Založ si blog

Pôjdu vojaci NATO – aj slovenskí- na Ukrajinu ?

Tak ako to teda je a ako to teda ďalej bude ?

Na jednej strane sú upozornenia opozície /Smer SSD, Republika, LSNS/ na eventualitu vyslania vojakov Slovenskej armády /v rámci „mierového“ kontingentu NATO resp. EU/ na Ukrajinu. Na druhej strane sú vyhlásenia vlády Hegera, Naďa a spol., že sa v súčasnosti nič také nedeje, že je to haox.

Medzi oboma stanoviskami je iba zdanlivý skôr „gramatický“ rozpor- a tým je v podmieňovací budúci čas vyslania slovenských vojakov na Ukrajinu v opozičnom prípade a vyvracanie tejto eventuality prítomným časom vo vládnom prípade. To, čo by mohlo byť v budúcnosti sa však vyvrátiť tým, že to dnes ešte nie je – jednoducho NEDÁ. Nejde o protichodne bežiace ale skôr o paralelné deje. Stručne povedané: vláda hovorí, že dnes to nie je a opozícia hovorí, že by to ale v budúcnosti mohlo byť. – A obe strany majú pravdu.

Zabudnime na domáce opozično-vládne prekáranie. A pozrime sa na eventualitu vyslania slovenských vojakov na Ukrajinu očami tých „múdrejších“- očami zahraničných politikov a publicistov. V poslednom čase sa okolo nás vyskytlo niekoľko pozoruhodných vyhlásení.

  • J.Borrell, komisár EU pre zahraničie pre Der Standard vyhlásil: EU ukázala, že vie, čo je v stávke. A že je pripravená narušiť aj tabu, ak to bude potrebné“ – Fíha: to aké TABU má Borrell na mysli ?
  • V.Orbán v rozhovore na stanici Kossuth rádió povedal, že v kuloároch EU sa začína hovoriť už aj o čomsi, čo doteraz bolo v EU tabu: o vyslaní „MIEROVEJ“ misie pod záštitou EU príp. aj časti krajín NATO /“aliancie ochotných“ 2.0/ na územie Ukrajiny. Orbán sa pri svojich vyjadreniach zmienil aj o podobných stanoviskách bulharského prezidenta Rumena Radeva.
  • Poľské periodikum Nezalezny Dzienik Politiczny uverejnilo článok s varovným nadpisom „Misija pokojowa NATO ? Szikuje sie AMAGEDON“. Autorka článku Hana Kramer sa v ňom odvoláva na slová náčelníka zboru náčelníkov štábov USA gen.M.Millyho, že USA sú v prípade núdze pripravené v spolupráci s NATO vyslať kontingent vojakov aj priamo na územie Ukrajiny. Hana Kramer to komentuje slovami, že USA sú teda v prípade akútnej hrozby porážky pripravené aj na to, aby utopili Európu v krvi jej vlastných občanov.
  • Dmitrij Medvedev, tajomník Rady bezpečnosti RF dnes v reakcii na úvahy o „mierovej misii“ vojakov z krajín EU na Ukrajinu varoval, že každý vojak takejto misie bude legitímnym cieľom ruských vojsk a bude ako taký tvrdo zlikvidovaný.

Tak ako to teda je ? Tak ako to teda bude ?

– Pán Heger, nože nás uspokojte zase nejakým pekným prejavom, plným fráz a floskúl. Prejavom, v ktorom nám oznámite, že v SÚČASNOSTI na Ukrajinu ešte neodchádza žiaden slovenský vojak. Prejavom, ktorý pripomína úvahy chlapíka, ktorý vypadol z vrchného poschodia mrakodrapu a počas letu smerom nadol sa uspokojuje “ no veď ešte stále žijem, no veď to momentálne to ešte nie je až také zlé…“.

Áno, momentálne ešte žijeme, v súčasnosti to ešte stále nie je až také zlé. Teraz to eš…/BUM !/…

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1999453x
Priemerná čítanosť článkov: 4404x

Autor blogu

Kategórie