Založ si blog

Históriu a geografiu rusofóbne prepisujú už aj v pop-music

Fanatizmus dnešných rusofóbov nepozná hraníc. Nenávisť voči Rusom a všetkému ruskému, akú dnes Západ zo dňa na deň viac vyhrocuje, už dávno presiahla aktuálny antisemitizmus. Najnovším príkladom je zmena textov či zmena repertoáru piesní u mnohých významných osobností svetovej pop-music. Je zjavné, že nejde ani tak o ich spontánne rozhodnutie. Ide o to, že nepodľahnúť tlaku rusofóbov ovládajúcich aj medzinárodné trhy so šoubiznisom dnes dokáže iba málokto. Väčšina sa bojí bojkotu, straty obživy a napokon rusofóbom ustúpi. Za všetky takéto prípady spomína ruská publicistka z Ria Novosti Julia Začjotovová aspoň tri.

Publicistka uvádza, ako pri nedávnom koncerte v Las Vegas vokalista skupiny Scorpions Klaus Meine zamenil text piesne „I follow the Moskva down to Gorki Park listening the wind of change“ na slová “ Now listen to my heart, it says Ukrainia“. Takto trápne spevák „podporil Ukrajinu“.

V kompozícii Brita Stinga boli veršíky „Máme jednu prírodu bez ohľadu na ideológiu, čo nás môže zachrániť-teba aj mňa- je to o tom, že aj Rusi majú radi deti“. Zmenil ich tak, aby mohol zaspievať, že „v tomto čase rozmýšľam o Ukrajine“.

Paul Mc Cartney v jednej svojej piesni text „dievčatá zo ZSSR “ nahradil textom „Ukrajinky ma úplne pobláznili“. Z repertoáru svojich hitov úplne odstránil pesničku “ Back in the USSR“. – Atď.

U nás sme sa v časoch socializmu smiali z toho, ako sluhovia režimu čistili kultúru od filmov, v ktorých hrali herci, ktorí sa dostali na čiernu listinu aparátčikov z KSČ. Podobné veci sa diali aj v našej populárnej hudbe. Najznámejší je prípad, keď bol M.Žbirka prinútený zmeniť názov piesne „Čierny kvet“ na „Biely kvet“.

Dnes sa nestíhame uškŕňať na tom, čo sa deje s kultúrou na Západe. Miesto spájania ľudí dnešná západoeurópska a americká kultúra šíri nenávisť a mierové posolstvá nahrádza vojnychtivou rétorikou. – Škoda…

Trikrát Putin

28.03.2024

Prezident RF V.V.Putin mal včera niekoľko zásadných vyhlásení, ktoré rezonovali aj v našich médiách. Bohužiaľ, v neúplnej alebo veľmi skreslenej podobe. Dovoľujem si pre tých, čo chcú byť ucelenejšie informovaní, ponúknuť aspoň tri doplnky. Po prvé, Putin spomenul blížiaci sa termín príletu amerických F-16 na Ukrajinu. Aj naše médiá, napr. aj Pravda citovali [...]

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Neverte ruským trolom !

26.03.2024

Verte skazkám o ukrajinskom tanku, čo zlikvidoval naraz tri ruské. Neverte autorovi tohto blogu. Neverte ruským trolom, že sa situácia okolo Časov Jaru stáva pre OS UA kritickou a že ich tam OS RF berú do klieští. Neverte, že tam horia lesy, posledný úkryt ukrajinskej pechoty. Neverte ani správam z Kleščevky samotnej, ktorú OS RF včera začali obsadzovať. Verte, že situáciu [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 447
Celková čítanosť: 1965115x
Priemerná čítanosť článkov: 4396x

Autor blogu

Kategórie