Založ si blog

Malá americká špinavosť

Výnimočne ďakujem fele-magyar fele-tóthskemu slniečkárovi G.M. Papucsekovi, že poinformoval aj Slovákov o jednej malej americkej špinavosti.

O čo ide ? Ako je známe švédsky diplomat Raoul Wallenberg zachránil na konci 2.sv.vojny vo svojej budapeštianskej rezidencii množstvo maďarských Židov. Po vojne mu postavili za to pomník vo Švédsku a po zmene režimu v Maďarsku , aj v Budapešti.

Na nedávnom stretnutí politikov a odborníkov k problematike holokaustu sa hneď na začiatku prihlásila o slovo americká zástupkyňa (meno žiaľ, neviem/ a začala metať oheň a síru na prítomného zástupcu Maďarska. Skritizovala Maďarsko za „neľudský“ prístup k vojenskej pomoci Ukrajine – aj keď táto téma vôbec s holokaustom Židov nesúvisela. Američanka však predsa len, vďaka „osliemu mostíku“ istý súvis našla. Vyhlásila, že Ma´dari sú neľudskí nielen k Ukrajine, ale aj k osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o záchranu Židov. Ako príklad uviedla pošpinenie a poškodenie pomníka postaveného na pamiatku „priateľa Židov“ Wallenberga v Budapešti.

Na toto závažné obvinenie zo strany zástupkyne USA chcel maďarský zástupca hneď reagovať. Odopreli mu však slovo. Až na neverejnej pracovnej diskusii sa ukázalo, že Wallenbergov pomník nepoškodili antisemiti v Budapešti ale VO ŠVÉDSKU. Američanka pod ťarchou dôkazov pripustila, že nemala celkom presné informácie. Výzvu maďarského predstaviteľa, aby sa za toto „nedopatrenie“ verejne Maďarom ospravedlnila /lebo veď obvinenie Maďarska bolo tiež verejné/, – však Američanka kategoricky odmietla.

Niekto by mohol protestovať, že nejde o žiadnu špinavosť, že ide nepresnosť informácií a nedorozumenie. Dalo by sa s tým s prižmúrením oka súhlasiť, keby útoku na sionistických Maďarov“ nepredchádzali útoky na maďarský postoj ku vyzbrojovaniu Kyjeva. A najmä, keby sa za „nedopatrenie“ Američanka Maďarom verejne ospravedlnila. Lenže ona sa neospravedlnila-a toto je teda špinavosť.

USA sa so svojimi neposlušnými sluhami nemaznajú. Ak ihneď nevyplnia želanie Washingtonu, USAci hneď prechádzajú od diplomatických rečí k typicky priamočiarej americkej brutalite. A naservírujú neposlušníkom pekných pár špinavostí.

-Lenže čo možno očakávať od „čašníka“ so špinavými rukami ?

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1998655x
Priemerná čítanosť článkov: 4402x

Autor blogu

Kategórie