Založ si blog

Rozprávky o akejsi ruskej lodi nezdar banderovcov na fronte nezakryjú

Na verejných budovách a administratívnej budove podniku Koksochim v Avdejevke už veje ruská zástava. Banderovci ustupujú. Nuž a keď sa banderovcom na fronte nedarí, začnú ich dezinformátori do médií púšťať rozprávky. Napríklad rozprávky o akýchsi potopených ruských lodiach či o zázračných ukrajinských snajperoch, čo zastrelia každého, na koho namieria.

Banderovcom sa nedarí. Preto už štvrtý deň v médiách čítame o akejsi lodi „Cézar“, čo vraj bola potopená. Vrcholom dnešných lží je hoax z vraj „ruských“ zdrojov. Ukrajinskou tajnou službou nasadení nastrčenci na ruských sociálnych sieťach oznámili, že vraj v súvislosti s potopením akejsi lode došlo k personálnej zmene na čele Čiernomorskej flotily. Neskutočné klamstvo. Žiadna rozprávka o potopenej lodi o ničom v ČF nerozhoduje. Personálne zmeny v OS RF boli, sú a budú. Nikdy však nie ako reakcia na hoaxy z Kyjeva. Darmo o tom -bohužiaľ aj „naši“ novinári popíšu hoci aj celé romány.

Naši novinári sú už takí. Napíšu, čo im ukrajinská tajná služba SBU podstrčí. A nenapíšu o tom, čo im SBÚ zakáže. Nenapíšu napr. ani slovo o likvidácii takmer celej brigády /1700 vojakov/ na cvičebnom ukrajinskom polygóne . Nič sa o tom nedozvieme. No a miesto informácií o ústupe banderovcov z Avdejevky sa dozvedáme o „dynamických“ pohyboch na fronte. Asi tak dynamických, aké boli pohyby východného frontu tesne pred oslobodením Berlína Červenou armádou.

V rámci frontovej „dynamiky“ ruské oddiely rozrezali mesto Avdejevka na dve časti a teraz obe vrecká postupne uťahujú. V rámci frontovej „dynamiky“ Ukrajinci evakuovali svoje predmostie Krinki. V rámci „dynamiky“ po nociach evakuujú z Charkova a Nikolajeva rodiny miestnych ukrajinských hodnostárov a vládne úrady v Kyjeve pripravujú na presun do Ľvova.

„Dynamicky“ sa vyvíja aj medzinárodná situácia. Podľa The Financial Times Maďarsko opäť signalizovalo použitie veta v prípade prijatia ďalšieho, už 13.balíka sankcií EU proti Rusku. Najväčšia „dynamika“ súvisiaca s budúcnosťou Ukrajiny sa dnes ale neodohráva v Moskve či v Kyjeve. Podľa The Washington Post sa dynamické dianie okolo Ukrajiny odohráva v americkom Kongrese. To je a bude pre osudy Kyjeva určujúce.

Pre posledné zvyšky obyvateľov Avdejevky je „dynamické“ to, že konečne vidia na tankoch, čo idú popri ich domoch – ruské zástavy. Na internete vidieť starčekov, čo vyliezajú z pivníc, kam ich banderovci zahnali a plačú pri pohľade na bielo-modro-červené zástavy. Obdobie druhej polovice februára sa niekedy nazýva predjarie. Áno, neraz je to obdobie veľmi, veľmi dynamické.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2013901x
Priemerná čítanosť článkov: 4416x

Autor blogu

Kategórie