Založ si blog

Ukrajina je už plná vojakov zo Západu

Nie, nebola to Ficova konšpirácia. O príchode vojakov z krajín NATO sa v Paríži naozaj konala koordinačná porada. Akási deľba úloh pred väčšou inváziou. Fico tam so svojim nesúhlasom pôsobil ako päsť na oko. Macron sa na Fica na smrť nahneval. Nielen za jeho kategorické „NIE“. Aj za to, že vyniesol veci von a použil ich na verejnosti ako ruský agent vplyvu.

Invázia na Ukrajinu- s rastúcim počtom vojakov z krajín NATO, – sa pritom už dávno deje. V posledných dňoch je to čoraz masovejšie. Vojenskí analytici hlásili včera vojakov zo Západu pri Charkove, pri Kupjansku, pri Odesse /Rumuni, Francúzi…/.

Pozorovatelia hlásili napríklad včera príchod poľskej strážnej jednotky v sile asi 30 mužov do jedného z charkovských zbrojných závodov. Vymenia tam jednotku ukrajinskú, ktorá musela byť prevelená na front. V závode už dlhší čas pôsobia poľskí špecialisti na výrobu a opravu zbrojných systémov.

Rumunskí a moldavskí vojaci pôsobia na Ukrajine v legione zvanom „Getica“. Okrem špeciálnych úloh v Podnestersku plnia aj bojové úlohy na rusko-ukrajinskej hranici, v brjanskej oblasti. Tu sa zúčastnili aj vpádov ukrajinských diverzných jednotiek a vlasovcov na územie Ruskej federácie.

Najpestrejšie internacionálne zloženie majú zahraniční bojovníci na úseku frontu pri Kupjansku. Tu popri operátoroch dronov a raketových systémov pracujú stovky Francúzov a Poliakov, ale aj Nemcov, Bulharov a Čechov. Českí vojaci sa priamo podieľajú na útokoch raketometmi Vampire na civilné ciele hlboko na území medzinárodne uznaného teritória Ruskej federácie. Mnoho českých, bulharských, poľských a i. zahraničných vojakov však nie je iba v pozíciách operátorov zbrojných systémov, špecialistov a inštruktorov, ale napr. aj na pozíciách elitných ostreľovačov.

Ex-prezident Medvedev napriek francúzskemu vládnemu dementi naďalej trvá na spravodajskej informácii, podľa ktorejna Ukrajinu v najbližšom čase príde francúzsky kontingent v sile 2000 mužov. Medvedev to „víta“. Tvrdí, že takáto masa vojakov bude viac viditeľná a tak sa stane ľahším prednostným terčom pre OS RF.

Pokiaľ ide o situáciu na frontoch, pokračuje jej stabilizácia. Ukrajinci posilňujú svoje pozície pri Časov Jare. S vypätím síl rezerv držia OS UA pozície v Ivanovskoje a Bogdanovke. Riešia tiež dopad obsadenia Orlovky Rusmi, napredovanie OS RF v Novomichajlovke a na línii Berdiči-Tonnenkoje. V Tonnenkoje sa posledné zvyšky banderovcov, držiace pozorovacie stanoviská, už asi chystajú na kapituláciu, V Berdici je situácia podobná a banderovci asi ujdú cez rieku hlbšie do ukrajinského tyla.

V GŠ OS UA rastie neistota z dôsledkov víťazstva V.V.Putina v prezidentských voľbách. Očakáva sa najmä intenzívnejšia mobilizácia záloh a posilnenie početných stavov OS RF. V Kyjeve to spájajú s fámami o chystanej veľkej ruskej letnej ofenzíve. Prísun živej sily zo Západu by mal byť odpoveďou Kyjeva práve na túto eventualitu.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Kráľ na ťahu, relácia, ta3

Král na ťahu na ta3: V dueli sa stretnú zástupcovia Smeru a SaS

14.05.2024 17:38

V utorok 14. mája o 21.00 h bude ďalšia časť relácie Král na ťahu s Braňom Králom. Ostrú debatu si môžete pozrieť už večer na ta3.

polícia, zatknutie, zadržanie

Polícia zadržala muža medzinárodne hľadaného pre pokus o úmyselné zabitie

14.05.2024 17:37

Tzv. lovci lebiek vypátrali a zadržali medzinárodne hľadaného muža v spolupráci s nemeckou políciou.

keketi

Ministerstvo cestovného ruchu a športu sa sťahuje do nových priestorov, sídliť bude pri Dunaji

14.05.2024 16:59

Zmluva bude uzatvorená na desať rokov, vzhľadom na výhodnejšie podmienky.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2027295x
Priemerná čítanosť článkov: 4426x

Autor blogu

Kategórie