Založ si blog

O ruskej Gerasimovovej ofenzíve píšu nezmysly

Škoda, že naše médiá /napr. RTVS ale aj tento portál / venujú taký veľký priestor dezinformačným kampaniam britského MO a britskej tajnej služby MI6. Posledným príkladom je tzv. neúspešná ruská zimná ofenzíva na Donbase. Aká je pravda ? Nuž žiadny oficiálny orgán OS RF o žiadnu zimnú ofenzívu neplánoval. Vláda RF žiadnu masovú ofenzívu nenariadila. Ciele ŠVO zostali nemenné: demilitarizácia a denacifikácia. O zimnej ofenzíve OS RF samozrejme písali ruskí a zahraniční novinári. Bola to pre nich atraktívna téma. Ale považovať novinárske chýry /alebo blogerské komentáre/ za legitímny zámer generálneho štábu nejakej armády, – to nie je najlepšia vizitka profesionality tajnej služby Jeho veličenstva.

Čo robila ruská armáda potom, ako sa prostredníctvom čiastočnej mobilizácie niektorých ročníkov vojenských záloh posilnila o 300 tis. mužov ? Na túto otázku odpovedá velenie OS RF tým, že ruská armáda postupne ale vytrvalo melie /demilitarizuje/ ľudský potenciál ukrajinskej armády. Zomlela ho do tej miery, že takmer všetci experti na Západe /vrátane českého prezidentsa gen.Pavla/ vravia, že v silách OS UA je už iba jedna masívna vojenská protiofenzíva.

Ruská armáda na Ukrajine je ako fréza na asfalt. Postupuje nenáhlivo, ale reže poriadne do hĺbky. Až na dreň.

Na túto otázku však nepriamo odpovedá aj generál Viktor Muženko, bývalý hlavný veliteľ OS Ukrajiny. Podľa neho zapojilo Rusko /či už na území UA alebo inde/ do ŠVO asi 525 tisíc vojakov. Z nich sa na bojiskách objavilo 350 tis. vojakov. O zvyšku t.j. asi o 175-215 tis. vojakov /ak sa pripočíta 40 tis. dobrovoľníkov/ , ktorí prešli náročným polročným výcvikom sa hovorilo ako o údernej sile zimnej ofenzívy. Vojaci sa ale do žiadnej ofenzívy nezapojili a na frontoch sa ani nijako inak neprejavili. Ukrajinský generál Muženko sa pýta – kam zmizli ? Podľa neho je to iba rečnícka otázka, lebo každý vojenský expert vie, že si ich Rusi šanujú na čosi veľmi dôležité. Napríklad na situáciu, keď po odrazení veľkej jarnej ofenzívy OS UA /z ukrajinských miest oficiálne avizovanej/ prejdú OS RF do zničujúcej protiofenzívy.

Ukrajinský generál Muženko upozorňuje nielen na zatajené ruské personálne rezervy, ale aj zatajenú vojenskú techniku: lietadlá, rakety, drony, delostrelectvo – a tanky. Hlavný štáb ozbrojených síl Ukrajiny odhaduje výrobnú kapacitu vojensko-priemyselného komplexu Ruska na výrobu 10 tankov denne. To je 300-310 tankov mesačne a teda asi 3600-3700 tankov ročne. Generál Muženko odhaduje, že OS UA mesačne natrvalo zničia alebo poškodia maximálne 100 ruských tankov za mesiac resp. 1200 tankov za rok. Kde je však potom tých zvyšných 2400-2500 tankov ? Čo s nimi Rusi urobili, kam ich skryli, čo s nimi zamýšľajú ?

Gen.Muženko varuje GŠ OS Ukrajiny v predvečer jarnej protiofenzívy pred nepodloženým entuziazmom. Upozorňuje na obrovské potenciálne možnosti ruskej armády – personálne i technické, – ukrajinskú jarnú ofenzívu nielen zastaviť ale na ňu aj silnou protiofenzívou účinne odpovedať.

-Možno by bolo dobré, keby si úvahy bývalého veliteľa ukrajinských ozbrojených síl prečítali nielen v Kyjeve ale aj v MO OS Veľkej Británie a v centrále bondovskej MI6. Aby sa potom napr. Briti nemuseli cítiť tak trápne, ako keď v Iraku nenašli po / CIA ale aj MI6 avizovaných/ jadrových zbraniach S. Husajna ani tú najmenšiu stopu.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2005340x
Priemerná čítanosť článkov: 4407x

Autor blogu

Kategórie