Založ si blog

Úder Rusov na Ľvov

Dnes uskutočnili OS RF úder na strategické objekty a strategické rezervy v meste Ľvov na Západe Ukrajiny, nie príliš ďaleko od hraníc Poľska. Útok mal svoje vojenské ale aj svoje politické súvislosti.

K tým vojenským patrí to, že Rusi pravdepodobne raketami Kaliber s mimoriadne veľkou ničivou silou v hlaviciach zasiahli areál Akadémie pozemných vojsk Ukrajiny. V areáli bolo okolo 800 vojakov a zahraničných poradcov. Údery zničili aj podľa ukrajinských zdrojov veľa ukrajinských a západných vojakov a dôstojníkov a vyše 30 budov: sklady s muníciou, ktorú práve priviezli zo Západu, sklady so zbraňami, vozový park, čerstvo dodané britské tanky Challenger, kancelárie a kasárne ale aj ubytovne pre dôstojníkov a ich rodiny. Bohužiaľ, práve z dôstojníckych ubytovní pochádzajú civilné obete útoku.

Na útok Rusi použili Kalibre so zlepšenou elektronikou na vyhýbanie sa PVO a s hlavicami s mohutnou trhavou silou. Telo inovovaných Kalibrov je podobné telu hypersonických rakiet Avangard. Hlavice Kalibrov mali silu asi 18 ton TNT. Jedna takáto raketa vraj dokáže rozmetať blok domov „až na tehly.“

Politický rozmer úderu na Ľvov je spojený s tým, že tesne pred summitom NATO vo Vilne ukázali Rusi pánom z NATO svoje „zuby“. Ukázali lídrom zo Západu, že pokiaľ by chceli na Ukrajinu poslať svoje vojská, nebudú nikde v bezpečí -ani len v doteraz relatívne pokojnom Ľvove nie….

Naše médiá prevzali správu o údere v Ľvove -ako inak- zo zdrojov ukrajinskej tajnej služby FSB. V centre pozornosti kyjevských „informácií“ nie sú preto vojenské škody ale poľutovaniahodné „vedľajšie“ civilné obete. Vec sa opisuje tak, akoby Rusi cielene útočili na činžiaky s civilným obyvateľstvom. Zaujímavé: keď predvčerom rakety Storm Shadow zasiahli ruskú nemocnicu v Makejevke /s vyše 300 hospitalizovanými/, vtedy naše médiá mlčali…

Ozaj, keď už spomíname rakety Storm Shadow, – známy ruský vojenský korešpondent Rudenko dal do siete Telegram video, zachytávajúce jednu z takýchto rakiet. Raketa sa dostala do rúk Rusov potom, čo ju Rusom za pár stoviek dolárov predali priamo Ukrajinci. Kedy a kde sa „transakcia“ odohrala, Rudenko z pochopiteľných príčin neuviedol. V reakcii na video britská MI6 spozornela. Ona už má svoje metódy, aby vec preverila a „obchodníkov so zbraňami“ identifikovala a poriešila.

Ako vidieť, všemocná sila obchodu sa prejavuje /napriek rizikám/ aj na ukrajinskom fronte. O peniaze ide pritom tradične – „až na prvom mieste“.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Americké spravodajské služby varujú, že Putin by mohol zvrátiť vývoj vojny

16.05.2024 14:00

Obnovenie bojových schopností Ukrajiny by mohlo viesť k zmrazeniu konfliktu a prímeriu podobnému zastaveniu paľby v Kórei v roku 1953, píše New York Times.

noviny, denníky, Pravda

Vyhlásenie šéfredaktorov a šéfredaktoriek k atentátu na Roberta Fica

16.05.2024 13:15

Odsudzujeme útok na premiéra Roberta Fica. Útok na Roberta Fica je útokom na nás všetkých. Je to cesta nenávisti, ktorá nemôže ovládať Slovensko.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Dôchodkyňa naletela podvodníkom a prišla o 15-tisíc. Policajti vyzývajú na obozretnosť

16.05.2024 12:51

Uverila falošnej advokátke a "legende" o dopravnej nehode dcéry, ktorá mala zraziť chlapca.

PREMIÉR: Návšteva Maďarska

V Moskve zneužívajú atentát na Fica na propagandu. Dokonca radia slovenským vyšetrovateľom pozrieť sa na Zelenského

16.05.2024 12:30

Nenávisť niektorých západných štátov a pomsta ukrajinských tajných služieb - tieto konšpiračné teórie sa šíria v Rusku o pozadí atentátu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2028400x
Priemerná čítanosť článkov: 4429x

Autor blogu

Kategórie