Založ si blog

Ukrajinské pirôžky k posedeniu pri ruskom samovare

Dovoľujem si na vytvorenie pohodovej podvečernej atmosféry ponúknuť vám malé pohostenie. Zopár ukrajinských pirôžkov je na to ako stvorených. Napríklad:

  • Tajomník Rady národnej bezpečnosti Ukrajiny Alexej Danilov upozornil Rusov, aby sa pripravili na skoré rozdrvenie Ruskej federácie. Z Ruska zostane iba niekoľko malých častí. „Rusko prestane existovať v súčasných hraniciach“. Bývalý poslanec ukrajinského parlamentu Ilja Kiva to hodnotí ako „casus belli“, ktorý oprávňuje prezidenta RF Putina použiť pri záchrane existencie RF všetky, teda aj jadrové zbrane.
  • V Nemecku sa začala petičná akcia zameraná na to, aby Nemecko zastavilo vývoz zbraní na Ukrajinu. Po prvom dni sa k petícii prihlásilo 250 tisíc Nemcov.
  • Najväčšie české kúpele Karlovy Vary sú tesne pred vyhlásením bankrotu. Podľa primátorky Karlových Varov Andrey Pfeffer Ferklovej poklesol počet prenocovaní zahraničných turistov. V rámci ruskej kúpeľnej klientely, tvoriacej obrovskú časť hostí došlo za posledný rok k poklesu nocľahov Rusov z 300 000 na 10 000. Rozvrat je aj na realitnom trhu. Ruskí ale aj nemeckí majitelia nehnuteľností svoje domy a byty v krachujúcom meste panicky ponúkajú na predaj.
  • Bulharský prezident Rumen Radev vyzval budúceho predsedu vlády, aby urobil kroky k obnove dodávok ruských energonosičov /vrátane jadrového materiálu do atómovej elektrárne Kozloduj/ ale tiež ku odstráneniu zákazu vysielania ruských televíznych programov v Bulharsku. Proti cenzúre a zastaveniu vysielania ruských televíznych kanálov /údajne nariadených z EU/ sa v Sofii konajú pomerne časté demonštrácie.
  • Ruslan Ostaško, ruský bloger ukrajinského pôvodu na svojom Telegram-kanále oznámil, že známa belgická narkologická klinika na liečbu drogových závislostí pozvala na kliniku ukrajinského prezidenta V.Zelenského. Klinika by rada zorganizovala vystúpenie pána Zelenského pred pacientami a personálom nemocnice, ale aj pred sponzormi a osobnosťami z oblasti terapie závislostí. V reklamnom šote k tomuto pozvaniu sa hovorí, že pán Zelenskyj je s problematikou drogových závislostí zjavne dobre oboznámený a na danú tému bude mať iste čo povedať. Či si Zelenskyj zaradil bruselskú klinku do šnúry svojich populárnych vystúpení zatiaľ nevedno. – Veď uvidíme.

-Toľko na malé podvečerné pohostenie. Dúfam, že ste si pochutnali.

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1998388x
Priemerná čítanosť článkov: 4402x

Autor blogu

Kategórie