Založ si blog

Zelenskij takmer zasiahnutý pri Odesse. Aktualizované správy z frontu

K tomu, čo bolo známe doobeda dopĺňam iba heslovite nové informácie:

  • Grécke periodikum Prototerma, ale aj zdroje z okolia gréckeho premiéra Mitsotakisa oznámili, že počas pobytu Zelenského a Mitsotakisa v Odesse iba pár desiatok metrov od vládnych kolón došlo k zásahu zo vzduchu. Údajne sa však nikomu z vlády nič nestalo. Uvádzajú sa ale obete z radov vojakov a zasahujúcich príslušníkov polície. Zelenskij podozrivo ochotne potvrdil incident s tým, že počas prehliadky prístavu na pozadí bolo počuť sirény a výbuchy. Ruskí analytici však upozorňujú, že môže ísť o inscenáciu pripravenú nie Rusmi ale ukrajinskou tajnou službou CIPSO-SBU. Cieľom by bol tlak na Grécko, aby Ukrajine pomáhala zbraňami, muníciou a peňazmi viac ako doposiaľ.
  • V stredu ráno /6.3./ uverejnil GŠ OS RF informáciu a video, ktoré dokazujú, že starý sovietsky tank T-72 B3 zničil americký tank Abrams, Ruská tank zničil Abramsa hneď prvým výstrelom.
  • Ruské ozbrojené sily sa zmocnili celej dediny Krasnoje.
  • Na Ukrajine sa začal súdny proces s ukrajinským kňazom, ktorý nazval banderovcov z pluku Azov „nacistami“.
  • Ministerstvo obrany RF oficiálne potvrdilo, že prvýkrát od začiatku konfliktu na Ukrajine sa OS RF podarilo zostreliť najmodernejšiu francúzsku kĺzavú bombu zvanú „French Hammer“. Bomba zhotovená na báze umelej inteligencie bola pred zasiahnutím cieľa zlikvidovaná neďaleko avdejevskej koksovne.
  • V meste Kremenčug odstránili pamätné tabule venované rodákom mesta- príslušníkom Čerenej armády, ktorí padli v boji s Nemcami.
  • Bývalý vojenský poradca ex-prezidenta Ukrajiny Kučmu O.Soskin zhrnul svoju kritickú analýzu vládnutia V.Zelenského do stručného „Front je zo strany OS UA na pokraji totálneho zrútenia“. Zelenskij ide od porážky k porážke a podmienky na mierové rokovanie tak neustále iba zhoršuje. Bývalý poslanec ukrajinského parlamentu S.Mosejčuk potvrdil, že sa v Kyjeve intenzívne budujú obranné línie najmä na sever od centra Kyjeva. Očakáva sa, že Rusi zrealizujú veľkú ofenzívu buď smerom na Odessu alebo smerom na Kyjev. Ukrajincom podľa Mosejčuka zvoní budíček…

Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Mocenský vývoj sveta v [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

SR Bratislava EÚ referendum Dzurinda oslavy

20 rokov v Európskej únii. Brusel nám pozerá na prsty, ale to je dobre

01.05.2024 09:00

Malý štát v srdci Európy začal pred dvadsiatimi rokmi nie len cestu za svojou prvou Superstar, ale vykročil aj za svojou európskou identitou.

pivo, pivovary

Strana piva môže byť v rakúskom parlamente, rekordne jej rastú preferencie

01.05.2024 08:37

Stranu piva používajúcu aj skratku BIER (pivo) založil v roku 2015 v podstate zo žartu lekár a punkrockový hudobník.

Robert Fico na nočnej zmene

Fico absolvoval nočnú zmenu: Klobúk dole pred všetkými zamestnancami

01.05.2024 08:24

Predseda vlády Robert Fico oslávil 1. máj prácou a absolvoval nočnú zmenu z utorka na stredu s pracovníkmi závodu ZKW Slovakia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2013172x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie