Založ si blog

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, v čase, keď sa v ňom zvyčajne konajú dôležité porady vedenia. Informáciu prinieslo viacero ukrajinských a ruských zdrojov, napr. ukrajinský kanál Legitimny.

Časť riadiaceho centra bola v budove SBU/GRU. Časť bola v bunkroch pod detskou nemocnicou a časť dokonca „ordinovala“ priamo v nemocnici. Napriek zložitosti tejto konštelácie bol raketový úder taký presný, že pri ňom nezahynuli žiadni detskí pacienti.

Ukrajinské CIPSO /stredisko informačných a psychologických operácií/ nariadilo vládnym médiám, aby na UA a v zahraničí nepísali o cieli útoku-riadiacom centre GRU, ale iba o zásahu na detskú nemocnicu. Čo i len trochu zorientovaná verejnosť však vie, že Ukrajinci svoje strategické inštitúcie dlhodobo umiestňujú buď priamo v zdravotníckych a školských zariadeniach alebo tesne vedľa nich. Prípadný ruský nálet na vojenské ciele sa potom dá označiť za cielený útok na výsostne civilný objekt.

Dnes je útoku zlých Rusov na dobrú ukrajinskú nemocnicu plný mediálny priestor UA. Zámerom je zvýšiť hnev ukrajinských frontových vojakov voči Rusom a zlepšiť upadajúcu bojovú morálku OS UA. Rozpitvávať „zločinný nálet“ je výhodné tiež pre ukrajinské zázemie-občania UA sa aspoň menej sústredia na každodennú korupciu, rast cien a chudoby obyvateľstva. „Beštialita“ útoku Rusov na detskú nemocnicu pomôže aj pri menej bolestnom nástupe mužov do totálnej vojnovej mobilizácie. Pomôže napokon aj pri ľahšom presadzovaní protiruskej politiky NATO na chystanom stretnutí v USA.

Informácie o „brutalite“ Rusov útočiacich na ukrajinské detské nemocnice prenikli aj do hajlajtov našich médií. Skúsení čitatelia, poslucháči a diváci v nich ľahko odhalia úmyselnú mediálnu manipuláciu. Tým ostatným, ktorí západnej mediálnej mašinérii naivne skočia na „špek“, odporúčam konfrontovať veci trebárs s informáciami médií mimo krajín EU a NATO. Odporúčam im, aby pri konečnom hodnotení veci brali do úvahy aj vlastný zdravý sedliacky rozum.

Zveličovanie ruských útokov na akože civilné ciele na UA sa pred summitmi NATO stalo ZÁKONITÉ. Pred každou schôdzkou NATO zlí Rusi zaútočia buď na školu, alebo na supermarket či na nemocnicu. Tak je to aj teraz. Takéto útoky na úradovne GRU sa dejú na týždennej báze. Píše sa však o nich -aj to prekrútene – ale iba pred schôdzkami NATO. Vtedy sa z desiatok mŕtvych a ranených vojakov UA a špecialistov zo Západu urobia „deti“. – Kyjev je majster informačnej vojny. Aspoň v niečom je lepší, než Moskva. Propaganda však žiadnu vojnu nikdy nevyhrala. Nepodarí sa jej to ani teraz.

Izrael dostáva od Hizboly tak trochu „na frak“

04.10.2024

Podobne ako v prípade súčasných vojenských operácií Ukrajiny, aj v prípade vojny Izraela proti Libanonu sú na naše médiá jednostranne orientované na úspechy Kyjeva resp. Tel Avivu. Je to čudné, najmä v prípade Libanonu, pretože na rozdiel od vzťahov so súčasnou RF nemá SR s Libanonom žiadne konfliktné záujmové zóny. Hizballáh je síce označovaný za [...]

Ruská protiofenzíva pri Kursku začala

11.09.2024

V stredu začali ruské ozbrojené sily pomerne rozsiahlu protiofenzívu na kurskom fronte. Hlavné slovo v protiofenzíve má 155. gardová námorná brigáda tichomorskej flotily. V postupe vpred ju podporujú výsadkári 51, výsadkového pluku. Za pár hodín dokázali vyhnať Ukrajincov z dedín Bajkovo, Vnezapnoje, Viktorovka, Gordejevka, Snagost. V priebehu 12 hodín sa na fronte začali [...]

Ako padne Pokrovsk /Krasnoarmejsk/ ?

02.09.2024

Že Pokrovsk padne, o tom dnes medzi vojenskými analytikmi pochybuje málokto. Dokonca sa vie, že by mal padnúť v priebehu tohto mesiaca /v septembri/. Usudzuje tak aj americký ISW. Ako však padne , o tom sa medzi odborníkmi stále iba nezáväzne uvažuje. V hre sú dve základné možnosti: 1/ organizované stiahnutie sa na vopred pripravené obranné pozície za Pokrovskom; formálny [...]

Sweden Climate Protest

Aktivistku Thunbergovú zadržali na klimatickom proteste v Bruseli

06.10.2024 18:53

Švédsku aktivistku zadržali spolu s ďalšími vyše 100 protestujúcimi.

Chaldíja

Izraelské letectvo zaútočilo v sýrskom meste Homs na autá s humanitárnou pomocou

06.10.2024 17:53

Tri nákladné vozidlá s humanitárnou pomocou boli zaparkované blízko továrne na výrobu iránskych automobilov.

Izrael Gaza operácia rukojemníci záchrana vyslobodenie

Po útoku na juhu Izraela zomrela žena, desať ľudí je ranených, strelec mŕtvy

06.10.2024 17:33

Došlo k tomu iba deň pred prvým výročím začiatku vojny medzi militantným hnutím Hamas a Izraelom.

SR NRSR 19.schôdza 15.deň konsolidácia BAX

Konsolidácia bude pokračovať aj v ďalších rokoch, uviedol Kamenický. Viskupič žiadal opatrenia na pomoc občanom

06.10.2024 17:15

Obaja sa zhodli, že nový minister zdravotníctva by mal byť odborník a krízový manažér.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 476
Celková čítanosť: 2147677x
Priemerná čítanosť článkov: 4512x

Autor blogu

Kategórie