Založ si blog

Zelenskij takmer zasiahnutý pri Odesse. Aktualizované správy z frontu

K tomu, čo bolo známe doobeda dopĺňam iba heslovite nové informácie:

  • Grécke periodikum Prototerma, ale aj zdroje z okolia gréckeho premiéra Mitsotakisa oznámili, že počas pobytu Zelenského a Mitsotakisa v Odesse iba pár desiatok metrov od vládnych kolón došlo k zásahu zo vzduchu. Údajne sa však nikomu z vlády nič nestalo. Uvádzajú sa ale obete z radov vojakov a zasahujúcich príslušníkov polície. Zelenskij podozrivo ochotne potvrdil incident s tým, že počas prehliadky prístavu na pozadí bolo počuť sirény a výbuchy. Ruskí analytici však upozorňujú, že môže ísť o inscenáciu pripravenú nie Rusmi ale ukrajinskou tajnou službou CIPSO-SBU. Cieľom by bol tlak na Grécko, aby Ukrajine pomáhala zbraňami, muníciou a peňazmi viac ako doposiaľ.
  • V stredu ráno /6.3./ uverejnil GŠ OS RF informáciu a video, ktoré dokazujú, že starý sovietsky tank T-72 B3 zničil americký tank Abrams, Ruská tank zničil Abramsa hneď prvým výstrelom.
  • Ruské ozbrojené sily sa zmocnili celej dediny Krasnoje.
  • Na Ukrajine sa začal súdny proces s ukrajinským kňazom, ktorý nazval banderovcov z pluku Azov „nacistami“.
  • Ministerstvo obrany RF oficiálne potvrdilo, že prvýkrát od začiatku konfliktu na Ukrajine sa OS RF podarilo zostreliť najmodernejšiu francúzsku kĺzavú bombu zvanú „French Hammer“. Bomba zhotovená na báze umelej inteligencie bola pred zasiahnutím cieľa zlikvidovaná neďaleko avdejevskej koksovne.
  • V meste Kremenčug odstránili pamätné tabule venované rodákom mesta- príslušníkom Čerenej armády, ktorí padli v boji s Nemcami.
  • Bývalý vojenský poradca ex-prezidenta Ukrajiny Kučmu O.Soskin zhrnul svoju kritickú analýzu vládnutia V.Zelenského do stručného „Front je zo strany OS UA na pokraji totálneho zrútenia“. Zelenskij ide od porážky k porážke a podmienky na mierové rokovanie tak neustále iba zhoršuje. Bývalý poslanec ukrajinského parlamentu S.Mosejčuk potvrdil, že sa v Kyjeve intenzívne budujú obranné línie najmä na sever od centra Kyjeva. Očakáva sa, že Rusi zrealizujú veľkú ofenzívu buď smerom na Odessu alebo smerom na Kyjev. Ukrajincom podľa Mosejčuka zvoní budíček…

Prečo nekričíme, prečo tých Nemcov nepošleme do … ?

21.05.2024

Pred dvoma-troma dňami sa v našich médiách objavilo na ministra Blanára nezvyčajne tvrdé stanovisko proti výrokom nemeckého vplyvného politika J.Weingartena, poslanca Bundestagu za vládnu SPD. Weingarten nadviazal na podobné vyjadrenie generála v.v. Bundeswehru Klausa Wittmanna a na takmer totožné návrhy iného poslanca Bundestagu Rodericha Kiesewettera. O tom, že nejde o [...]

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

trump

Trump v newyorskom procese ako svedok obhajoby nevypovedal, súd sa blíži ku koncu

21.05.2024 23:42

Exprezident čelí obžalobe, že sfalšoval tri desiatky finančných dokumentov s cieľom zakryť platbu pornoherečke. Ide o jednu zo štyroch obžalôb.

alkohol, metanolová kauza

Distribútor z metanolovej kauzy je na slobode, odpykal si väčšinu trestu

21.05.2024 23:13

Jiří Vacula v roku 2012 v Česku distribuoval smrtiaci metanol.

Maďarsko Dunaj čln

Po nezvestných po zrážke lodí na Dunaji pátra 95 ľudí s 25 plavidlami

21.05.2024 21:07

Tragická zrážka motorového člna s loďou si v sobotu vyžiadala najmenej dve obete.

SR NRSR 12. schôdza zasadnutie BAX

Upokojiť atmosféru a neeskalovať! Aká je cesta k zmiereniu po atentáte?

21.05.2024 19:00

Zhodne odsudzujeme tých, ktorí cez atentát mobilizujú proti druhému táboru, či tých, ktorí ho ticho schvaľujú. Nájdeme (ďalšie) riešenia? Zapojte sa do pokračovania diskusie!

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 459
Celková čítanosť: 2034847x
Priemerná čítanosť článkov: 4433x

Autor blogu

Kategórie