Založ si blog

USA už Rusko na Ukrajine porazili !

„USA už Rusko na Ukrajine porazili – nadišiel čas ukončiť tam americkú vojenskú angažovanosť. “ – Takto nejako by sa dal parafrázovať názor amerického analytika Daniela Davisa z periodika “ 19FortyFive“. Podľa Davisa už USA prostredníctvom ukrajinských vojakov ruskú armádu dosť oslabili. Navyše prostredníctvom sankcií, ktoré USA nariadili pre všetky štáty Západu, priviedli ruskú ekonomiku do depresívneho stavu. Cieľ stanovený tými, čo predstavujú americký „deep state“ bol splnený.

Pokračovať v boji s Ruskom a trvať na úplnom zničení ruskej armády a Ruska je podľa Davisa kontraproduktívne. Mohlo by to viesť nie/len/ ku zničeniu Ruska ale aj ku zničeniu USA. Spojené štáty americké by v prípade plnej vojny s Ruskom prestali existovať. Západná civilizácia by skončila v ohni termojadrovej katastrofy.

Nadišiel čas zastaviť priamu konfrontáciu s Ruskom. Nadišiel čas užívať si pár desaťročí sladké plody víťazstva, prejsť na iný menej horúci vzťah konfrontácie s Ruskom.

Viacerí analytici hovoria, že po odchode USA z Ukrajiny sa vzťahy USA-Rusko dostanú do polohy čohosi ako „Studená vojna 2.0.“ A za istých okolností -ak sa vyhrotí konflikt s Čínou alebo tretím svetom, by bolo možné prejsť aj k čomusi ako je obnova „strategického partnerstva USA a Ruska“.

-Toto by však mohlo prísť iba s výmenou vládnucej garnitúry tak v USA ako aj v Rusku. Možno po 5- tich, možno po 10-tich rokoch. Možno neskôr a možno oveľa skôr. Uvidíme.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Zrútenie diaľnice

V čínskej v provincii Kuang-tung sa zrútila diaľnica, zomrelo najmenej 19 ľudí

01.05.2024 09:18

Po kolapse 17,9-metrového úseku diaľnice spadlo dole 18 áut.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2013410x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie