Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20. apríla 2024, trikopce, Nezaradené

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver.

V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú USA na naplnenie svojich vlastných armádnych skladov potom, čo z nich zbrane a muníciu odoslali na Ukrajinu.

13,8 mld dolárov sa použije na nákup nových zbraní pre Ukrajinu. – Skutočnú vojenskú pomoc bude predstavovať iba táto suma. Zbrane zabezpečované z nej sa na Ukrajinu budú dostávať postupne v 2024-2025 roku. . Väčšinu z nich bude totiž ešte potrebné vyrobiť.

11,3 mld dolárov použijú USA na financovanie aktivít nie ukrajinskej ale americkej armády na Ukrajine / výcvik personálu ukrajinských síl americkými inštruktormi, úhrada nákladov na americké základne na Ukrajine, v Poľsku, Rumunsku, Bulharsku…, špionážne a navádzacie satelity, prostriedky elektronického boja, platy pre amerických operátorov amerických rakiet, artilérie, rozviedka a pod./.

No a naostatok sa 7,8 mld dolárov použije na podporu ukrajinskej ekonomiky /poradenstvo amerických ekonomických poradcov, asistencia pri privatizácii ukrajinského majetku, preverovanie efektívnosti míňania amerických peňazí ukrajinskými úradmi, boj s ukrajinskou korupciou a i./ a zvyšok bude deponovaný v USA ako rezerva.

Suma sumárum, Ukrajinci dostanú na zbrane asi pätinu až štvrtinu z americkej pomoci. Drvivú väčšinu použijú na nákup zbraní a munície z USA. Niečo viac ako devätina sa použije na pomoc ukrajinskej ekonomike -ale tak, že z nej budú platení kadejakí americkí konzultanti a supervízori. Jednoducho povedané, Ukrajina bude iba zámienkou, aby sa doláre z amerického rozpočtu dostali k Američanom podnikajúcim v zbrojárstve alebo v ekonomickom poradenstve.

Dolárová pomoc USA pre Ukrajinu prispeje k zbohatnutiu niektorých ľudí v USA ale v konečnom dôsledku aj ku ešte intenzívnejšiemu utrpeniu ľudu Ukrajiny. Aj vďaka pomoci USA zomrú alebo sa zmrzačia na fronte ďalšie tisíce Ukrajincov. Škoda.