Založ si blog

Fedor Gál prepisuje Slovákom históriu

Nuž áno, v štýle kozmopolitných slobodomurárskych spolkov, ktoré radi poľujú na svetlé stránky histórie národov a na národných vodcov, asi áno. Čo je čisté, treba zafúlať, kto heroizovaný, toho treba diskreditovať, biľagovať. A výsledok ? Napríklad také Slovensko nemá pokrokové historické hnutie a ani príkladnú historickú osobnosť. Jánošík bol zbojník, Štúr blúznivec, Tiso fašista, Husák komunista. Všetko, čo máme, nám tu asi urobili cudzí vodcovia a myslitelia. Bez cudzej vodcovskej avantgrady chodíme dodnes s holým zadkom. Slováci sú vraj pseudo-národom bez pozitívnych osobností a bez európskej histórie.

Fedor Gál je vzdelaním chemik, z ktorého sa bez príslušnej kvalifikácie stal „sociológ“, prognostik a ekonóm. Sotva komu by sa po maturite na chemickej priemyslovke a promócii na chemicko-technologickej fakulte podarilo bez jedného jediného semestra sociológie dostať na SAV a získať tam titul CSc,-v odbore sociológia. Podobný zázrak sa Gálovi stal aj na VŠE, kde sa bez jediného semestra štúdia ekonómie stal učiteľom ekonómie. Zázrak nad zázrak. Kým ostatným sociológom a ekonómom trvá získanie vedeckých a pedagogických hodností poriadne dlho, Gál to zvládal /najmä po revolúcii/ ľavou zadnou. Veď všade boli „naši“ čo mu pomohli.

„Naši“ boli v predrevolučnom čase aj na vysokých komunistických miestach. Tí sa v perestrojkovom období rozhodli dať do popredia „svojich“ buričov. Jedným z nich bol asi aj Fedor Gál. Jeden moderátor socialistickej STV spomína na to ako mu dramaturg sprostredkoval z Hlbokej /z ÚV KSS/ „radu“, aby do perestrojkovej diskusnej relácie niekedy na jar 1989 zavolal aj prognostika Fedora Gála Vraj má odvážne revolučné názory. Moderátor to urobil, ale vystúpenie Fedora Gála v diskusii bolo jedno veľké sklamanie. Gál zväčša mlčal a ke´d prehovoril, boli to všeobecné floskuly a frázy. Gálovi a tým za ním zrejme nešlo ani tak o revolučné reči, ako skôr o to, aby sa jeho tvár stala vo verejnosti známejšia. Podobne motivovaná bola možno aj účasť ne-ochranára Fedora Gála na prevažne ochranárskej publikácii „Bratislava nahlas“. Bola to hala-bala chaoticky napísaná, dosť absurdná polooficiálna- polodisidentská štúdia, ktorú mal v pracovnom stole každý komunistický šéfik. Chválil sa ňou pred svojimi frajerkami a kamarátmi. Bolo to veľmi disidentské, veľmi perestrojkové a veľmi tajomné…

Dobre poznám Gálove publikácie. Na naše pomery novátorské sa stali v oblasti prognostiky, odboru, ktorý bol v 80-tych rokoch u nás takmer neznámy. Gálovi v jeho novátorstve pomohol kamarát Alan. V časoch, keď sa ešte plagiátorstvo a preklady západnej literatúry bez citácie nebrali až tak prísne, poprekladali nám z angličtiny Alan a Gál kopu u nás neznámych sociologických a prognostických pojmov.

Gál sám seba charakterizuje ako sociológa, sociálneho analytika, prognostika, ekonóma. Prípadne ako podnikateľa v mediálnej oblasti. V tomto ho podporujú aj jemu naklonené médiá. V skutočnosti je však Fedor Gál skôr aktivista, burič, deštruktor, kritik. Jednoducho univerzálny revolucionár. A zákulisný politik.

