Založ si blog

Juraj Krajčík a Emil Hodál

Za inšpiráciu k tomuto krátkemu blogu ďakujem diskutérovi „smolník7“.

Hebefrénia je špecifický druh schizofrénie, objavujúci sa u jedincov s nástupom puberty. Jedinec neraz aj s nadpriemerným intelektom sa spočiatku javí ako nadaný predčasne vyspelý mladý človek. Má netradičné pseudo-intelektuálne záujmy. Či smerom k vede spoločenskej, technickej alebo smerom k spoločenskej a politickej aktivite. Spočiatku predčasne vyvinuté štruktúry myslenia sa neskôr začínajú rozpadať. Správanie a prežívanie nadobúda prvky dezorganizovanosti. Prvé príznaky pripomínajú vyhrotené pubertálne prejavy vzdoru. Jedinec má záľubu v pestovaní svojej originality, svojej odlišnosti, v protestných prejavoch, v opozičníctve, Jedinec sa cíti byť neviazaný spoločenskými normami. Je náladový-kolíše od samotárskej hĺbavosti k intenzívnemu záujmu o spoločenskú angažovanosť, v ktorej sa snaží by centrom pozornosti okolia. Túži vykonať čosi „heroické“, čím by sa „zapísal do histórie“. Je povýšenecký, posmieva sa zaostalosti i ťažkopádnosti druhých. Správa sa ako mysliteľ, no jeho myslenie je čoraz viac inherentné, neschopné zorganizovať jeho správanie ku logicky premyslenejšiemu činu. Prognóza choroby nie je priaznivá.

Juraj Krajčík a Emil Hodál – obaja títo mladí ľudia chodili do výberovej strednej školy pre mimoriadne nadané deti. Aj keď nie do tej istej. Medzi žiakmi škôl pre tzv. mimoriadne nadané deti je výskyt hodálov a krajčíkov pomerne vysoký. Bohužiaľ, spôsob výučby a výchovy na takýchto školách odhalenie ich problémov skôr sťažuje ako uľahčuje. Nie všetko originálne je aj tvorivé a zdravé.

Emil Hodál a Juraj Krajčík. – Obaja sa vyhrážali likvidáciou ľuďom s iným zmýšľaním, ako majú oni.

Obaja to robili na verejne prístupnom mieste -cez internet.

Obaja pochádzali z finančne dobre situovaných rodín.

Obaja si prežili svojich päť minút smutnej slávy.

Emila Hodála odhalili užívatelia internetu. Odhalili ho včas. Okrem vyhrážania nestihol spáchať nič zlé. Rodičia ho následne potichu odpratali do zahraničia. Čo je s ním dnes, nevedno.

Juraja Krajčíka neodhalili. Ani užívatelia sietí, ani policajti a SIS, ktorí sú za to „kráľovsky“ platení. Stihol prejsť od slov k činom a vraždiť. Juraj Krajčík naplnil svoju chorú misiu a vyvodil zo svojho činu pre seba prísnu ale logickú kozekvenciu.

Čin Emila Hodála nebol žiadnym míľnikom. Nebol dôvodom k tomu, aby prezident rečnil proti nenávisti voči inak zmýšľajúcim. Čin Juraja Krajčíka sa stal míľnikom-parafrázujúc prezidentku sa stal dôvodom, aby sa po 4 rokoch depresie oprášili zástupy slniečkárov, postavili na nohy „zjednotených slušných ľudí“ a pokúsili sa vzkriesiť slniečkárom ich liberálnu agendu.

„Mladší brat jadrovej zbrane a diablov synovec“

29.03.2024

Takto sa na Západe označujú kĺzavé ruské letecké bomby FAB 3000 M-54. Tieto bomby vážia 3 tony. Pochádzajú síce zo starých sovietskych čias 50-tych rokov, no prešli zaujímavým vývojom. Najskôr boli veľmi populárne, potom boli kvôli ťarbavosti nahradené raketami a teraz sa tešia z veľkej -na frontoch potvrdenej- renesancie. UMPC tejto bomby podľa periodika „News [...]

Trikrát Putin

28.03.2024

Prezident RF V.V.Putin mal včera niekoľko zásadných vyhlásení, ktoré rezonovali aj v našich médiách. Bohužiaľ, v neúplnej alebo veľmi skreslenej podobe. Dovoľujem si pre tých, čo chcú byť ucelenejšie informovaní, ponúknuť aspoň tri doplnky. Po prvé, Putin spomenul blížiaci sa termín príletu amerických F-16 na Ukrajinu. Aj naše médiá, napr. aj Pravda citovali [...]

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 448
Celková čítanosť: 1968163x
Priemerná čítanosť článkov: 4393x

Autor blogu

Kategórie