Založ si blog

Charkovská proti-ofenzíva ? Tiež fuč …

Smutní predstavitelia Kyjeva po nezdare akože proti-ofenzívy na Cherson sa vyhovárali, že išlo iba o prieskum bojom a maskovací manéver, ktorý mal zakryť skutočnú ukrajinskú proti-ofenzívu. Pokus o ňu sa odohral v noci na 1.septembra. Vo smere na iné mesto s počiatočným „Ch“ vo svojom názve. Úder banderovcov smeroval na ruské vojská pod Charkovom.

Čo z toho vzišlo ? Ako povedal známy vojenský analytik Podoljaka /pozor -proruský, takže brať to s rezervou !/, noc proti-ofenzívy na 1.septembra sa zmenila na noc plnú nočných morí. Ako áno, ako nie Rusi o pokuse Ukrajincov pod Charkovom podrobne vedeli a na útočiacich vojakov Kyjeva čakali a spustili na nich artilériu, letectvo i raketové zbrane. Výsledkom boli ďalšie stovky padlých a ranených Ukrajincov. Najsmutnejšie ale je, že 56 ustupujúcich vojakov Ukrajiny zastrelili na ústupe tzv. zagradotrjady banderovcov. Teda umreli pod guľkami vlastných.

Trochu čudne v tejto súvislosti rezonujú správy zo západných médií, podľa ktorých mal Kyjev na príkaz z USA postupovať teritoriálne obmedzene na Juhu Ukrajiny a svojimi silami neplytvať naraz na viacerých úsekoch frontu.

Pre objektivitu treba dodať, že momentálne nie je čas nielen na ukrajinské proti-ofenzívy ale ani na ruské ofenzívy. Všetko sa nám to vracia do rokov 1.svetovej vojny a pozičných bojov pri Verdune a na Piave. Dokonca aj s tým, že pri súčasnej technike rozviedky /družicovej alebo dronovej/ sa na prielom dá použiť iba pechota, teda „potrava pre kanóny“. Akýkoľvek väčší cieľ, transportér či tank je hneď identifikovaný a smerujú naň pokročilé raketomety delá rsp. bojové drony tej či onej strany. Šancu majú len malé, dobre vyzbrojené a vycvičené špeciálne jednotky. Pohybujúce sa hlavne peši a jednotlivo alebo v malých skupinách. Postupovať v stepi ale „specnaz“ príliš ďaleko a príliš rýchlo nedokáže. A čo obsadí, to potom nemá čím udržať. Takže je to o systéme „udri a uteč“.

A z ruskej strany najmä o čakaní na ZIMU, ktorá všeličo vyrieši. Kde ? Nuž v ukrajinskom zázemí. Teda v EU a USA. Lebo ukrajinský tyl, zbrane, zásoby, logistika a peniaze sú práve tam. Na Západe.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2006431x
Priemerná čítanosť článkov: 4410x

Autor blogu

Kategórie