Založ si blog

NATO verí Putinovi

Zdá sa, že nikto na svete tak veľmi neverí mierovým úmyslom Putina ako politickí a vojenskí stratégovia Západu. Ak by to tak nebolo, nikdy nedovolia Zelenského banderovcom zaútočiť na územie medzinárodne uznaného Ruska. Prečo ? Lebo obrana takýchto ruských teritórií je zakotvená v ruskej ústave a z nej vyplývajúcej obrany celistvosti RF všetkými prostriedkami. Podľa platnej ruskej jadrovej doktríny mali OS RF odpovedať na útok Ukrajiny nie iba konvenčnými ale predovšetkým taktickými jadrovými zbraňami.

Hranice RF nie sú všade chránené masívnymi pozemnými a leteckými základňami. Niet na to ani ľudské, ani materiálne zdroje. „Výhodou“ jadrovej superveľmoci akou je Rusko je aplikácia jadrovej obrany-práve na tých miestach kde by bolo držanie veľkých vojenských posádok neefektívne. Tak je to aj v oblastiach relatívne blízko k Moskve: Kursku, Brajnsku a apod.

Banderovský útok na Kursk a i. poskytol OS RF všetky medzinárodnoprávne dôvody na okamžité použitie taktických jadrových zbraní. Charakter terénu a hustota civilného obyvateľstva by tu nebol prekážkou. Napriek tomu, – Rusko na banderovský vpád do Ruska jadrovými zbraňami nereagovalo. Použilo štandardné pohraničné vojsko a dostupné posily z ostatných zložiek OS RF. V Moskve zrejme usúdili, že aj keď dlhšou cestou, vyženú banderovcov z Kurska aj klasickými metódami. Zdá sa, že to už funguje, lebo podľa vyjadrenia gen.plk. Djumina, ktorého Putin poveril vyčistením pohraničia sa takmer polovica obsadeného územia už vrátila do ruských rúk. Jediným „úspechom“ banderovcov je obsadenie ropných a a plynových rozvodní pri mestečku Sudža. Mesto samotné však je v rukách Ruska.

Putin sa znovu zachoval podľa podľa predstáv Západu. Čiže ako mierotvorca. Nedal sa vyprovokovať k rýchlej a účinnej jadrovej odvete tam, kde to ZATIAĽ nebolo nevyhnutné. Putin tak urobil nie iba preto, lebo kurská jadrová zápalka by rozhorela konečnú termonukleárnu katastrofu ľudstva, ale aj preto, aby mohol ďalej rozvíjať svoju predstavu špeciálnej operácie proti UA: postupnú denacifikáciu a demilitarizáciu Ukrajiny a obnovu hraníc ruskojazyčných oblastí UA. Putin nereagoval na Zelenského vojensky nezmyselnú propagandistickú akciu stiahnutím jednotiek z tých častí frontu, kde OS RF postupujú /Časov Jar, Nový Jork, Kupjansk a pod. Médiá na Západe sú plné táranín o tom, ako Ukrajinci prenikajú do RF ako nôž do masla. Píšu o „veľkej hanbe“ pre hru RF na superveľmoc. Nech si píšu, čo len chcú. O dva tri dni napíšu novú hlúposť ale reálny život pôjde ďalej.

Na ukrajinskom fronte to znamená, že OS RF ďalej /hoci v tieni záujmu západných médií/ postupujú. Tempom 1-2 osád za deň, ale postupujú. Jediné, čoho je škoda, sú tie tisícky mladých Ukrajincov, čo na „kurskej operácii“ prišli o život resp. škoda utrpenia tých, čo zakopaní v lesíkoch čakajú na posily z Kyjeva. Čakajú a umierajú márne. Nie za slávu Ukrajiny ale za morbídne stratégie jedného prezidentského samozvanca.

Západ vsadil na starého dobrého Putina. Uveril, že ruský prezident len tak za nič pre nič nukleárnu vojnu nezačne. Putin NATO nesklamal. Ďalej pokračuje ako začal. V pomalej opotrebovacej vojne. Vo vojne, ktorá mimochodom vyhovuje aj vojensko-priemyselnému komplexu na Západe.

Ako padne Pokrovsk /Krasnoarmejsk/ ?

02.09.2024

Že Pokrovsk padne, o tom dnes medzi vojenskými analytikmi pochybuje málokto. Dokonca sa vie, že by mal padnúť v priebehu tohto mesiaca /v septembri/. Usudzuje tak aj americký ISW. Ako však padne , o tom sa medzi odborníkmi stále iba nezáväzne uvažuje. V hre sú dve základné možnosti: 1/ organizované stiahnutie sa na vopred pripravené obranné pozície za Pokrovskom; formálny [...]

Zelenskij na ceste do Moskvy ?

19.08.2024

Podľa toho, čo sa píše a aké obrázky „horiacich mostov“ sa publikujú v „našich“ médiách to tak vyzerá. Americký ISW podporuje informácie údajmi o prieniku jednotiek na prieskum bojom do hlbky až 10 km od hraníc Ruska. Špeciálne komandá SBU obsadili dokonca energetické zariadenie v 4 tisícovom mestečku Sudža. Ukrajinskí analytici smelo odhaľujú [...]

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Friedrich Schorlemmer

Zomrel východonemecký aktivista Schorlemmer, kritizoval aj okupáciu Československa

10.09.2024 22:19

Teológ je označovaný za jedného z najhlasnejších kritikov komunistického režimu v NDR.

Polizei

Budapešť strážia rakúski aj nemeckí policajti. Sú ich tam desiatky

10.09.2024 21:36

V súlade s maďarskou legislatívou hliadkujú výhradne spoločne s miestnymi policajtmi.

úhrny zrážok

Rúti sa sem extrémne počasie, na hlavu sa nám vylejú stovky litrov vody. Hrozí tisícročná povodeň?

10.09.2024 20:35

Meteorologické modely predpovedajú, že strednú Európu zasiahnu koncom týždňa zrážky, aké tu roky neboli. Nemci hovoria o tisícročnej povodni.

Pásmo Gazy / Jenin /

Galant: Izrael je blízko k dokončeniu misie v Gaze, ťažisko sa presúva na sever

10.09.2024 20:26

Na severe sa Izrael naďalej ostreľuje s libanonským hnutím Hizballáh.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 474
Celková čítanosť: 2130235x
Priemerná čítanosť článkov: 4494x

Autor blogu

Kategórie