Založ si blog

Weissovu metódu do slovenskej politiky !

Včera nám všetkým, čo sme Slováci -väčším či menším fanúšikom futbalu urobil veľkú radosť Slovan Bratislava. Všetci slovensky cítiaci Trnavčania, Žilinčania, Bystričania, Michalovčania, ba iste aj Dunajskostredčania sa včera na pár hodín zmenili na fanúšikov belasých. Iste,-nie nadlho. Iba na jeden večer ale aj tak ! Včera sme po dlhom dlhom čase zažili slastný pocit úspechu. Pocítili sme, že Slovák nemusí byť večný lúzer. Že aj on dokáže byť občas dominantný, veľký a úspešný. Dokáže to, ak….

Ak sa na čelo družiny postaví niekto ako Vlado Weiss /starší, ale tak trochu aj ten mladší/. Chlap, ktorý využije všetko svoje dobré – ALE AJ ZLÉ vlastnosti v prospech kolektívneho úspechu. Chlap, ktorý verí do poslednej chvíle v úspech. Chlap, ktorý sa nebojí kultivovať futbalové družstvo -ak je to treba, aj ako záhradník aplikujúci na neprehľadné krovie hĺbkový rez. Chlap, ktorý sa nebojí zosobniť každý úspech či neúspech,- voči hráčom ale najmä voči sebe. Chlap, ktorý vie zniesť najvyššiu zodpovednosť a nebojí sa dať na klát i svoju hlavu, ak to kolektívu pomôže. Chlap, ktorý sa nebojí o priazeň všemocných médií- ktorý sa im nepoklonkuje, nekŕmi ich alibizmom, ktorý dokáže na podpichovanie odpovedať rovnako bolestivým pichnutím.

Taký chlap ako Vlado Weiss vie, že voľnú ruku pri nakladaní s taktikou a so zostavou, s priberaním či vyhadzovaním hráčov bude mať iba vtedy, ak si nájde SVOJHO KMOTR´ÍKA. Ak si nájde nielen sponzora, ktorý oceňuje jeho trénerské kvality ale ktorý mu verí aj ľudsky. Ktorý neposudzuje jeho kroky a jeho výsledky z krátkodobej perspektíve, nepočíta každý výdaj chamtivo ako obmedzený krčmár ale postupuje ako veľkorysý osvietený investor. A dá umelcovi akým je Weiss neobmedzený čas na slobodnú tvorbu.

Weiss totiž nie je iba výborný trénerský remeselník. Weiss je trénerský umelec. /Trochu podobný mu je na Slovensku iba košický Kozák/. Weiss je vraj čarodejník, mág, kúzelník. Áno je – lebo je umelec. Človek, ktorý potrebuje na svoju tvorbu slobodu, bezhraničnú dôveru mecenáša a ktorý má bezbrehú vieru vo svoje konečné víťazstvo.

Weiss sa nebojí. Weiss nie je porazenecký slováčik, plačúci nad svojim osudom. Weiss je frajer. – Bože, aké sú tieto vlastnosti vzácne u slovenských lídrov v ostatných častiach nášho spoločenského života. Weiss vie vyhrávať, lebo sa nebojí prehrávať a vie sa z porážok učiť. Weiss nie je defetista.

Bože, ako veľmi by Slovensko potrebovalo mať na čele štátu niekoho Weissovými vlastnosťami. Niekoho nielen bojovného ale aj tvorivo nebojácneho. Takýto politik by však musel mať za sebou svojho Kmotríka, -teda subjekt, ktorý mu dôveruje. Aj vtedy, keď sa nedarí a keď miesto manny víťazstva treba piť kalich horkosti. Politik, schopný na Slovensku aplikovať Weissovu metódu, by musel mať podporu podstatnej časti národa /táto národná sila, to by bol jeho „kmotrík“/. Politik s kmotríkovskou podporou podstatnej časti národa by potom mohol urobiť štáte, -jeho štruktúrach, jeho personálnej reprezentácii a jeho legislatíve „hlboký rez“. Ako záhradník, ktorý vie, kde rezať a prečo.

Slovensko potrebuje weissovskú metódu líderstva. Potrebuje ale aj kritickú masu národa, čo by takejto metóde dôverovala a nebála sa znášať „náklady“ na priebežné neúspechy a prehry. Slovensko sa potrebuje zbaviť sa defetizmu, porazenectva, ktoré ho z nie príliš veľkého štátu a národa robí ešte menším,-až takmer neviditeľným a zanedbateľným. Slovensko potrebuje, aby sa jeho vedenie nepokakalo už pri prvom bu-bu-bu zo strany zahraničia. Potrebuje nebojácneho kreatívca. Niekoho, kto verí vo víťazstvo do poslednej sekundy zápasu.

Slovenská politika potrebuje niekoho, ako Weiss.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2008031x
Priemerná čítanosť článkov: 4413x

Autor blogu

Kategórie