Založ si blog

Ak Dostál a spol. vyhlásia vojnu Rusku, to sa nasmejeme-alebo aj nie…

Tak trochu komediálny poslanec NRSR Bandy Dostál chce, aby SR uznala Ruskú federáciu za teroristický štát. To sa rovná vyhláseniu vojny. Ak sa Dostálovi podarí presadiť jeho kapric v parlamente presadiť, bude sa to rovnať vyhláseniu vojny. Malé Slovensko vyhlási vojnu jednej z troch jadrových superveľmocí. – To by už teda bola odvaha, to by už teda bolo chlapské slovo do bitky !

Dostálova grandiózna vojnová iniciatíva nie je dejinách Slovenska prvá. Už sa čosi podobné raz stalo. V roku 1941 vyhlásila prvá SR z iniciatívy premotivovaného Bélu Tuku vojnu Rusku a neskôr, 12.12.1941 aj vojnu USA a Veľkej Británii. To už teda hej. To bol frajerský čin. Kam sa za ním hrabe podobne premotivovaný Bandy Dostál – veď on chce dostať Slovensko do vojnového stretu iba s Ruskom. Nie som s tým spokojný. Bandy mohol svoj návrh rozšíriť aj na Čínu, Severnú Kóreu a Irán. No veď keď už, tak už. Parlament by to mal odhlasovať v jednom balíku. Ušetrili by sa náklady na tri ďalšie zasadnutia NRSR. A to by v súčasnosti, keď bedákame nad miliónmi na referendum, veľmi vhodné. Za ušetrené eurá by sme mohli rekonštruovať nemocnicu v Stropkove. A ak nie, tak aspoň zdravotné stredisko v Pčolinnom. Prípadne získať peniaze na aspoň dva-tri lety vládnym triskáčom do Bruselu.

Poviete si, -ide o formalitu. O politickú banalitu. Nuž, možno áno, možno nie. Z vyhlásenia vojny USA a Británii sa Slováci v krčmách smiali aj v roku 1941. Lenže potom, – v roku 1944 ich smiech prešiel. Vyhlásenie vojny SR anglosaským mocnostiam totiž poslúžilo ako formálno právny dôvod na bombardovanie Dubovej, Považia a Bratislavy. Po zničujúcich anglo-amerických náletoch zostali stovky mŕtvych civilistov.

Dnes na čosi podobné veľmoc, ktorej sme vyhlásili otvorené nepriateľstvo, de facto vojnu, nepotrebuje zväzky bombardérov. Stačí jeden jediný Sarmat. Alebo dva -tri Kalibre či Iskandery. A bum. Bude to. Bandy už potom nikdy žiaden návrh do NRSR nepredloží.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010343x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie