Založ si blog

Charkovská proti-ofenzíva ? Tiež fuč …

Smutní predstavitelia Kyjeva po nezdare akože proti-ofenzívy na Cherson sa vyhovárali, že išlo iba o prieskum bojom a maskovací manéver, ktorý mal zakryť skutočnú ukrajinskú proti-ofenzívu. Pokus o ňu sa odohral v noci na 1.septembra. Vo smere na iné mesto s počiatočným „Ch“ vo svojom názve. Úder banderovcov smeroval na ruské vojská pod Charkovom.

Čo z toho vzišlo ? Ako povedal známy vojenský analytik Podoljaka /pozor -proruský, takže brať to s rezervou !/, noc proti-ofenzívy na 1.septembra sa zmenila na noc plnú nočných morí. Ako áno, ako nie Rusi o pokuse Ukrajincov pod Charkovom podrobne vedeli a na útočiacich vojakov Kyjeva čakali a spustili na nich artilériu, letectvo i raketové zbrane. Výsledkom boli ďalšie stovky padlých a ranených Ukrajincov. Najsmutnejšie ale je, že 56 ustupujúcich vojakov Ukrajiny zastrelili na ústupe tzv. zagradotrjady banderovcov. Teda umreli pod guľkami vlastných.

Trochu čudne v tejto súvislosti rezonujú správy zo západných médií, podľa ktorých mal Kyjev na príkaz z USA postupovať teritoriálne obmedzene na Juhu Ukrajiny a svojimi silami neplytvať naraz na viacerých úsekoch frontu.

Pre objektivitu treba dodať, že momentálne nie je čas nielen na ukrajinské proti-ofenzívy ale ani na ruské ofenzívy. Všetko sa nám to vracia do rokov 1.svetovej vojny a pozičných bojov pri Verdune a na Piave. Dokonca aj s tým, že pri súčasnej technike rozviedky /družicovej alebo dronovej/ sa na prielom dá použiť iba pechota, teda „potrava pre kanóny“. Akýkoľvek väčší cieľ, transportér či tank je hneď identifikovaný a smerujú naň pokročilé raketomety delá rsp. bojové drony tej či onej strany. Šancu majú len malé, dobre vyzbrojené a vycvičené špeciálne jednotky. Pohybujúce sa hlavne peši a jednotlivo alebo v malých skupinách. Postupovať v stepi ale „specnaz“ príliš ďaleko a príliš rýchlo nedokáže. A čo obsadí, to potom nemá čím udržať. Takže je to o systéme „udri a uteč“.

A z ruskej strany najmä o čakaní na ZIMU, ktorá všeličo vyrieši. Kde ? Nuž v ukrajinskom zázemí. Teda v EU a USA. Lebo ukrajinský tyl, zbrane, zásoby, logistika a peniaze sú práve tam. Na Západe.

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101616x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie