Založ si blog

Putin dnes vyhral Deň víťazstva

Dnes Rusko a celý ruský svet oslavovali víťazstvo ZSSR nad fašistickou Germániou. Západné médiá, vrátane slovenských už pár dní škodoradostne oznamovali, ako bude tohtoročná oslava víťazstva vo veľkej vlasteneckej vojne prepadák, ako sa Putin bojí ísť na verejnosť, ako za ním do Moskvy nikto nechce zo zahraničných politikov vycestovať, ako z vojenskej prehliadky bude iba torzo, ako sa bežní občania na uliciach neobjavia, lebo sú roztrpčení z „Putinovej vojny“ a pod.

Kuvičia hlasy dnes po 10.00 nášho času stíchli. V Moskve sa uskutočnila jedna z najsrdečnejších osláv Dňa víťazstva v doterajšej histórii. Zúčastnili sa na nej tisíce vojakov a okrem historickej techniky aj tri vojenské technické novinky, ktoré ešte na verejnosti neboli prezentované. Gro techniky tvorili viacúčelové obrnené vozidlá „Tiger“ a „Ural“. Bolo vidieť raketové systémy od najnovších variantov zmodernizovaných S-400 cez Iskandery, po mohutné strategické nukleárne nosiče Jars /medzikontinentálna balistická raketa RS-24…/. Vojenská prehliadka prebehla bez viditeľných kiksov a pôsobila, tak ako celá oslova Dňa víťazstva akosi upokojujúco.

Putin bol po prehliadke evidentne spokojný. Ani nie tak kvôli vojenskej časti prehliadky, ako skôr kvôli jej celkovému spoločensko-politickému vyzneniu. Zo zahraničia prišlo za Putinom osláviť Deň víťazstva 7 vrcholných politikov zo Spoločenstva nezávislých štátov. Prišli hlavy Arménska, Bieloruska, Kazachstanu, Kirgyzska, Tadžikistanu, Turkménska, Uzbekistanu. Nedá sa nič robiť, ale ich prítomnosť v Moskve v tomto čase nie je iba spomienka na spoločný boj Ruska a týchto krajín proti Germánii, ale aj prejav úcty a solidarity so súčasným Ruskom a jeho vodcom V.V.Putinom.

Ešte väčším úspechom Putina dnes bolo, že sa mu podarilo napriek vojne proti Západu demonštrovať pred svetovou verejnosťou takmer mierový obraz súčasného Ruska. Oslavy a vojenské prehliadky boli vo všetkých väčších mestách Ruska-od St.Peterburgu, cez Kazaň, Samaru, Novorossijsk, Rostov, Volgograd, Novosibirsk, Krasnojarsk, Jakutsk, po Chabarovsk, Vladivostok, Južno-Sachalinsk či Petropavlovsk Kamčatskij. Tu všade bolo v televíznych prenosoch vidieť usmievavých ľudí, hrdých ruských vlastencov. Nikde žiaden prejav nesúhlasu so súčasným dianím v RF, naopak z ľudí vychádzalo odhodlanie zvládať problémy dneška a osláviť onedlho nové víťazstvo, ktoré vybojuje už súčasná generácia.

Jediné, čo sa tohto roku zmenilo, bola forma realizácie pochodu tzv. Nesmrteľného pluku. Miesto miliónov Rusov, pochodujúcich po uliciach ruských miest s portrétmi svojich predkov, bojujúcich v 2.sv.vojne sa tohto roku museli občania uspokojiť s prezentáciou na sociálnych sieťach, na oknách svojich bytov a domov, na sklách svojich automobilov. Miliónové davy by totiž boli pre banderovských Britmi vyškolených teroristov a atentátnikov príliš veľké vábenie. Ľudia to ale pochopili a zariadili sa inak.

V.Putin nemal tohto roku nejaký prevratný prejav. V prejave zrekapituloval, že dnešná vojna Západu proti Rusku sa opiera o chorú ideu kulturálnej a hospodárskej výnimočnosti Západu. Kvôli pocitu výlučnosti a výnimočnosti a zo strachu pred multipolárnym svetom sa Západ neštíti zavliekať svet ani k priepasti termonukleárnej vojny. Rusko je ale trpezlivé a silné. Bude robiť všetko preto, aby sa mier vrátil aj na Ukrajinu a aj do ostatných častí sveta. Tak ako v rokoch 1941-45 aj dnes Rusko urobí všetko preto, aby sa do Európy vrátil pokoj a vzájomne výhodná spolupráca.

Takže na záver: žiadne partizánske útoky, žiadne demonštrácie, žiadna pasívna rezistencia občanov RF sa dnes ani v Moskve a ani v iných mestách Ruska nekonala. V Deň víťazstva dnes pokoj a úsmevy v Rusku zvíťazili.

Trikrát Putin

28.03.2024

Prezident RF V.V.Putin mal včera niekoľko zásadných vyhlásení, ktoré rezonovali aj v našich médiách. Bohužiaľ, v neúplnej alebo veľmi skreslenej podobe. Dovoľujem si pre tých, čo chcú byť ucelenejšie informovaní, ponúknuť aspoň tri doplnky. Po prvé, Putin spomenul blížiaci sa termín príletu amerických F-16 na Ukrajinu. Aj naše médiá, napr. aj Pravda citovali [...]

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Neverte ruským trolom !

26.03.2024

Verte skazkám o ukrajinskom tanku, čo zlikvidoval naraz tri ruské. Neverte autorovi tohto blogu. Neverte ruským trolom, že sa situácia okolo Časov Jaru stáva pre OS UA kritickou a že ich tam OS RF berú do klieští. Neverte, že tam horia lesy, posledný úkryt ukrajinskej pechoty. Neverte ani správam z Kleščevky samotnej, ktorú OS RF včera začali obsadzovať. Verte, že situáciu [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 447
Celková čítanosť: 1966770x
Priemerná čítanosť článkov: 4400x

Autor blogu

Kategórie