Založ si blog

Majstrovstvá sveta vo „fľusbale“

V Katare práve prebiehajú MS vo futbale. Paralelne s tým, na Západe – vrátane Slovenska, prebiehajú iné majstrovstvá – majstrovstvá v opľúvaní týchto majstrovstiev, majstrovstvá sveta v pľutí, fľusaní na organizátorov, na divákov, na vládne štruktúry Kataru, na funkcionárov FIFA a na všetko, čo s voľbou, prípravou a realizáciou MS vo futbale súvisí.

Opľúvanie vrcholnej svetovej udalosti v Katare nie je n´óvum. Tie isté médiá a tie isté sily, čo na ne dnes pľujú už takto opľúvali viacero podobných podujatí: MS v Južnej Afrike, OH v Riu, OH v Pekingu, no a samozrejme najmä ZOH v Soči a futbalové MS v Rusku.

– Všimnite si, že opľúvané bolo napospol iba športové podujatia v krajinách mimo jadrových štátov Západu. Opľúvajú sa podujatia v krajinách tretieho sveta, v rozvojových krajinách, v krajinách BRICS. Podujatia, čo sa – často s gigantickými dopravnými a bezpečnostnými problémami konali v USA, v Japonsku a v EU resp. krajinách pod kuratelou Albionu /Kanada, Anglicko, Austrália/ boli opľúvania, od zdrvujúcich propagandistických antikampaní ušetrené. Nespravodlivé ale v dnešnom svete totálnej ideologickej vojny v podstate očakávané.

Západní a medzi nimi aj bodrí slovenskí novinári sa momentálne zadúšajú od rozhorčenia nad utrpením zahraničných robotníkov, čo umreli pri stavbe športovísk v Katare. Škodoradostne si medlia ruky nad svalovými zraneniami futbalistov, ktoré sú zaručene spôsobené klimatizovaným prostredím na štadiónov. Zveličujú počty miest v hľadisku, ktoré mali byť obsadené,- no tu a tam nie sú, lebo diváci /so vstupenkami/ neprišli, rozmysleli si to. Splietajú sa politické konšpirácie na tému zákazu alkoholu, zákazu symbolov LGBTI, akéhosi prenasledovania Židov či Angličanov čo hrdinsky kľačali na trávniku pred zápasom a pod. Prosto, -zlé, všetko je v Katare zlé.

Najviac sa ale konšpiruje o finančných machináciách, ktoré iste stoja za voľbou Kataru ako dejiska MS. Veľavýznamne sa načrtávajú stámiliónové až miliardové sumy, ktoré ktosi tajomný vložil do vreciek činovníkov FIFA, aby futbalové majstrovstvá Doha napokon dostala. Ronia sa krokodýlie slzy nad skutočnosťou, že o športovom dianí vo svete futbalu nerozhodujú oficiálne orgány FIFA ale zákulisné ťahy a peniaze…

Á propos, peniaze. Tie našim a ostatným západným novinárom zrazu veľmi smrdia. Smrdia, lebo nimi zručne narábajú aj štruktúry mimo kontroly všemocného Západu. Inokedy, keď si Západ kupoval a kupuje politické a áno, aj športové a iné rozhodnutia medzinárodných organizácií /OSN, FIFA, MOV, UNESCO, WHO. MAAE, atď/ im však peniaze v pozadí nesmrdeli. A nesmrdia.. Ba možno aj voňajú. Najmä ak aj im tu a tam z nich čosi cinkne.

