Založ si blog

Pri Sevastopole horí zásobník pohonných hmôt

Dnešné ranné internetové noviny na Ukrajine a v Rusku sú plné „fotogenických“ záberov s veľkými plameňmi a kúdolmi dymu, stúpajúcimi do oblohy. .Čo sa stalo ? Nuž banderovci vyslali na Krym toľko dronov, že nebolo v silách ruskej PVO ich všetky včas zostreliť. A tak sa jednému-dvom podarilo zasiahnuť cieľ: okrúhle zásobníky s vysokohorľavými pohonnými hmotami. Potom to už bol rýchly proces a fotogenický zdroj záber pre bulvár.

Vojenská hodnota zásahu takýchto objektov je prirodzene nízka. Najmä v prípade Ruska, ktoré má zdrojov pohonných hmôt habadej. Propagandistický účinok plameňov a kúdolom dymu je ale neoceniteľný. Informácia o ruskej zraniteľnosti bude na svet ale i na bojovníkov OS UA pôsobiť motivačne.

Po včerajšom čiernom dni, keď ruské rakety zasiahli kasárne a miesta sústredenia ukrajinských záloh, chystajúcich sa odísť na front v rámci prípravy na veľkú protiofenzívu, pôsobia dnešné zábery s horiacim a dymiacim zásobníkom ako vyrovnávajúci gôl do siete súpera tesne pred koncom zápasu. Je to však iba propagandistický trik. Veľa ohňa a dymu pre nič. Na druhej strane, pre banderovcov je v ich dnešnej situácii každý horiaci dymiaci ruský objekt ako dúšok energetického nápoja.

-Onedlho budú záberov zo Sevastopola plné aj naše médiá. Rusi ich necenzurujú. Sú to Slovania, podobní nám Slovákom. Radi sa sebatrýznia. Sú to národní masochisti. Zatajovanie a maľovanie všetkého na ružovo prišlo do Ruska až s príchodom boľševikov-Židov, Gruzíncov, Ázijcov. Lenin. Trockij ale najmä Stalin vymaľovali obraz Ruska ako neporaziteľného obra bez bázne a hany. Nebol pravdivý. Aj v ZSSR sa robili chyby a obrovské, krvavé a nekorigovateľné: na ľuďoch, ekonomike, na armáde, na prírode. – Na druhej strane, naivná predstava Západu, najmä Nemcov o Rusku ako o kolose na hlinených nohách bola pre tých, čo potom očakávali rýchlu porážku ZSSR, tragická až fatálna. Narazili na Rusko, ktoré nebolo bez chýb ale ktoré sa napriek tomu nezosypalo. Zosypali sa oni….

Historia magistra vitae.

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1999376x
Priemerná čítanosť článkov: 4404x

Autor blogu

Kategórie