Založ si blog

Históriu a geografiu rusofóbne prepisujú už aj v pop-music

Fanatizmus dnešných rusofóbov nepozná hraníc. Nenávisť voči Rusom a všetkému ruskému, akú dnes Západ zo dňa na deň viac vyhrocuje, už dávno presiahla aktuálny antisemitizmus. Najnovším príkladom je zmena textov či zmena repertoáru piesní u mnohých významných osobností svetovej pop-music. Je zjavné, že nejde ani tak o ich spontánne rozhodnutie. Ide o to, že nepodľahnúť tlaku rusofóbov ovládajúcich aj medzinárodné trhy so šoubiznisom dnes dokáže iba málokto. Väčšina sa bojí bojkotu, straty obživy a napokon rusofóbom ustúpi. Za všetky takéto prípady spomína ruská publicistka z Ria Novosti Julia Začjotovová aspoň tri.

Publicistka uvádza, ako pri nedávnom koncerte v Las Vegas vokalista skupiny Scorpions Klaus Meine zamenil text piesne „I follow the Moskva down to Gorki Park listening the wind of change“ na slová “ Now listen to my heart, it says Ukrainia“. Takto trápne spevák „podporil Ukrajinu“.

V kompozícii Brita Stinga boli veršíky „Máme jednu prírodu bez ohľadu na ideológiu, čo nás môže zachrániť-teba aj mňa- je to o tom, že aj Rusi majú radi deti“. Zmenil ich tak, aby mohol zaspievať, že „v tomto čase rozmýšľam o Ukrajine“.

Paul Mc Cartney v jednej svojej piesni text „dievčatá zo ZSSR “ nahradil textom „Ukrajinky ma úplne pobláznili“. Z repertoáru svojich hitov úplne odstránil pesničku “ Back in the USSR“. – Atď.

U nás sme sa v časoch socializmu smiali z toho, ako sluhovia režimu čistili kultúru od filmov, v ktorých hrali herci, ktorí sa dostali na čiernu listinu aparátčikov z KSČ. Podobné veci sa diali aj v našej populárnej hudbe. Najznámejší je prípad, keď bol M.Žbirka prinútený zmeniť názov piesne „Čierny kvet“ na „Biely kvet“.

Dnes sa nestíhame uškŕňať na tom, čo sa deje s kultúrou na Západe. Miesto spájania ľudí dnešná západoeurópska a americká kultúra šíri nenávisť a mierové posolstvá nahrádza vojnychtivou rétorikou. – Škoda…

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Boris Susko, minister spravodlivosti

Susko dostal od EK mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s EK vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101676x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie