Založ si blog

Pápež-slniečko

Čaputová sa zase chystá k pápežovi. Chodí k nemu do kancelárie ako kresťania do kostola. Pápežovi neprekáža, že žije v mimomanželskom vzťahu. Čo bolo kedysi hriechom, pre pápeža-slniečkára momentálne hriechom nie je. V dnešnom Ríme nie je podstatný nejaký ten tradičný hriech. Spojivom Františkovej cirkvi a širšej society nie je ani tak život podľa cirkevných regulí ako skôr spoločné záujmy. A tie majú Čaputová a súčasný pápež spoločné. Obaja sú slniečkári.

Čaputová sa chystá do Ríma. Pápež sa zase chystá do Afriky. Medzi polo-kresťanských Sudáncov. Tam ho nikto za jeho liberálne narábanie s katolíckou cirkvou kritizovať nebude. R.k.cirkev denne vďaka svojej netradičnej pokrokárskej politike stráca v krajinách Európy a Južnej Ameriky množstvo duší. Tieto sa Rím snaží nahradiť novými dušami spomedzi animistov, fetišistov a polyteistov. Duša za dušu, no nie ? Pri svojich návštevách si pápež-slniečkár , zdá sa, vyberá krajiny, kde je katolicizmus marginálnym javom. Vyberá si ich skôr podľa geopolitických zámerov tých, čo vládnu Západu, než podľa akútnych religióznych potrieb rímskeho katolicizmu. Pápež-slniečkár sa z misionára viery zmenil na misionára západného spôsobu života a západnej politiky liberálnej demokracie.

Nielen návštevy, ale aj pápežove vyhlásenia k aktuálnym politickým udalostiam svedčia o nedostatku duchovného nadhľadu a nestrannosti pri posudzovaní takých či onakých problémov. Najviac sa to prejavuje vo vzťahu k situácii na Ukrajine. Pápež často, azda každý týždeň venuje svoje modlitby trpiacemu ukrajinskému národu. Spomína všetky hrôzy, skutočné i domnelé, ktoré Ukrajincov stretajú. Oplakáva každú smrť Ukrajinca či Ukrajinky. Na utrpenie donbaských Rusov však nereflektuje, hoci to trvá už takmer 9 rokov, nie 9 mesiacov /ako to ukrajinské/. Pápež sa zaujíma o Ukrajinu iba odkedy sa začali na Ukrajine ruské vojnové operácie.

V rokoch 2014-2022, keď trpeli a umierali v drvivej väčšine najmä Rusi v Doneckej a Luganskej republike, pápež mlčal. Ani len slovko nespomenul 149 zabitých malých detí z Donecka, odpočívajúcich v tamojšej Aleji anjelov. Slovkom kresťanského súcitu sa neprejavil ani vtedy, keď banderovci za živa v Odesse upaľovali ruských aktivistov. Ani slovkom sa pápež vo svojich modlitbách nezmienil o zastrelených ruských zajatcoch, ležiacich pri poprave na zemi bez zbraní a s rukami dozadu. Pápežský dvojitý meter, pápežská dvojitá spravodlivosť. Slniečkársky meter a slniečkárska spravodlivosť.

Vrcholom pápežovej slepoty a hluchoty je ticho, aké panuje v Ríme v súvislosti s najnovšími nájazdami ukrajinského gestapa, zvaného SBU- na pravoslávne chrámy a kláštory, uznávajúce autoritu moskovského patriarchu. Agenti SBÚ už druhý týždeň prehľadávajú a rabujú najposvätnejší chrámový a kláštorný komplex – Kyjevsko-pečerskú lavru. Miesto, kde sú údajne stavebné ale aj písomné pamiatky ešte na Kyjevskú RUS, je vystavené každodennému znesväťovaniu ozbrojených tajných policajtov. Obdobné nájazdy SBU sa ale odohrávajú aj v iných pravoslávnych chrámoch a kláštoroch. Dokonca aj v jednom ženskom pravoslávnom kláštore neďaleko slovenských hraníc – na Podkarpatskej Rusi.

Čo na to pápež-ekumenista ? Nuž nič. Ani slovka protestu. Ticho, tichúčko. Čo by tak ale asi pápež-slniečkár vyvádzal, keby obdobné razie začala robiť ruská FSB. Napríklad v katolíckych a evanjelických chrámoch, či nedajbože synagógach v RF ?! To by bolo modlitieb, to by bolo výziev, to by bolo protestov ! Vtedy by pápež-slniečkár volal na hriešnikov božiu a svetskú spravodlivosť a boží hnev. Lenže v Kyjevsko-pečorskej lavre ide iba o ruských veriacich. Ide iba o ruské utrpenie. A to je podľa príručiek slniečkárstva z 5. avenue prípustné. Nie je to hriešne. Je to k´óšer.

Pápež-slniečkár je pre mnohých slovenských rímskych katolíkov hanbou r.k.cirkvi. Pápežova politika dovoľuje kydať na r.k.cirkev zo strany potratárov, genderistov, LGBTI extrémistov, či zo strany protikatolíckych médií do sýtosti. Ak sa proti hanobeniu r.k. cirkvi postaví tu a tam nejaký cirkevný hodnostár, – z Ríma na neho začnú tlačiť, aby svoj postoj, zameraný na obranu cirkvi – odvolal.

Pápež-slniečkár zatemnil nebo nad r.k. cirkvou pochmúrnymi mrakmi. Jeho slniečko svet nerozjasňuje ale uvrháva do temnôt. Nevonia rajskými záhradami plnými kvetov -ale skôr dymom a sírou. – Ó bože, dokedy nás budeš takto, takýmto pápežom – ešte trestať ?

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Neverte ruským trolom !

26.03.2024

Verte skazkám o ukrajinskom tanku, čo zlikvidoval naraz tri ruské. Neverte autorovi tohto blogu. Neverte ruským trolom, že sa situácia okolo Časov Jaru stáva pre OS UA kritickou a že ich tam OS RF berú do klieští. Neverte, že tam horia lesy, posledný úkryt ukrajinskej pechoty. Neverte ani správam z Kleščevky samotnej, ktorú OS RF včera začali obsadzovať. Verte, že situáciu [...]

Nie je pravda, že rakety zasiahli centrum

25.03.2024

Nie je pravda, že rakety zasiahli centrum riadenia tadžických pastierov kôz. Nie je pravda, že okolo Časov Jaru sa uzatvárajú kliešte. Pravda je to, čo povedia hezkí českí analytici, ktorí ako ich krajania s opicami, zázračnými lepidlami, rýchlovarnými panvicami … teraz kočujú po Slovensku, po slovenskom mejnstríme a rozdávajú slováčikom-hlupáčikom zaručené [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 446
Celková čítanosť: 1964672x
Priemerná čítanosť článkov: 4405x

Autor blogu

Kategórie