Ako to teda je či bolo s Gálovým revolucionárstvom ? Nuž v prvých dňoch sedel na Jiráskovej skôr v kútiku, v úzadí. Sedel bol ticho, iba gúľal očami a tváril sa ako zásadový, kritický intelektuál. Jediná akcia, do ktorej sa zapojil, bol vlak VPN do Košíc. Zásadné a vtedy ešte rizikové prejavy na nám. SNP Gál ešte prenechal Budajovi, Kňažkovi príp. Bútorovi. Jeho čas prišiel, keď sa po štrajku zrušila vedúca úloha KSČ, keď už bola vec de facto vyhraná. Vtedy prišli Gálove chvíle. Vtedy nastúpil z druhej línie a prepracoval sa na formálne prvé miesto vo VPN. Stal sa predsedom KC VPN. Mal to ale veľmi, veľmi uľahčené. Po Kňažkovi a Budajovi a spol. ktorí nastúpili vo exekutívnych funkcií sa vytvorilo na Jiráskovej vákuum a Gál to vyplnil. Ľuďmi z druhej tretej línie, poddajnými a poslušnými. Novými revolučnými veličinami sa stali Flamík, Šimečka, Žiak, Snopko, Langoš, Zajac, Tatár, Gindl…Z KC VPN sa vytratili konštruktívne typy ľudí, ako Kočtúch, Huska, Lipták,,,, spisovateľ Ballek, alebo neposlušná žurnalistka Vincoureková. s ľudového revolučného centra sa stal sektárskych kabala-klub iba pre dobre preverených „našich“ ľudí.

Po ovládnutí KC VPN začal Gál VPN prebudovávať na svoj obraz, do funkcií začal dodávať svojich ľudí. A vrhol sa na to, čomu skvelo rozumie: na špionomániu, odhaľovanie údajných agentov štb, hľadanie vnútorného nepriateľa, špicľovaniu, lustrovaniu, zbieraniu klebiet a využívaniu ich na kompromitujúce materiálny na svojich kolegov. Návrat do čias Slánskeho…Gál takto skompromitoval Budaja /vraj bol agent ŠTB/ , neskôr Mečiara /rovnaké obvinenie zo spolupráce s ŠTB/ , sekretárku KC VPN Máriu Filkovú a napokon aj Kňažka. Kňažko mal údajne spolupracovať s bývalým štbákom a neskôr mečiarovcom Svěchotom. Súdny spor medzi Kňažkom a Gálom na túto tému je stále neuzavretý, aj keď Gál uznal, že sa mýlil.

Gál sa pri výbere a lustrovaní svojich spolupracovníkov správal silno etnoreligiózne. Autora tohto blogu sa viackrát pýtal na toho, či onoho, s otázkou, či ide „nášho“. Takto Gál prelustrovával aj pôvod SDĽ-kára Petra Weissa.

Gál v honbe za kariérou nebol a dodnes nie sebakritický. On, český Žid sa z ktovieakého dôvodu cítil byť povolaný za vodcu najsilnejšej slovenskej politickej stran. Zle však odhadol vtedajšie nálady Slovákov. Nepochopil hĺbku ich slovenského národného cítenia. A keď sa potom v boji za obnovu slovenskej samostatnej štátnosti postavil na stranu kozmopolitného čechoslovakizmu , začala mu v SR horieť pôda pod nohami. A musel utiecť do Čiech.

Z Čiech odvtedy tu a tam prichádza dnes „revolucionár“ Gál na Slovensko. Využíva neznalosť základných historických faktov medzi mladými novinármi a absenciu historického slovenského povedomia medzi dnešnými „slovenskými“ študentami. Okolo 17. novembra Gál príde na Slovensko, zasmradí to tu pár vystúpeniami ako Lucifer a ťahá preč. Pre istotu.

Takt to bude aj tohto roku. Organizátori podujatí k 17. novembru ho do SR opäť pozvali. Vagovič v STV urobí špeciálny medailón a Gál, -sťa spevácka hviezda, vystúpi aj na akcii progresívnych umelcov a hudobníkov na nám. SNP.

Gál zase veselo na Slovensku zase začne tárať svoj výklad udalostí. Mladí ignoranti, sympatizujúci s jeho vzhľadom buriča a rozbíjača mu iste zatlieskajú. A my čo si pamätáme, ako vtedy na Slovensku bolo sa budeme chytať za hlavu a po čase prepneme televízor na iný kanál.

Najväčší „slovenský“ revolucionár Fedor Gál sa aj tohto roku príde na Slovensko po honoráre a po porciu obligátnej revolučnej slávy. A naša slovenská história bude na konci dňa zase o čosi pokrútenejšia. Nič nové pod slovenským slnkom. Už sme si nato zvykli. – Alebo nie ?

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1999112x
Priemerná čítanosť článkov: 4403x

Autor blogu

Kategórie