Založ si blog

TV JOJ -hanbite sa !

Konkrétne -hanbite sa, pani redaktorka Milka Š.U. To, čo ste predviedli v sobotu večer 9.12.2023, tak to je vrchol neobjektívnosti a manipulatívnosti.

O čo Ide ? O to, že ratingová agentúra Fitch znížila rating SR z A na A-. Teda o jeden stupeň. Oznámiť to a splniť si informačnú povinnosť by bolo v poriadku. V poriadku ale nie je to, čo z tejto správy pani redaktorka utkala. Vytvorila asi 5 minútový sled poplašných vyhlásení proti-vládnych pravicových expertov, členov bývalých vlád a opozičných politikov. K nim na druhej strane pridala iba krátke zostrihané „chodbové“ ad hoc vyjadrenie ministerky hospodárstva, teda predstaviteľky rezortu, ktorý s finančnými trhmi veľa spoločného nemá.

Hanebné je pri analýze ratingov predovšetkým to, že pani redaktorka Š. nevenovala ani mäkké „f“ratingom ďalších dvoch svetoznámych ratingových agentúr. Aké je ich stanovisko ? Nech sa páči:

  • 17. novembra oznámila svoj rating agentúra Standard and Poors. Rating Slovenska NEZMENILA. Zachovala pre nás rating +A.
  • 27. novembra oznámila svoj rating agentúra Moodys. Rating Slovenska NEZMENILA. Zachovala pre nás rating A2.

Ratingy všetkých troch najvýznamnejších ratingových agentúr sú nové a budú platné pár mesiacov. Dá sa čakať, že ich prehodnotia až v polovici budúceho roka. Z porovnania ratingov vyšlo Slovensko úspešne: v pomere 2 ku 1. Áno, páni a panie z JOJ tv, úspešne.

Zníženia ratingu sa v priebehu večerných správ chytili po jojke aj iné médiá. Samozrejme, že všetky mainstreamové televízie nadviazali na demagógiu jojky.. Aby sa vyhli konfrontácii ratingu fitch s výsledkami agentúry Moodys a S&P, doplnili „informáciu“ o hoax, že možno aj tieto dve agentúry hodnotenie SR časom zhoršia. Nuž veď hej, hodnotenia robia cca každý polrok. Rating v lete možno zhoršia, možno zlepšia. Takto mudrovať nie je teda bohviečo.

Aby tých hoaxov nebolo málo, pridali večer médiá a tzv. experti aj ďalší nezmysel, podľa ktorého S&P a Moodys hodnotenie SR ešte nezhoršili, lebo vraj ešte nepoznali vládny konsolidačný balíček. Je to samozrejme klamstvo. Tempo konsolidácie 0,5% ročne je známe ešte spred volieb. Všetky opatrenia z konsolidačného balíčka boli avizované už dávno-vo vládnom memorande, v programovom vyhlásení vlády. Vrátane 13-dôchodku, rodičovského dôchodku, kompenzácie cien energií, kompenzácie rastu hypotekárnych úverov a pod. Agentúry už pri hodnotení zo 17. resp. 27. novembra veci poznali. – Takže páni opozičníci /politici, novinári, tzv.experti/ – neklamte. NEKLAMTE. Klamať sa nemá. Osobitne v mienkotvorných médiách sa to nemá. ,

Je hanebné, ako niektorí „naši“ novinári dokážu prekrúcať a dezinformovať verejnosť. Ako dokážu pozitívne informácie pred Slovákmi zatajiť alebo bagatelizovať a negatívne zveličiť a zorganizovať k nim priam nepriateľskú mediálnu kampaň. – „Informácia“ JOJ TV a ostatných mainstreamových tv o ratingoch SR je prekrásny, učebnicový príklad takejto nehoráznosti.

Páni a panie z JOJ, ale aj z RTVS, Markízy a ta3, hanbite sa.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

Houston, texas, búrky

Z Houstonu po ničivých búrkach hlásia sedem obetí

18.05.2024 08:25

Obytné oblasti mesta boli plné popadaných stromov a elektrického vedenia.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2029562x
Priemerná čítanosť článkov: 4431x

Autor blogu

Kategórie