Putin vyhral

18. marca 2024, trikopce, Nezaradené

Nie je to správa z frontu. Napriek tomu je to vojnová správa. Putin včera vyhral svoju vojnu so Západom. Pri účasti 73% voličov získal 87% hlasov. Na Kryme, ktorý je vraj podľa Západu súčasťou Ukrajiny, získal Putin 93%. V Moskve, ktorá je oddávna centrom ruských „liberálov“ Putin získal 85% hlasov. Putin jednoducho vyhral na všetkých frontoch, vyhral na celej čiare.

Prečo o tom takto píšem a dávam to do spojitosti s reálnymi vojnovými udalosťami ? Nuž preto, že od marca 2022, keď sa vojna Ukrajiny s Ruskom skončila príchodom OS RF na predmestia Kyjeva a Charkova, keď Ukrajina svoj boj fakticky prehrala, začala sa po známej návšteve Borisa Johnsona v Kyjeve tá súčasná vojna. Vojna Západu proti Rusku. Vojna svetov, vojna ktorá zúri dodnes a ktorá každú chvíľu može prerásť do totálnej konfrontácie, do jadrovej katastrofy a do konca civilizácie na Zemi.

Zmyslom vojny Západu proti Rusku bolo využiť ukrajinský konflikt na definitívne dorazenie Ruska, na dokončenie toho, čo Západ začal rozrumením ZSSR. V 2022 Západ začal demontáž „kolosu na hlinených nohách“, ako Rusko od čias Bismarcka a Hitlera nazýval. Západ sa nazdal, že za pomoci najmodernejších zbraní Západu a za pomoci sfašizovaných neobanderovcov a najmä za pomoci vražedných sankcií spôsobí v Rusku masový defetizmus, rozbroje, hlad. Západ sa nazdal, že v týchto podmienkach najprv padne nenávidená Putinova vláda v Kremli a následne sa na Ruská federácia rozpadne na spleť separatistických regionov. Tie by už potom Západ nemal problém pochytať do chamtivých rúk ako bezmocné šteniatka po zabití matky-medvedice.

Prvým krokom v tomto pláne bola / a je/ tvorba situácie, ktorá by viedla k vzbure proti Putinovi. Od marca 2022 sa vlastne na sankčnom fronte a tiež na skutočnom vojnovom fronte na Ukrajine bojovalo hlavne o pád Putina. Politické, ekonomické, finančné, obchodné a samozrejme vojenské a ideologické nástroje Západu boli nasadené na to, aby sa ruskému ľudu Putin sprotivili, aby ho ľud začal obviňovať zo vzniku diskomfortu, z frustrácie, z biedy.

Západ dráždil ruský ľud proti Putinovi tým, že mu zobral hamburgery, coca colu, kabelky Vuiton, mercedesy, visa karty, športové úspechy RF na majstrovstvách sveta a OH, konzumné seriály v televízii…Západ nasadil proti ruskému ľudu stovky dronov, miesto /neúspešných/ bojov na fronte začal ruský ľud terorizovať útokmi proti civilným objektom v tyle. Denne v prihraničných oblastiach Ruska /ale aj hlbšie na území RF/ umierajú po zásahu diverzantov a útokoch dronov nevinní neozbrojení ľudia…

-Pomohlo to ? NEPOMOHLO. Ruský ľud je stáročiami nepriateľských agresií príliš skúsený na to, aby nevedel, že v situácii nebezpečnej pre národ a krajinu sa treba úzko pritlačiť k vedeniu krajiny, ku svojmu vodcovi. Po tlaku z vonka sa azda všade na svete režimy rozpadajú zvnútra. Ľudia sa vrhajú na vodcov, čo ich sklamali. V Rusku ale nie. V Rusku to tak nefunguje. V Rusku tlak zvonku spôsobuje pravý opak. Ruský ľud sa pod tlakom zvonku zjednocuje, spevňuje, tvrdne -až napokon víťazí…Aspoň tak, ako sa to včera podarilo Putinovi.

Z Putina a jeho Ruska je od včerajška železobetónový obrovský monolit. Asi s ním my -členovia NATO a EU v dohľadnom čase nepohneme. Zostávajú nám dve možnosti: buď sa vydať cestou kadejakých mini-MACRONov a pokúsiť zničiť ho termonukleárnym výbuchom – s istotou, že pri tom výbuchu aj my zahynieme, – alebo ten monolit na východe nášho kontinentu akceptovať ako prirodzenú súčasť nášho sveta. Ako prírodný fakt, s ktorým sa dá vzájomne výhodne interagovať a posúvať ľudstvo k lepšiemu, -či už budeme žiť na Západ alebo na Východ od tohto monolitu.

Akceptácia toho, čo nie sme schopní zmeniť, je súčasťou slobody, je súčasťou spokojného života alebo aspoň znesiteľného žitia na Zemi.