzatvárajú kliešte. Pravda je to, čo povedia hezkí českí analytici, ktorí ako ich krajania s opicami, zázračnými lepidlami, rýchlovarnými panvicami … teraz kočujú po Slovensku, po slovenskom mejnstríme a rozdávajú slováčikom-hlupáčikom zaručené [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 446
Celková čítanosť: 1964630x
Priemerná čítanosť článkov: 4405x

Autor blogu

Kategórie