Západným mocenským a vrátane toho aj mediálnym kruhom peniaze ako také naozaj nesmrdia. To, čo im smrdí, čo ich hnevá a čo v nich vyvoláva strach z budúcnosti, to je niečo iné. Je to strach Západu zo straty kontroly nad svetom, strach z transformácie svetového poriadku, založeného na mocensko-politickej, vojenskej a finančnej dominancii USA nad dianím na našej planéte. To je hrôza z toho že sa unipolárny svet zmení na multipolárny, Na svet, kde nie iba Washington a Západ ale aj iné nové centrá moci budú rozhodovať o tom, ako bude bežať svet, -jeho hospodárske procesy, obchod, produkcia, riešenie jeho dopravných, ekologických, bezpečnostných problémov. Strach z toho, že USA a Západ stratia monopolný dosah nielen na ekonomicko-mocenskú základňu sveta, ale aj na fungovanie jeho nadstavby. Strach z toho že Západ stratí nad svetom monopol i v pretláčaní svojich údajne univerzálnych liberálno-demokratických hodnôt, svojej predstavy o civilizácii, svojej predstavy o kultúre, vzdelanosti a áno – aj svojej predstavy o vzhľade a fungovaní športu.

Kampaň proti MS v Katare, – to je kampaň proti inej predstave o športe, o inej forme chápania civilizovanosti než je predstava Západu. MS v moslimskej krajine, ktorá je finančne na Západe relatívne nezávislá, ukazuje na to, že športové megapodujatie vie pripraviť aj štát mimo područia USA, že ho vie pripraviť ultramoderne, ale bez tradičných problémov s vydávaním víz pre športovcov Ruska, Bieloruska, Iránu, Afganistanu, Číny, KĽDR…bez problémov s dopravou, bez hrozieb terorizmu, pouličnej kriminality, davového opíjania sa na štadiónoch, bez tradičných bitiek fanúšikovskej spodiny, bez kadejakých politických pseudoprotestov podporovateľov Ukrajiny, podporovateľov genderizmu, LGBTI, extrémnych environmentalistov a podobných slniečkárskych excesov.

USA a Západ by boli radi, keby športové podujatia boli čo najdrahšie. Aby ich tak nemohli organizovať chudobné a ani priemerne vyspelé krajiny. Aby ich nemohli robiť iné krajiny než je USA, Kanada, Austrália, Japonsko, Západná Európa. USA a Západ by boli radi, keby sa OH, ZOH a majstrovstvá v takých športoch ako je futbal konali kol dokola iba v ich krajinách. Bolo by to efektívnejšie a prinášalo by to Západu väčšie zisky. No nielen to. Umožňovalo by to Západu zasahovať do zloženia športov napr. na OH. Už dnes tam Západ umne vyhadzuje z programu športy, v ktorých nevyniká a nemá ich organizačne pod palcom /box, zápasenie, vzpieranie…/ a nahrádza ich športami vyslovene anglosaskými alebo umelými, vytvorenými na Západe iba nedávno /rast počtu plaveckých disciplín, zapájanie športov, ktoré sú mimo Západ neznáme alebo drahé/.

Čo je však najpodstatnejšie, monopol USA resp, Západu na vrcholné svetové podujatia by Západu umožnil upevniť si nad svetom svoje hodnotové, civilizačné panstvo. Umožnil by mu potláčať prirodzenú atmosféru ľudskej kulturálnej mnohorakosti. Umožnil by zadúšať v zárodku volanie po pluralite spôsobov života, pluralite foriem usporiadania ľudskej spoločnosti.

Fľusanie, opľúvanie futbalových MS v Katare nie je nič iné, ako útok Západu proti zmene unipolárneho sveta /s dominanciou USA/ na svet multipolíárny. Je to snaha zachovať si aj v športe prozápadnú unipolárnosť a zamedziť tomu, aby sa svet aj v športe stal multipolárny. Je to ale pre západ a západných propagandistov a novinárov ťažká, preťažká úloha. V podstate nesplniteľná. Ešte sa havrani a iní páni z našich médií napľujú, nafľusajú , pokiaľ pochopia, že prehrali.

Nechajme ich v tom. Nech sa aj zadusia vo svojich pľuvancoch. Svet nepreonačia. Svet si pôjde ďalej svojou prirodzenou nekonečne pestrou a neuveriteľne menlivou cestou. – Chvalabohu.

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1998442x
Priemerná čítanosť článkov: 4402x

Autor blogu

Kategórie