Založ si blog

Pád Avdejevky otázkou hodín ? Ukrajinská odpoveď: 28 zavraždených v pekárni: 20 mužov, 7 žien, 1 dieťa

Ukrajinskí vojenskí analytici napr. Andrej Caplienko dnes napísali, že Avdejevku čaká osud Arťomovska. Mestu hrozí dobytie Rusmi. Rusi sa cez štvrť novej výstavby a cez areál kameňolomu dostali iba pár sto metrov od hlavnej ulice Avdejevky. Pomohlo im zamračené počasie, znemožňujúce použitie ukrajinských pozorovacích dronov. Rusi teraz systematicky pasú po operatoroch dronov. Na budovách likvidujú všetko, čo by mohlo byť použité ako antény alebo iné zariadenia na riadenie dronov.

Rusi vraj dokonca prerezali už aj výpadovku na Orlovku. Ak by to bola pravda, zostane Avdejevka bez zásobovania. Kyjev to vie a tak vrhá na front všetko čo má. Dokonca aj americký bojový tank Abrams M+1. Tento tank bol prvýkrát spozorovaný pri frontovej línii nedávno práve pri Avdejevke. Zelenskij zakazuje z mesta ústup, hoci sa situácia sa zhoršuje. Výsledkom sú zbytočné straty a oddialenie straty mesta v prospech Rusov iba max. o pár hodín.

Ak Rusi získajú Avdejevku, získajú najopevnenejšiu baštu banderovcov na celej Ukrajine. Ukrajinci budovali opevnenia v Avdejevke nepretržito od roku 2014. Použili tisíce ton betónu a železa. Náklady na budovanie opevnení dosiahli stovky miliónov eur. Pád Avdejevky nebude teda len také hocičo. Bude to strategická strata.

Odpoveď Kyjeva na tento blížiaci sa frontový neúspech je typicky banderovská-teroristická pomsta na nevinnom civilnom obyvateľstve. Tentokrát mala podobu ostreľovania pekárne v Lisičansku americkými salvovými raketometmi HIMARS. Útok na civilov nemal žiadny vojenský zmysel. Je to obyčajný masaker, pri ktorom bolo zavraždených 28 neozbrojených občanov: 20 mužov, 7 žien a 1 dieťa.

Toto je nikým /ani na Západe/ nespochybnený fakt. Neviem prečo sa to niekomu nepáči a článok, čo sa venoval tejto téme „zmazal“. . „Zmazať“ takýto článok môže iba človek, ktorému je smrť nevinných ľudí všetko jedno. Ktorému je to fuk. Alebo, čo je ešte horšie, u ktorého vzniká dojem, že ho to dokonca teší. Prečo ? Pretože ide o Rusov. A takýto človek sa asi riadi zásadou „dobrý Rus-mŕtvy Rus.“

Podrobnosti o tomto prípade „naše“ médiá ignorujú. Okrem stručnej jednej vety sa tomu nijaké „naše“ médiá nevenovali. Ani Pravda. Preto som sa tomu venoval aspoň ja. V podobe blogu, v zastrčenej rubrike „blogy“. Čuduj sa svete, aj takáto nenápadná forma upozornenia na zločiny banderovcov niekomu kole oči. Smutné.

Viac informácií som uviedol v predchádzajúcom blogu. Kto chce, môže si ho nájsť v rubrike Ďalšie články tohto blogera. Nezostáva mi iné, len veriť, že tento článok už nezmizne. A že správe blogoviska zostal v aspoň minimálny zmysel pre férovosť a česť.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

kalifát, demonštrácia, islamisti, moslimovia

Žiadať kalifát nie je trestné, tvrdia odborníci. Aj to je sloboda prejavu

04.05.2024 06:00

Možno zakázať demonštráciu, kde spochybňujú základné práva, alebo by to nebolo demokratické? V Nemecku riešia dilemu, ktorú vyvolalo zhromaždenie moslimských radikálov.

radnica, Banská Bystrica

Vzácny erb na najkrajšom slovenskom námestí sa na svoje miesto nevráti. Mesto má však náhradu

04.05.2024 06:00

Historický skvost zdobil banskobystrickú Radnicu na Námestí SNP viac ako dve storočia. Vlani na jeseň však odtiaľ mestský erb zložili a dnes je už isté, že na pôvodné miesto sa nikdy nevráti.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2017300x
Priemerná čítanosť článkov: 4414x

Autor blogu

Kategórie