Založ si blog

Bielu vlajku Kyjevu navrhol pápež, nie ROBERT FICO ! Vystúpia USA z NATO ?

The Telegraph sa vrátil k téme, ako budú vyzerať USA a svet potom, čo sa do Bieleho domu vráti D.Trump. Inšpirovali sa plánom D.Trumpa zvolať na jún 2025 „zásadnú konferenciu“ NATO na najvyššej úrovni. The Telegraph usudzujú, že v agende konferencie môže byť aj otázka zotrvania USA v NATO resp. jej zásadná prestavba.

Správou dňa je dnes vyhlásenie pápeža Františka urobené v rozhovore pre švajčiarsku televíziu RSI. Podľa pápeža by v dôsledku vývoja na fronte mala mať Ukrajina odvahu vyvesiť bielu zástavu a začať s Tuskom vyjednávať o mieri. Aj keď je pápež František trochu extravagantný. pápežský úrad máva tradične dobré zahraničnopolitické informácie. Preto by svet nemal brať pápežovu výzvu na ľahkú váhu.

Test FICOM:

-Čo by sa stalo, keby vyvesiť bielu vlajku nenavrhol Zelenskému pápež František – ale slovenský predseda vlády Robert Fico ? Predpokladám, že by nás do 24 hodín obsadili spojené vojská Francúzska, Česka, Poľska, Holandska a pobaltských krajín.

Som zvedavý, či sa teraz Česi a Poliaci a najmä „naša“ zradcovská opozícia ospravedlní R.Ficovi za nadávky, ktoré sa Ficovi ušli iba preto, že hovorí o nemožnosti výhry Ukrajiny na bojovom poli a žiada okamžité prímerie. Slaboduchí politici ako Grohling, Šimečka, Kolíková, Naď, Krupa , -dokonca aj KDH, – však budú postoje USA a Vatikánu ignorovať a naďalej budú Ficovi „radiť“, že ak chce mier, nech poprosí Putina o odsun OS RF z UA. Ďalej budú ako malé sprostučké detičky navrhovať Putinovi, -nech odvolá svoje vojská z vojny, ktorú už Rusi podľa všetkých súdnych ľudí jasne vyhrali….

Macronovo Francúzsko na rozdiel od Vatikánu má o situácii na Ukrajine asi veľmi zlé informácie. Ďalej sa totiž snaží hľadať a zliepať alianciu štátov, ochotných vyslať na Ukrajinu svojich vojakov. M.Kotleba za týmto sebavražedným správaním Macrona vidí to, že Macron nemá deti. A že mu je teda ľahko riadiť sa heslom „aprés moi, le déluge“ /po mne potopa/.

Ruská federácia požiadala OSN, aby sa 22.marca uskutočnilo zasadnutie BR OSN. Podľa D.Poljanského, zástupcu stáleho predstaviteľa RF v OSN by sa mali prerokovať správy o spomenutom zámere Francúzska a niektorých členských krajín NATO vyslať svojich vojakov na bilaterálnej, poradcovskej či inej báze na Ukrajinu. RF zdôrazňuje, že akékoľvek zapojenie vojakov z krajín NATO do útokov na OS RF bude odrazené odvetnými útokmi na miesta, odkiaľ útoky na RF prišli. Teda aj útokmi na ciele napr. v Poľsku, Francúzsku, Pobaltí, či inde v Európe a vo svete.

Ruskí sociológovia uverejnili dnes výsledky prieskumu akceptácie obsadenia niektorých miest Ukrajiny ruskými ozbrojenými silami. Podľa týchto výsledkov v prípade Ľvova počet Rusov, ktorí by Ľvov nechceli obsadiť mierne prevažuje nad tými, čo by ho obsadili / 45 resp. 43%/. V prípade Kyjeva je 74% Rusov za jeho obsadenie. V prípade Charkova je to 83% a v prípade Odessy až 84% je za to, aby ju OS RF obsadili.

Ďalekosiahle zámery tohto typu trochu kontrastujú s poklesom aktivity frontov na Donbase a rastom počtu ukrajinských protiútokov. O poklese dynamiky ruského postupu píše už aj NYT. Rusi sa dostali k územiam s mohutnými mínovými poľami a ich deaktivovanie si vyžaduje čas.

Intenzívne boje prebiehajú bez väčších územných ziskov v Rabotine, Verbovom a Ternach. OS RF hlásia opätovné úplné ovládnutie Tonenkoje. Istý pokrok Rusi ohlásili pri Semjonovke a Novomichalovke. Po útoku od obce Neveľskoje sa rysuje obkľúčenie silnej ukrajinskej posádky v mestečku Krasnogorovka.

Rusom sa včera v strednej časti 13 km od Pokrovska a 50 km od frontu hyperzvukovou raketou Iskander podarilo zničiť naraz dva protilietadlové komplexy Patriot. Ukrajinci na druhej strane uskutočnili masový dronový útok na rôzne lokality na území Ruska. Zasiahli o.i., sklad PHM v Kurskej oblasti.

Bývalý hlavný veliteľ OS UA Zalužnij sa oficiálne stal veľvyslancom Ukrajiny vo Veľkej Británii. Nie je to prekvapenie, lebo toto jeho využitie Zelenskij avizoval už v čase, keď sa do sveta dostala správa o Zalužného odvolaní z veliteľaského postu. Čo je ale prekvapujúce, ba dokonca bizarné, je zdôvodnenie Zalužného odchodu z armády do diplomacie, teda do civilu. Ukrajinské úrady oznámili, že sa Zalužnij stal vojnový invalid. Že jednoducho stratil spôsobilosť slúžiť v armáde…

-Ktovie, koľko invalidov s menej zvučnými menami však napriek svojim hendikepom v OS UA zostalo. Hja, hodiť sa maród to nie je len tak. To hocikto len tak nedokáže. Na to treba dôvtip generála.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018665x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie