Založ si blog

Tanky

Tzv. tanková koalícia Západu chce dodať Ukrajine v prvej fáze asi 120-140 tankov Leopard, Challenger, Abrams a Leclerc. Tie by mali prísť na ukrajinský front koncom marca. Vďaka tomu, že ukrajinskí tankisti boli už takmer rok na ovládanie tankov tajne školení, môžu tam byť tanky hne´d nasadené. Do konca roka 2023 by potom mala prísť druhá várka západných tankov. Spolu asi 300, čo by podľa západných vojenských analytikov mohlo postačiť na útok na Krym.

Ruská i ukrajinská strana odhadujú, že v priebehu bojov protivník stratili už vyše 3 tis. tankov, prevažne ešte sovietskych modelov.

Západní analytici odhadli počet tankov Ruskej federácie v mierových časoch na 12 000 až 14 000. Pri plnej zbrojnej výrobe /zapojenie pôvodných kapacít plus zapojenie konverzných kapacít pôv. mierovej výroby/ je Rusko schopné vyrobiť za deň maximálne 150 až 200 tankov. Teda 6 tis. tankov za mesiac.

Ruské tanky T-72 Ural sú menej sofistikované ako najnovšie modely západných tankov. Tanky Armata T-14 a T-90M Proryv sú teoreticky vyrovnaným súperom tankom zo Západu. Sú však dosť poruchové. Extrémne náročné na prevádzku, údržbu a opravy sú ale aj tanky zo Západu.

Ponechávam na vlastný úsudok čitateľov, či 120-140 západných tankov, predstavujúcich 1% tankových síl Ruska dokáže významnejšie ovplyvniť priebeh bojov, nebodaj ešte aj prelomiť obranu Ruska v smere na Krym. Kvalita dokáže odolávať kvantite-ale iba do istého množstva onej kvantity.

Na záver ešte jedna poznámka: Ozbrojené sily Grécka majú vo výzbroji asi 850 až 900 Leopardov. Čo myslíte, dokázali by tieto tankové sily úspešne bojovať s Tureckom či nedajbože s Ruskom ?

/Údaje v blogu sú z verejne dostupných zdrojov. Kto má záujem, ľahko si ich dohľadá/.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2006322x
Priemerná čítanosť článkov: 4409x

Autor blogu

Kategórie