Založ si blog

Ultimátum pre Avdejevku: čo sa na „pravdivý“ portál nezmestilo

Dnes sa tu na tento veľmi „pravdivý“ portál nezmestilo viacero dôležitých vecí. Napríklad:

  • Zatiaľ nepotvrdená informácia: Ukrajinci sa údajne bez boja vzdali maličkého predmostia „Krinki“ na ľavom brehu Dnepra. Toto predmostie držal Kyjev z prestížnych dôvodov za cenu tisícov obetí. Jeho strategická či taktická hodnota bola nulová. Bolo by preto logické, keby sa ho Syrskij zriekol ako čisto politického luxusu. Spresnenie tejto informácie má prísť zajtra, keď majú opustené zrúcaniny dedinky Krinki prehliadnuť ruskí prieskumníci a odmínovači.
  • Ukrajinskí velitelia dnes v Avdejevke dostali od Rusov ultimátum, aby opustili kotol pár hodín pred jeho nepriepustným uzavretím. Ukrajinská vojenská rozviedka vie, že jej armáda je bez spojenia, zabezpečujúceho prísun munície a proviantu, bez odvozu ranených a rotácie vojsk. Ukrajinská armáda vie, že silné ruské tankové jednotky onedlho kotol či „vrece“ uzavrú. Rozhodnutie o kapitulácii a odsune ukrajinských síl z Avdejevky do tyla však nemôžu prijať dôstojníci na fronte ale hlavné velenie Zelenského a spol. Čomu dá Zelenskij prednosť: zbytočnému krviprelievaniu alebo čestnému ústupu ?
  • Podľa prieskumu verejnej mienky agentúry Forsa pre nemecké televízie RTL a n-tv až 64% Nemcov neverí vo víťazstvo Ukrajiny v jej vojne proti Rusku a naopak, víťazstvo Ruska považuje za isté. Podobný postoj zaujal vo vysielaní tv Das Erste aj redaktor novín Die Welt S. Aust.
  • Údajné zničenie dopravnej lode Čiernomorskej flotily je podľa MO RF hoax. Pri dronovom útoku boli všetky ukrajinské letecké objekty zničené. Úlomky jedného zostreleného dronu spôsobili na jednej dopravnej lodi isté, prakticky minimálne škody a loď pokračovala v plnení svojich každodenných úloh.
  • Počet obetí útoku ruských rakiet Iskander na cvičný polygón ukrajinskej armády neďaleko Selidova stúpol z pôvodných odhadov 500 až 1500 na 1700 mŕtvych a ranených. Prakticky bola zničená celá brigáda brancov, chystajúca sa odísť na pomoc obliehanej Avdejevke.
  • Na zaporožskom úseku frontu, asi 4 km od frontovej línie, bol zostrelený ukrajinský vrtuľník MI-24. Všetci vojaci na jeho palube /8-členný výsadok plus piloti/ zahynuli.
  • Pri analýze striel HIMARS, ktoré poškodili nemocnicu v Kremennej a zabili 3 civilistov sa zistilo, že strely od firmy Woodward Co. boli pôvodne určené pre izraelskú armádu. Izraelskí „hrdinovia“ už asi v Gaze ukončili svoju krvavú misiu a tak sa nimi nevyužitá munícia teraz presúva na Ukrajinu.
  • Ruský minister zahraničia S.Lavrov odlieta na zahraničné turné po spriatelených krajinách Latinskej Ameriky. Navštívi Kubu, Venezuelu a Brazíliu. Jedným z bodov jeho agendy bude aj trvalejšia dislokácia ruských vojenských plavidiel a ruských lietadiel na území týchto troch štátov. Paraguaj nie je v Lavrovom itinerári. Zato však 25.marca prídu do Moskvy futbalisti Paraguaja, aby s Ruskom zohrali oficiálny priateľský futbalový zápas.
  • Hlavný poradca kancelárie prezidenta Ukrajiny Zelenského – Michail Podoljak priznal, že jeho brat žije a pracuje v Rusku. V Rusku žije aj mnoho ďalších členov jeho rodiny. Informáciu, že Podoljakov ruský brat je plukovníkov ruskej tajnej služby FSB, ukrajinský Podoljak nevedel ani potvrdiť a ani vyvrátiť. Vraj s ním už dlhí čas nie je v žiadnom kontakte.
  • V ruských analytických kruhoch sa vedie živá diskusia, či vyhlásenie nového šéfa ukrajinských ozbrojených síl Syrského o prechode OS UA do strategickej obrany je alebo nie je pasca. Niektorí hovoria, že Syrskij iba povedal pravdu-jeho vojaci nie sú ani počtom, ani materiálne a ani morálne pripravení na nejakú veľkú ofenzívu v 2024. Iní analytici si myslia opak. Syrskij ako absolvent sovietskych dôstojníckych škôl údajne miluje nepríjemné prekvapenia pre svojich nepriateľov. Čím viac sa Syrskij bude venovať obrannej rétorike, tým skôr z ukrajinskej strany príde veľká a neočakávaná nová protiofenzíva.

Ak by mal niekto chuť prečítať si viac, stačí si tu kliknúť na „Ďalšie články tohto blogera.“

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie. Avizovala nové benefity od poisťovní, možno aj na zuby

04.05.2024 14:30, aktualizované: 15:07

Rezort zdravotníctva podľa nej neprevzala v dobrom stave po minulej vláde.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2017711x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie