Založ si blog

Chceli z neho urobiť „kajúcnika“…

Viktor Anatoljevič But je známy ruský podnikateľ, zakladateľ viacerých neštátnych leteckých spoločností. V minulosti ako agent FSB zabezpečoval zbrane pre viaceré ľavicové proti-americké odbojové skupiny. Najmä v Latinskej Amerike a Afrike. No tu a tam aj v Ázii.

Pri jednej z ciest do Ázie ho v Thajsku chytili a vydali do USA. Tam ho odsúdili ako „obchodníka so zbraňami“ na 25 rokov. Do Ruska sa dostal nedávno, v rámci výmeny špiónov o.i. aj „nevinnej americkej basketbalistky“ a agentky CIA Britney Grinnerovej. Tú v RF pre zmenu odsúdili „za drogy“. -Legendy bokom, išlo o rusko-americkú výmenu agentov.

Čo robí taký prezradený a prepustený agent tajnej služby ? Zvyčajne si užíva služobný dôchodok, píše memoáre, scenáre pre dobrodružné filmy a rozdáva interview. Viktor But naposledy v interview pre jedno ruské médium hovoril nielen o svojich napínavých dobrodružstvách, ale aj o tom, ako ho po zatknutí spracovávali americkí vyšetrovatelia. Žiadali od Buta svedectvá o tom, ako sa do akože obchodu so zbraňami zapojili špičky vládnucej ruskej elity-napríklad Šojgu, Lavrov …a áno, aj Putin. Žiadali ho však o to, aby svoje „úprimné svedectvá“ doplnil aj nejakými vecnými dôkazmi. CIA sa ponúkla, že mu s ich vyfabrikovaním pomôže. Ak by takúto rolu But prijal, mohol by si žiť v USA v exile, životom prominentného kajúcnika. Mal by sa podobne, ako sa má G.Rodčenkov, bývalý predseda ruskej antidopingovej agentúry RUSADA. Tento kajúcnik si v USA vraj žije ako prasa v žite. – Stačilo by, aby But verejne obvinil ruskú elitu z obchodu so zbraňami. Stačilo by mu k blahobytu stať sa kajúcnikom.

Americkí vyšetrovatelia okrem takéhoto sladkého medu ponúkali Butovi aj bič. Vyhrážali sa mu doživotným väzením bez možnosti prepustenia na slobodu. Vyhrážali sa, že uväznia a podrobia „nepríjemným“ výsluchom aj Butovu ženu. Skúšali všeličo. – Ibaže nepochodili. But bol na rozdiel od bývalého šéfa ruskej antidopingovej agentúry spolupracovníkom ruskej FSB. Bol na zatknutie, vyhrážky a väznenie trénovaný. Vedel, že ho RF v galibe nenechá a využije prvú príležitosť, aby ho s USA vymenila a vrátila do vlasti. A mal pravdu. Rusi ho neopustili a dnes je But opäť v Rusku.

Prečo o tom píšem ? Lebo mi to pripomína techniky práce s kajúcnikmi v jednej nemenovanej krajine medzi Dunajom a Tatrami. V tejto krajine sa však už vyšetrovateľom a kajúcnikom ich zlaté časy krátia. Ešte 8 mesiacov a šlus. Čas na „doriešenie opozície“ sa síce vďaka nezmyselne dlhému termínu predčasných volieb zmenšuje, no i tak sa ešte toho dá stihnúť dosť a dosť.

Takže – do roboty, lipšici, mikulcovia, vagovičovci, hamranovci…V najhoršom prípade vás vaši tútori za kohosi zamenia…

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018789x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie